2017. április 18., kedd

Jön a Könyvfesztivál!

Most, hogy véget ért a húsvéti eszem-iszom, realizálhatjuk, hogy bizony nyakunkon a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál! Olyannyira, hogy ezen a héten van, csütörtöktől vasárnapig. Akármennyire is vártam és készültem rá, mégis kissé készületlenül ért a hétvégén a rádöbbenés, hogy ez bizony tényleg most van. :)

Tekintsük hát át, mikre számíthatunk könyvfronton, meg programok terén! A részletes programot >ITT< találjátok meg, érdemes átböngészni, napokra van bontva és előbb a termekben tartott beszélgetéseket, könyvbemutatókat írják benne, majd a dedikálásokat. Van jó néhány szabadtéri program és oda szervezett dedikálás is, remélem az időjárás is megfelelő lesz ehhez. A standok 10:00-kor nyitnak, és 19:00-kor zárnak, kivéve szombaton, akkor 20:00-kor. Eddig mindig volt egy levásárolható 500 Ft-os belépő, most elvileg ez megszűnik és ingyenes lesz a belépés.

A díszvendég Orhan Pamuk, török, Nobel-díjas író lesz, és mellette még a visegrádi négyek országainak szerzői képviseltetik magukat kiemelten. 

A könyvmegjelenések közül a következőkre figyeltem fel, és szeretném felhívni rá a ti figyelmeteket is: 

Libri: Jessie Burton: Múzsa
Tavaly jelent meg A babaház úrnője, amit angolul szereztem be, de még nem olvastam. Ezt a könyvet szerintem sokan várták, én egyelőre parkolópályára teszem, nem tudom még, hogy meg akarom-e venni, és milyen nyelven. 


Agave: Jeff VanderMeer: Borne
VanderMeer Déli-Végek trilógiája elég meggyőző, nagyon szeretem ezeket az igazán agyszennyezően belénk mászó rejtélyeket, amiket kreál. Szerintem a Borne is ilyen könyv. 


Agave: Nick Cutter: A szekta
A szerzőtől megvan a Mélység, de szégyenszemre még mindig nem került sorra... A szekta pedig már a harmadik, magyarul megjelenő regénye. 


Fumax: Josh Malerman: Ház a tó mélyén
A Madarak a dobozban szerzőjének kisregénye nagyon borzongatónak ígérkezik, és a szuper, eredeti borítótervvel jelenik meg. 


Fumax: Sarah Andersen: Puha boldog puffancs
Sarah képregényei nagyon kikapcsolóak, és remekül megtalálhatjuk benne saját magunkat. :) A könyvet angolul olvastam, érkezik a fesztre magyarul is. 



Trivium: Alina Bronsky: Baba Dunya utolsó szerelme - Visszatérés Csernobilba
Csernobili téma, és egy megkapó cím... ennyi elég volt, hogy érdekelni kezdjen. 



Animus: J.K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük - az eredeti forgatókönyv
Bár angolul már megvan nekem, lehetséges, hogy magyarul is beszerzem a csodaszép forgatókönyvet. :) 


Maxim: Joseph Fink, Jeffrey Cranor: Üdvözöljük Night Vale-ben!
Bevallom őszintén, pár nappal ezelőttig sosem hallottam még Night Vale-ről, és arról, hogy ez egy nagyon sikeres és érdekes podcast egy virtuális kisvárosról. Most regény formában is jön, kiegészítésekkel, rejtélyekkel. A podcastba belehallgatok majd. 


Tarandus: Susan Barker: Inkarnációk - Ezer éve róluk álmodom
Bár a kínai történelem nem kifejezetten érdekel, felkeltette a figyelmemet a könyv fülszövege a taxisofőrről, akit megfigyelnek, és rejtélyes leveleket kap...  




Benneteket mi érdekel legjobban ezek közül? Milyen könyvfesztiváli megjelenéseket, programokat vártok? :) 

6 megjegyzés:

  1. Jujj, remélem, tetszeni fog a WTNV podcast! *-* Én úgy imádom, amolyan nekem való - aka nagyon abszurd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy te már régóta nagyon szereted, nálad láttam szerintem először a logót is. :)

      Törlés
  2. engem csak a Borne érdekel, meg az Inkarnációk, de azt már megvettem e-ben. hát, nem belőlem gazdagodnának meg a feszten.
    (de az agave is meg a gabo is jókat hoz, kormorán baru, lestrapált lelkek, véres arany, ezeket mondjuk majd megveszem, ha lesznek e-ben.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Borne-t olvashatjuk együtt. :) Az Inkarnációkban nem vagyok biztos, hogy megveszem-e, majd megnézem élőben is, belelapozok, és meglátom.
      Igen, hoznak még jókat, bár azok közül - szerencsére -, annyira nem keltette fel a figyelmem semmi.

      Törlés
  3. Cutter-től a Falka nagyon ott volt! Amennyiben ez a regény is legalább olyan jó én már vevő vagyok rá. Ezen kívül biztos befutónak tűnik a Ház a tó mélyén is, Sarah Andersent pedig már több helyen láttam és nem tűnik rossznak, igaz kicsit fura, de pont ezért érdekel. Jó fesztiválozást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, kell már nekem is Cuttert olvasnom! :) Le vagyok maradva.
      Sarah Andersennek esetleg nézd meg előre a facebook oldalát, hogy tetszenek-e a tartalmak annyira, hogy megvedd a könyvet is. :)
      Köszi, neked is jó fesztiválozást! :) Remélem addigra már nem lesz hó/eső/mínusz fokok. :D

      Törlés