2016. április 17., vasárnap

Újabb könyvek!

Nem elég az eddigi könyváradat, és hogy a nyakunkon a fesztivál, máris érkeznek a már azutáni megjelenések hírei, meg ugye a jaj még ez is jön, az is jön, és hát persze, hogy az ember lánya ezeken felül bele gabalyodik kicsit a külföldi megjelenésekbe is, és dob egy hátast attól, hogy van új Joanne Harris regény is... Örömtánc, és helyhiány miatti rívás váltja egymást. :) 

Ha már Joanne Harris-szel kezdtem, mutatom is: 
"After thirty years at St Oswald’s Grammar in North Yorkshire, Latin master Roy Straitley has seen all kinds of boys come and go. Each class has its clowns, its rebels, its underdogs, its ‘Brodie’ boys who, whilst of course he doesn’t have favourites, hold a special place in an old teacher’s heart. But every so often there’s a boy who doesn’t fit the mould. A troublemaker. A boy with hidden shadows inside.
With insolvency and academic failure looming, a new broom has arrived at the venerable school, bringing Powerpoint, sharp suits and even sixth form girls to the dusty corridors. But while Straitley does his sardonic best to resist this march to the future, a shadow from his past is stirring. A boy who even twenty years on haunts his teacher’s dreams. A boy capable of bad things."
A Different Class a Gentlemen and Players (Urak és játékosok) nyomdokain halad, ugyanúgy a St. Oswaldban játszódik, és viszontlátjuk benne Roy Straitley-t. Must-read.



Az Agave májusban hozza a következő Maigret-könyvet, aminek címe: Maigret és a vérfoltos öltöny, és ami ismét egy csodás, a többi közé illő borítótervvel büszkélkedhet. Megjelenés: 2016. május 12.
Előrendelhető mindössze 1482 Ft-ért! Csapjatok le rá! :)
"Maigret főfelügyelő egy brüsszeli kávézóban gyanús alakra figyel fel, aki ezerfrankos bankókat számolgat. A nyomába szegődik, az amszterdami vonatra is felül mellé, majd észrevétlenül elcseréli a bőröndjét. Amikor az ismeretlen rájön a cserére, egy brémai zugszállóban főbe lövi magát.

Maigret-t bűntudat gyötri. Ám miért lesz öngyilkos valaki, akitől csak egy ócska öltönyt loptak el? Vajon egy régi vérfolt miatt?
A főfelügyelőt a gyorsan pergő nyomozás Brémából Párizsba és Reimsbe, majd a belga Liège-be, Simenon szülővárosába is elviszi. Csakhogy valaki mindig, mindenütt egy lépéssel előtte jár…

Az egyik legkorábbi Maigret-történet önéletrajzi ihletésű, valós eseményeken alapul."
Van egy friss interjú >itt< Velkei Zoltánnal, az Agave vezetőjével amiben még több érdekességet tudhattok meg a közeljövő további megjelenéseiről, tervekről, kulisszatitkokról. A magam részéről nem gondolom, hogy a krimi háttérbe szorult volna - persze én jó messze vagyok az ezt mutató számoktól, excel-táblázatoktól és egyebektől -, és ha mást nem is, nagyon remélem azért, hogy Simenont folytatják majd, amíg lehet. Augusztus nem múlhat el két új Simenon nélkül!
Baráth Kata új könyvét az Arkangyal éjjelt és a Jemisin regényt: Az ötödik évszakot nagyon várom a belengetett újdonságok közül! :) Ez utóbbi egy epikus fantasy lesz, vendetta-regény, nagyon felcsigázott az a néhány mondat, amit Zoli elmond róla az interjúban. :) Sok sikert a tervekhez!

A Gabo Kiadónál 2016. április 30-án jelenik meg Lionel Shrivertől a Nagy testvér, és kijön új borítótervvel a Kevin is!



Előbbi nekem már megvan angolul, utóbbit nem biztos, hogy el merném újra olvasni... A borítók nagyon tetszenek. 

Szintén Gabo Kiadó, bár nem tudom mennyire nekem való, mindenesetre felfigyeltem rá: Richard Parker (nem, nem a tigris!): A hetedik ház. Megjelenik: 2016. április 28. 

"Mikor írta be utoljára a nevét a Google-ba?
Will Frostot, a jómódú üzletembert egy éjszaka telefonhívás ébreszti álmából, és az ismeretlen telefonáló ezt a kérdést teszi fel neki. Will rákeres a nevére, és talál egy weboldalt, amelyen fényképek láthatók az otthonáról és hat másik házról – belülről. 

Az első házban könyörtelen gyilkosság történik. A rejtélyes telefonáló ekkor újra jelentkezik, és közli Willel, hogy a lánya halálos veszélyben van. A férfi egyetlen esélye, hogy megmentse, ha sorra látogatja a honlapon található házakat, mielőtt a rendőrség odaér, és felfedezi a hullákat.
Hét ház. 

Hét gyilkosság. 
Hét esély, hogy megmentse a lánya életét."

Most jelent meg az Európától Markus Zusak Az üzenet című könyve. Sokáig egy supermanes kártyás téma volt a borítón, most egy sokkal szolidabb telefonos design van, megmondom őszintén én nagyon örülök, mert nem igazán tetszett az előzőnek a színvilága és a képi világa sem. 

"Ed Kennedy minden, csak nem hős. 
Átlagos fiatal srác Sydney-ben, aki jobb híján taxizik. 
És szerelmes Audrey-ba, amióta az eszét tudja. 
Audrey viszont haverral nem randizik. 
Ed nem hős, és mégis ő az, aki megakadályoz egy bankrablást mondjuk, véletlenül. 
Csak mert a haverjai nem tudják befogni a szájukat. 
Élete nagy kalandja után még nagyobb kalandok következnek. 
Ed ugyanis titokzatos kártyalapokat kap. Üzeneteket! 
És egy küldetést kell végrehajtania. 
Aztán még egyet. 
Ed lassanként megtanulja, hogy vannak apró, talán hősies tettek, amiket ő is megtehet, és amiktől egy kicsit jobb lesz a világ. 
Hogy közülünk bárki, akár egy pénztelen, külvárosi gyerek is megteheti az első lépést 
Van, amikor tényleg nem kell sok hozzá. 
És van, amikor igen 
De akkor sem szabad feladni.

Az ausztrál Markus Zusak az elmúlt évek egyik legnagyobb világsikerének, 
A könyvtolvaj-nak a szerzője. Az üzenet szintén díjak sokaságát nyerte el, és világszerte százezrek olvasták már."

A könyvtolvaj kedvencemmé vált, és nagyon kíváncsi vagyok Zusak többi könyvére is. 

Szintén most jelent meg a Helikontól a Harag-várak újra, új külsővel Bariccótól. Nekem a régi (bal oldali) és az új (jobb oldali) borító is nagyon tetszik. :) Nagyon jó könyv, olvassátok!




Nemrég olvastam az Én, Liviát, ami nagyon tetszett, és ezért utánanéztem, mit lehetne még olvasni Phyllis T. Smithtől. Februárban jelent meg a második könyve a The Daughters of Palatine Hill. Nem sokkal a Livia vége után veszi fel a fonalat, ahogy a fülszövegből kiderül. :)


"Two years after Emperor Augustus’s bloody defeat of Mark Antony and Cleopatra, he triumphantly returns to Rome. To his only child, Julia, he brings an unlikely companion—Selene, the daughter of the conquered Egyptian queen and her lover.
Under the watchful eye of Augustus’s wife, Livia, Selene struggles to accept her new home among her parents’ enemies. Bound together by kinship and spilled blood, these three women—Livia, Selene, and Julia—navigate the dangerous world of Rome’s ruling elite, their every move a political strategy, their most intimate decisions in the emperor’s hands.
Always suppressing their own desires for the good of Rome, each must fulfill her role. For astute Livia, this means unwavering fidelity to her all-powerful husband; for sensual Julia, surrender to an arranged marriage and denial of her craving for love and the pleasures of the flesh; for orphaned Selene, choosing between loyalty to her family’s killers and her wish for revenge.

Can they survive Rome’s deadly intrigues, or will they be swept away by the perilous currents of the world’s most powerful empire?"


Annak idején az Animus adta ki Louis Sachar könyveit, köztük a Stanley, a szerencse fia nekem nagy kedvencem volt. Most a Maxim hozza újra ezt a könyvet, új fordításban, új címmel: Stanley kincse


És végül, de nem utolsó sorban, megjelent Varga Bálint következő könyve, a Váltságdíj nélkül folytatása, amit tavaly én is megvettem a Könyvfesztiválon (bár még mindig nem olvastam el). A Kolibri kiadónál keressétek: Amit végleg kitörölnél


(Természetesen csak rossz sorrendben engedi beilleszteni a blogger a két képet :D A Váltságdíj nélkül az első rész.) 

A jó könyvek csak jönnek és jönnek... :D 

3 megjegyzés:

  1. Annyira szeretném ezt a Harrist, a St.Oswald a kedvenc közegem tőle :) Ráadásul ez a borító nem semmi hangulatot sugall, fekete-fehér, plusz az a narancssárga színű felirat.
    Kevint most már tényleg beszerzem, de ezek szerint a Könyvfesztre még nem jelenik meg új kiadás? :(
    Nekem is jobban bejön ez az új borító Az üzenethez, bár azt hiszem Nita említette, hogy neki az első verzió tetszik inkább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó lesz ez a Different Class is szerintem is, és örülök, hogy visszatérhetünk a St. Oswaldba! Tényleg nagyon szuggesztív, erőteljes a borító és a színei is nagyon el vannak találva, nekem is tetszik! :) Amúgy a Blueeyedboy kéne, hogy sorra kerüljön végre nálam. :D

      Kevin: április 30-ra van írva a megjelenés. :( Az már feszt után van.
      Zusak: igen, Nitának tetszett jobban a kártyás, nekem az túl babakék volt, és a rajzot sem szerettem rajta. Lehet, hogy ez konvencionálisabb, sőt unalmasabb borító a telefonnal, mégis jobban kedvelem. :)

      Törlés
    2. Nikkincs, mégis volt Kevin, már a feszten is! :) :O

      Törlés