2015. augusztus 31., hétfő

Augusztusi olvasás, vásárlás, színezés...

Forrás
A múlthavi önmegtartóztatás után kicsit elengedtem magam, de nem kell nagy dőzsölésre gondolni, mert szerencsére csurrant-cseppent némi ajándék is a kupackámba.
A könyvek közt van egy kakukktojás is, ugyanis engem is magával ragadott a színezési láz... Képek is vannak, lejjebb. ;)

Az augusztusi új polclakók a következők:

- Christina Baker Kline: Árvák vonata
- Jhumpa Lahiri: Mélyföld
- Iselin C. Hermann: Dominó
- Schobert Norbert: A nagy kalóriahazugság
- Georges Simenon: A műhiba
- Martyn Ford-Peter Legon: The How to be British Collection 1. és 2.

Íme a szépségek:


A Mélyföldet és az Árvák vonatát ajándékba kaptam, szerintem ha az illető tudta volna, mennyire rizikós vállalkozás könyvet venni nekem - mármint lista nélkül! -, nem mert volna, de szerencsére egyik sem volt meg itthon, és nem is nyúlt mellé egyáltalán. :) 
A The How to be British Collection darabjait már el is olvastam, hamarosan lesz egy rövidke poszt róluk. 
A műhiba kötelező volt, újabb darabja az Agavés kollekciómnak, gyönyörűen néz ki élőben, nem adja annyira vissza a fénykép. 
A Bookline 2+1 akciójában vettem a Dominót (a szerző másik regénye tetszett néhány éve), és A nagy kalóriahazugságot. Plusz persze a +1 könyvet, de az itt nem szerepel, mert ajándékba szánom. 


És van még egy könyv vagy nem-könyv, kinek mi, ő nem állt be a csoportképre sem, de azért megmutatom, a The Mindfulness Colouring Bookról van szó, ami nagyon megtetszett Katacita posztjában. Elképesztő mennyiségben adják most el ezeket a "felnőtt színezőket", és bizony én is beálltam a sorba, és színezek, amikor időm engedi és kedvem is szottyan hozzá. Ez a kis könyvecske jó választás volt, örülök, hogy nem csaptam le az első utamba kerülő színezőre, inkább megfontoltam, és megnézegettem a mintákat többfélében. Ez a könyvecske nagyon pici alakú, és változatosak a képek, aprólékosabbak és nagymintásak egyaránt vannak benne. 






Saját képek.
Augusztus az olvasások szempontjából nem volt éppen világbajnok, 7 könyvet fejeztem be, ebből kettő a fenti két kicsi brit leporelló. :D A többi viszont nem volt épp vékony, pl. a Highgate temető ikrei (hamarosan írok róla!) és két Jodi Picoult könyv is, ezek az 500 oldalt közelítik vagy überelik. :) És jelenleg is 4 könyvet olvasok megint egyszerre, bár igazából csak kettővel haladtam, de legszívesebben hirtelen behabzsolnám az összes itthon levő könyvemet... :)) 

A többiek zárásai: NimaKatacita, Theodora, Amadea, Nikkincs, Nita, Pöfi

16 megjegyzés:

  1. nagyon fura ez a színező.:D
    a Dominóra kíváncsi vagyok, az expressz ajánlottat majd fogom egyszer olvasni.
    a kalóriahazugságról remélem, írsz majd. utálom ezt a pasit, de érdekel, mit talált ki. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint a többihez képest fura? :D Miért? :P
      Az Expressz ajánlott szerintem tetszene neked, ha némileg kardigánosabb hangulatba kerülsz, és nem vérfarkasokra vágysz :)))
      Írok a kalóriahazugságról, igen, még ősszel akarom olvasni valamikor. Némileg elfogult vagyok, de majd próbálom objektíven szemlélni a módszert :D

      Törlés
    2. nem is tudom, körte, csíkos macska, vonalak, meg kockák... fura, na. :D
      én a várososra gyúrok.
      kardigános hangulat. :)) meg nekem is van némi tapasztalatom levelezgetős kapcsolatok terén, érdekes lesz.
      Pupi, én nekem mindent elhiszek a norbis dologról. de komolyan. de csak neked.

      Törlés
    3. Jópofa :D a körtéket már színeztem azóta ;) Nekem tetszik, nem szerettem volna csak virágokat színezni meg kerteket oldalakon át :S A városos is jóféle, de szerintem ez elég lesz nekem jópár évre... persze a biznisz virágzik, és mindenki televásárolja majd magát többféle színezővel :D
      Ó, levelezgetős kapcsolatok, minő romantika :) én is leveleztem sokat, papíralapon (hol volt még akkor az online-ság), de nem szerelmetesen, csak barátilag. :)
      Kösziiii ez nagyon jólesik :D majd tájékoztatlak szacharotoxikózis ügyben :D

      Törlés
  2. Szépségek, jaj most meg akarom rendelni ezt a kis színezőt, pont azért mert ilyen helyes - a Szép álmokkal sose végzek, A4-es meg persze jó bonyolult mintákba kezdtem bele :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Szép álmokat-ban is vannak tök jó ábrák! :) Hát figyelj, ezekkel nem az a lényeg, hogy "haladjál", meg nem baj, ha sose végzel vele, végülis ha belegondolsz évekre vetted, úgyse fogod végigszínezni egy év alatt se ami benne van, kivéve ha tényleg nagyon művészlélek vagy :D (de akkor meg tovább tart mert, tovább pepecselsz minden rajzzal ;))
      Az tényleg praktikus, hogy ilyen picike, nem kell nagy felületeket színezni, és kényelmes :) viszont ezt is érdemes kihajtani, de engem nem zavar, arra van, hogy használjam, nem fogom félig kinyitva, kukucskálva színezni. :D

      Törlés
    2. Igazad van, ééés tegnap megrendeltem :D Isteni jelnek vettem, hogy épp mielőtt megrendeltem még egy kicsit lenyomták az árát!

      Törlés
    3. Dejó! akkor már hárman vagyunk mindfulnessesek, legalábbis bloggerina-körben ;) Remélem tetszeni fog!

      Törlés
  3. Jesszus, polclakó helyett pocaklakót olvastam. :D Mondom, mi? :D
    A How To Be British-re meg a kalóriahazugságra kíváncsi vagyok, várom a posztokat. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor leírtam gondoltam rá, hogy pont félreolvasható... :D ... Na mindegy, most már marad. Ó, a British hamar jön, már majdnem kész van. :)

      Törlés
  4. Nagyon örülök, hogy betalált nálad ez a színező! Nekem azóta is ez tetszik a legjobban, most már "magyarul" is van legalább 20féle, a Libri mondjuk hoz hamarosan újakat, amelyek talán érdekesek, de én eléggé leálltam a színezéssel, és ez tényleg elég lesz egy darabig, nem hajt a vérem, hogy vegyek másikat. A városos mondjuk nekem is szimpi!
    Állati szépek ezek a metálszínű cerkák.

    Én is négy könyvet olvasok egyszerre (+1, amit már kb 2 hónapja elkezdtem, aztán azóta se néztem felé), pedig már kezdtem leszokni erről :) Amúgy amikor ilyen dömping van, én is legszívesebben minden másba belekezdenék, amire már régóta vágyom, aztán amikor leredukálom a mennyiséget nullára, nyilván nem bírom eldönteni hogy mégis mi a fenét olvassak. ("Nincs egy rongyom sem" könyvmoly módra)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj múltkor azon röhögtem, hogy volt egy bejelentés, hogy jön a következő színező, és így hirdették, hogy érkezik magyarul, hááát... a rajzok nincsenek semmilyen nyelven, akkor már inkább mondták volna, hogy érkezik Magyarországra, vagy valami hasonló. :P
      Én is láttam Bookdepón nagyon csábító színezőket, baglyokkal és macskákkal és mindenféle egyéb állatosakat, de tudom, hogy bőven elleszek a Mindfulness-szel, szóval visszafogom magam. ;)
      A metálcerkák azért kicsit csalódás, azt hittem jobban fognak csillogni, de jók a színek. :)
      Haha, nincs egy rongyom se könyvmoly módra, hát igen. A minap teljesen bepánikoltam, hogy úristen, el fognak fogyni az olvasnivalóim :D de nem tudom ez miért jött, hiszen el vagyok látva évekre, még akkor is, ha mostantól semmi nem kezd érdekelni és semmit nem veszek :D

      Törlés
  5. Mind gyerekek vagyunk, különben nem hódítana ennyire a színező mánia! :D Mondjuk engem egyáltalán nem vonz, és jelenleg nem is igen értem, miért jó, de örülök, hogy ti örültök ;)
    Viszont érdekes kis kupac... Szemezgetek közülük. :) Norbitól és a hatásvadász reklámtól kiütést kaptam. Nem hiszem, hogy tud újat mondani, szóval várom az értékelésed ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik előtört a gyermeki énünk. :) Egyébként kicsiként inkább rajzolni szerettem, mint színezni. Jó ez, mert tényleg valami kis zen tevékenység a mindennapokban.

      Örülök, ha tetszik a kupac! :) Majd írok a Norbisról is. :)

      Törlés
  6. Végre valaki, aki hasonló mennyiségű könyvet vett, mint én. :D
    Bevallom, én nyáron nagyon elhanyagoltam a színezést, talán majd most ősszel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számíthatsz rám, pajti! :D
      Ó, ne aggódj én is ezeket színeztem csak, amiket befotóztam, meg még egy negyed oldalt, a körtéset. :) de nem baj az, nincs miért szabadkozni, a színező nem fut el :D

      Törlés