2015. július 2., csütörtök

Könyvekben mért június

Korszakalkotó ötlet könyvmolyoknak! :)
Elnézegetve a többiek júniusi zárásait, hát, bizony nem nagyon fogtuk vissza magunkat, és a Könyvhét egy kis ereszd-el-a-hajamat lett beszerzések szempontjából. De az ehavi összefoglalóban nem feltétlenül csak a beszerzésekre akarok koncentrálni, befejeztem ugyanis idejekorán a várólista csökkentést, és sok-sok jó könyvet is olvastam, szóval lássuk is, hogy hogyan állt össze a betűkből a könyvváram júniusban. :) 

A beszerzések nagy részt megtekinthetitek a Könyvheti posztomban. Alig indult el a hónap, máris 12 könyvvel lettem gazdagabb, és csak remélni mertem, hogy nem növekszik majd ez a szám. Egészen önmegtartóztató is voltam, de aztán a múlt héten csak becsúszott egy vásárlás még, amikor Zakkanttal kószáltunk egyet. Nem panasz, sőt, örülök neki, Zacher Gábor könyvét (A Zacher - Mindennapi mérgeink) vettem meg ugyanis, elég olcsón ráadásul. Szóval plusz egy, így lett bűvös, vagy babonás (?) 13 a zsákmány. :)

Júniusban sokat olvastam, megint 10 könyvre rúg a számláló, bár igaz, hogy ebből volt, amit még májusban kezdtem el, és volt néhány rövidebb könyv is. A lehetetlen valóra vált című holokauszt történet volt ezek közül az egyik legjobb, de olvastam hamisítatlan tündérmesét is, némi cukormázzal, poros sci-fi remeket, pszicho-könyvet, és ifjúsági meg nem ifjúsági krimit is. :) Csalódtam sajnos a hype-olt The Girl on the Trainben, és a Raven Boys se igazán tetszik, amit most olvasok, pedig Stiefvater másik sorozatát nagyon szeretem. Szóval szép vegyes lett a kép, de jó sok olvasmányra jutott most idő. :)
A legfőbb hír pedig, hogy a várólista csökkentős kupacból elérkeztem a 12. könyv kipipálásához is, vagyis hivatalosan teljesítettem az idei várólista csökkentést! :) Majdnem végig sikerült tartani a havi két könyvet a listákról, 8:4 arányban válogattam a normálról és az alternatívról. Természetesen folytatom tovább, és ha minden jól megy, a teljes 24-es listámat kivégzem december 31-ig. Jó könyvmolyhoz és listamániáshoz méltón pedig már gondolatban agyalok a jövő évi delikvenseken. :D
A várólista csökkentős könyvek közül legjobban tetszettek:

- Alessando Baricco: Mr. Gwyn
- J. K. Rowling: The Casual Vacancy
- Itó Projekt: </ Harmónia >

Csalódás volt:
- Ransom Riggs: Hollow City

Összességében nagyon jó listát sikerült összeraknom, többségében alig vártam már, hogy olvashassam ezeket a könyveket, és a kiemelteken kívül a többi is csupa jó könyv volt, a Feed is, A kitaszított is például. Nagyon élveztem olvasni a listáról, és nem éreztem tehernek egyáltalán. Örülök, hogy így rákaptam az ízére, remélem tényleg nem csökken a lelkesedésem, csak a várólistám, tovább. ;)
Ünneplőbe öltözött a vcs-társulat egy része.
Ó, és még hadd mutatom meg a könyvheti szépséges bögrém, "használat közben" is, egy finom szelet tortával - avagy me-time, csak a könyv maradt le az idilli képről, de az is ott volt a kezem ügyében!

Kávé, süti, olvasás

A többiek júniusi garázdálkodásai: KatacitaAmadea, Theodora, NikkincsNitaTekla.

9 megjegyzés:

  1. Jó sokat olvastál te is ebben a hónapban! Kíváncsi vagyok több könyvheti beszerezésedre, hogy mi a véleményed róluk (pl. Horgonyhely, Pék Zoli könyve).
    Gratlálok a várólistacsökkentéshez!! :) A bögrét lopnám, persze :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sikerült jó pár könyvet ledarálni most. :D A Pék Zoli könyvet még a nyáron el szeretném olvasni, csak előbb még a Nő kutyával és holddalt kéne befejezni. :)
      Az Alinea Kiadótól lehet rendelni ilyen bögrét, négy fele idézettel.
      Köszi! Neked meg hajrá, te is már félúton vagy a 12-vel. :)

      Törlés
  2. Gratulálok a vcs-hez, nemcsak hogy megcsináltad, de milyen hamar! :) Én még nem tudom, sikerül-e végre idén nekem. :D
    Szép szám az a 13, és a bögre meg a süti nagyooon jól festenek. :))

    VálaszTörlés
  3. Sok szép könyvet szereztél a hónapban, de aki ilyen sokat olvas és ráadásul még a VCS-t is teljesíti, az igazán megérdemli :) Még itt elsüthetnék egy olyat, hogy mintha csak tegnap lett volna, hogy a várólista-csökkentős összeválogatásodnak örömködtünk, de nem. :D
    Éljen a Jane Austen-es bögre és éljen a me-time :)))

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! :) A Zacher-könyvre pedig kíváncsi vagyok :).

    VálaszTörlés
  5. Kávés kééép :D
    Gratula a várólistacsökkentéshez (stréééber :) én továbbra is csak reménykedem hogy visszatér a kezdeti lelkesedés (meg hogy VALAHA a végére érek a feszt-könyvhét időszakban összeharácsolt vagonnyi könyvnek) :s

    VálaszTörlés
  6. Nita: Köszi! Igen, egyszer már sikerült idejekorán befejezni, de az is október volt csak, szóval most tényleg sietős voltam ;)

    Katacita: oh, hát na igen, találunk rá indokot, hogy miért is kellett ez a sok könyv ;) de szó mi szó, tényleg sokat olvasok mostanság, szóval nincs lelkifurdalásom, cseppet sem. :)

    Andiamo: Köszi! Én is kíváncsi leszek rá :)

    Ilweran, na ne is mondd, elsüllyedjek, hogy pont most dumáltuk ki az ilyen jellegű képeket? :D Még az előtt készítettem és tettem fel! és én nem vagyok rajta! :D Ugyanmár, simán a végére érsz egy kupackának, előbb vagy utóbb.. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. semmiképpen :D legalább kacagtam egy igazán jót szombaton amikor olvastam a posztot ;) de azért hiányoltam a cipellőt a képről vagy valamit :D

      Törlés
    2. Ha kacagtál, akkor jó, akkor érdemes volt ;)

      Törlés