2024. július 12., péntek

Júniusi zárás és könyvheti élmények

Saját képek.
A június mindig könyves hónap a Könyvhét miatt, és most sem volt ez másként: az eddigi idei beszerzések nagy hányadát teszi ki a hónapban beszerzett 7 új könyv. Nagyon örülök, hogy kijutottam a Könyvhétre, és böngészhettem kicsit nyugiban a sok szép új kiadványt, sétálgatva a standok között. Pénteken tudtam kimenni, és szerencsére már jó korán ott voltam. Sajnos 1-1,5 órán belül viszont kezdett tömeg lenni, és nehezebb volt nézelődni, odaférni a könyvekhez. Bár egyedül mentem, egy időre akadt társaságom is: Sisterrel futottunk ugyanis össze, és beszélgettünk, korzóztunk egyet együtt is. :))

A kedvezmények a szokásosak voltak, és mivel egyre kevésbé vagyok kapható cipekedésre (lapos cipő és hátizsák ide vagy oda, a hátizsákban is inkább csak a kulacsom volt...), és tudok számolni is, a kinézett könyveket végülis a Book24-ről rendeltem meg a Könyvhétről hazaérve... Nekem így volt most a legjobb. Egy ajándékba vett könyv volt csak, amit ott helyben vásároltam meg. Ennek ellenére azért jó volt kimenni, és körbenézni, még mindig van egy hangulata az egésznek, hogy egy óriási könyvesbolttá változik ilyenkor a tér, és szuper volt élőben megszemlélni a könyveket, megforgatni a kezemben, megsimogatni őket. :) A kisfiamnak is vettem két könyvet, és megnéztem mindenféle más apróságokat is a standokon, de nem sok mindenre csábultam most el.

A következő könyvekkel gyarapodtam júniusban a könyvheti randalírozásnak hála:

- Szabó Magda: Diana tükre - Válogatott írások a szépségről - bár sokan írták, inkább nem kellett volna kiadni, azért kíváncsi lettem rá
- Baráth Katalin: Detektív kacér kalapban - meglepően karcsú kötet 
- Anne Stern: Három nap augusztusban - azt hiszen Nikkincs miatt kezdett érdekelni
- Sarah Perry: Megvilágosodás - Az essexi kígyó szerzőjétől szívesen olvasnék újra - igaz, a Melmoth is itt vár már évek óta tőle... 
- Kertész Edina: A fotográfuslány - annyira tetszik ez az új sorozat, gyönyörűek a kötetek, és ez a történet kifejezetten izgalmasnak ígérkezik!
- David Safier: Gyilkosság Uckermark sötét szívében - Bea bujtott fel, hogy ezt a könyvet magaménak akarjam tudni, annyira jót írt a krimiről, amiben nem más, mint Angela Merkel a nyomozó! 
Ezeket a gyereknek zsákmányoltam.
- Anne Cathrine Bomann: Kék - rendkívül érdekes és mély téma a gyászról

Júniusban 6 könyvet fejeztem be, ebből 4 volt mesekönyv. Az elolvasott két könyv-könyv mindkettő várólista csökkentős olvasmány volt, hurrá! :) Kicsit újra belendültem, bár azt már elengedtem, hogy újra korán (számomra korán, vagyis még nyáron) teljesítsem a kihívást. 
Mindkét olvasott regényről írtam posztot is, sőt, a mélypont után végülis tényleg tudtam szakítani némi időt a blogra és a gondolataimra, és minden eddiginél több bejegyzés került ki a hónapban, szám szerint 6! :) Pótoltam az összes elmaradt ajánlót is. :) 

Júliusra azt terveztem, és tervezem, hogy szépen haladok tovább a vcs-s olvasmányokkal (már egy újabbat ki is pipáltam a hónap első napjaiban), mindenképp meg akartam emlékezni a blogszülinapról a napján, és ez is sikerült, illetve szeretném megírni még augusztus előtt a félévzárást is. :) Remélem összejön! Most egyébként két vcs-listát olvasmányt olvasok éppen, Hornbyt és Csernust - micsoda páros! -, de sajnos napok óta nem sikerült igazán belemélyedni semmibe, most megint a betegségek jönnek-mennek nálunk. Legalább nyáron lehetne ebben egy kis szünet. :') 

Az instámon találtok még néhány képet a Könyvhétről. :) 


A többiek júniusa: 

12 megjegyzés:

  1. Juj, remélem, az Angela Merkeles könyv nem lesz akkora csalódás, mint a Legendás latték. Talán jobb lenne, ha az én ajánlásomra nem olvasnál könyvet. :D ;)

    Durva azért, hogy jobban megéri a Book24-ről rendelni, mint helyben megvenni. Egyszer szívesen körülnéznék azért egy ilyen rendezvényen, biztosan nagy élmény. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj te! :D Nem volt csalódás a Legendás latték se, de hát óhatatlan hogy vannak különbségek, mit mennyire élvezünk. ;) Kedvet hoztál, az a lényeg, jólesett megvenni, és rád gondolni közben! Aztán ez már az én döntésem volt, ha nem jön be, hát nem jött be. ;)

      A Book24 túl jó, az akciókat tekintve!

      Törlés
    2. Tudom, tudom, csak rossz érzés, hogy miattam vetted meg, és annyira nem jött be végül. Remélem, a Safier könyvvel nem lesz ez. :)

      Én azért nem veszek tőlük, mert a postaköltséggel már nem éri meg. Neked van lehetőséged személyes átvételre?

      Törlés
    3. Hát de ezt sose lehet tudni azért, a mozijegyet is megveszed, lehet nem tetszik a film, az ebédet is kifizeted, lehet nem ízlik. Szerintem ezekre nem kell rágörcsölni. ;)

      Nem értem, nekem megéri így is. Mondjuk nem keveset szoktam vásárolni, mert mindig vásárolok ajándékba is. De visszanéztem, hát 790 vagy 990 volt az összes postaköltségem (packeta vagy fox ahova kérem, személyesre nincs lehetőségem). Nekem ez még mindig megéri, de azt is hozzáteszem, az agyam teljesen külön kezel egy szállítási költséget, mint a könyvnek az árát. Egy sima levél méretű cuccot, hivatalos iratot is már többért lehet bakker feladni, nem hogy egy kupac könyvet amúgy. :)

      Törlés
    4. Na, igen, ebben igazad van. :)

      Ó, hát én le vagyok maradva, még az 1500 Ft-os postaköltség van a fejemben. De persze, azóta már vannak ilyen jóságok is, mint ezek az olcsóbb automaták. Én viszont nem nagyon veszek nagyobb mennyiséget egyszerre, inkább csak egy-két darabot, néha elég azt is kifizetni.

      Na, ja, a postán feladni bármit is, egy vagyon. Szégyen amúgy.

      Törlés
    5. Szerinem én még egyszer se rendeltem 1500-as postával onnan, mindig kevesebbre jött ki. Az automaták tök jók amúgy szerintem, én szeretek oda rendelni, és egyre több van. :)
      Ja értem, hát én általában többet veszek egyszerre és elspájzolom ajándéknak is. :)

      A postai díjszabások őrülten magasak...

      Törlés
    6. Minden mást automatába szoktam kérni, úgy valóban olcsóbb, de eddig szinte mindig a Libriben vettem könyvet, mert ott postasköltség nélkül át tudom venni, a 20%-os előrendelés is nagyon jó. De ha jól tudom, ez szűnik meg most szeptembertől, szóval elkezdhetek más megoldásban gondolkodni.

      Törlés
    7. Igen, az új könyvekre egy évig max -10%-ot lehet adni... :(

      Törlés
  2. a megvilágosodásra már én is felfigyeltem, de még nem olvastam az írótól, úgyhogy várok vele.
    Baráth könyvére viszont kíváncsi vagyok, szeretem ezeket a noirokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem jó előérzetem van mindkettővel kapcs! :)

      Törlés
  3. Nagyon szuper volt együtt bandázni! :) Remélem, máskor is lesz rá alkalom! :* És a beszerzéseid is szuperek, A fotográfus lánynak külön örülök. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! :)) Biztosan lesz!
      Jó volt, hogy beszélgettünk ezekről a kötetekről, végülis úgy döntöttem kell nekem a fotográfus is! :)

      Törlés