2018. június 6., szerda

Májusi zárás

Forrás.
Az áprilisi zárás nekem teljesen kimaradt, egyfelől időhiány miatt, másrészt pedig mert nem volt semmi más beszerzésem, csak a Könyvfesztiválon zsákmányolt 6 könyvem - éljen a visszafogott és tudatos könyvtárbővítés. A májusi sorból azonban most nem szeretnék kimaradni, megmutatom az új szerzeményeimet, és elmesélem, mennyit sikerült olvasni és blogolni. :)


Májusban három könyvvel lettem gazdagabb:

- Georges Simenon: Maigret és a pikárdiai gyilkosságok
- Almási Kitti: Bátran élni
- Elena Ferrante: Briliáns barátnőm

Az első reci az Agavétól, és pont bele is fogtam, és élvezem a hamisítatlanul Maigret-s, franciás hangulatát. :) A másik kettő pedig ajándék a barátnőmtől. Mindkettő kívánságlistás volt. Almási Kittitől ezt feltétlen el akartam olvasni, a Ferrantét pedig annyian dicséritek, hogy egyszerűen nem maradhat ki nekem sem, és akkor már nem az érfelvágós könyveivel kezdem inkább (pl.: Amikor elhagytak).
Saját kép.
A hónap igazán jó volt mind olvasások mind pedig a blogos aktivitás szempontjából. Hat könyvet fejeztem be, ami az eddigi hónapokhoz képest előrelépés, igaz, volt ezek közt képregény és verseskötet is. Amúgy totál változatosan sikerült olvasni, ezeken kívül ugyanis képviselteti magát még egy disztópia, egy ifjúsági, egy urban fantasy és egy non-fiction is. :D Blogposztból 12 született, ami az idei eddigi rekord. Látszik, hogy volt kedvem írogatni megint. :)

Májusban befejeztem a nagy Karen Marie Moning újraolvasást, és végre már az új kötetet, a High Voltage-ot olvasom (hamarosan be is fejezem).

Visszatértem a vcs-lista folytatásához is, és elkezdtem a következő könyvet róla, Liane Moriartytól a What Alice Forgot címűt. Ez magyarul a Pioneernál jelent meg Add vissza az életem!-ként, és amnéziás témájú regény. A felénél járok, nagyon tetszik. :)

Májusban sikerült belebotlani abba a könyvbe, ami feltehetőleg az év legrosszabb könyve is marad majd, ez pedig nem volt más, mint Naomi Aldermantól A hatalom, amit szinte mindenki istenít rajtam kívül, de én nagyon nem találtam meg benne azt, amit mások igen.
Csalódtam egy adaptációban is májusban, az Annihilation nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet sajnos.

Témáztunk is a csajokkal, ezúttal a fordítások setét erdejéről, és a poszt-turkáló rovat is helyet kapott, de ezúttal utoljára. :)

Saját kép.
Holnaptól Könyvhét, szóval bizonyos, hogy a június sem lesz nullás hónap. ;) Hamarosan hozok egy nyári terves posztot is (amiből majd jól nem olvasok el semmit sem :D), és haladni szeretnék a vcs-listával is, mert különben elég esélyes, hogy nem tudom teljesíteni idén sem a kihívást. Ti hogy álltok a vcs-vel?

A többiek májusa:

Heloise, Nikkincs, Nita, Dóri, Amadea, Sister


6 megjegyzés:

  1. Éljen a tudatos könyvvásárlás! :) A három szerintem teljesen korrekt, és kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a Ferrante könyv! Engem is egy ideje érdekel, de eddig minden figyeltem áradozott róla, szóval lehet benne valami. :)

    Van konkrét terved, mit szerzel majd be a Könyvhéten? :)

    Én most nagyon szuperül állok a vcs-vel, már 7 könyvet kipipálhatok róla! Jó lenne a nyár végéig, ha meglenne a 9, de ha havonta/kéthavonta sikerül róla egyet elolvasni, már azzal is boldog leszek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen, éljen! :) Szerintem is tök jó mennyiség. ;) És szuper könyvek, mindnek nagyon örülök, hogy a sajátom lehet.
      Ferrantéról tényleg csupa jót hallani, remélem nekünk is bejön majd.

      Van terv, igen. Biztos beszerzésnek tűnik Csernus: A harcos, Lugosi Viktória: Vándorhomár, Veres Attila: Éjféli iskolák.

      Azta, nagyon jól állsz a vcs-vel, gratulálok! :)

      Törlés
    2. Ez a lényeg, és a legfontosabb is. :)


      Óh, igen, Csernus doki nagy kedvenced, szóval ez nem lepett meg, a másik kettő meg remélem, szintén jó választásnak fog bizonyulni. :) Pont tegnap láttam, hogy a Park Kiadó élőben közvetítette a Vándorhomár bemutatóját a FB oldalukon, hátha érdekelne. ;)

      Óh, köszönöm, még sosem álltam ilyen jól! :) Ha így folytatom, szerintem idén is megleszek vele! :) Viszont Miamona kihívásával nagyon cefetül állok, bár az szerencsére jóval szabadabb, és remélhetőleg az is összeáll majd az év végére. :)

      Törlés
    3. Így van! :)
      Meg is vettem már a Csernust, nem hagyhatom ki. ;) Köszi, láttam én is, hogy feltettek videót a Vándorhomár bemutatóról, csak még nem volt érkezésem megnézni. :)

      Ügyi! Tényleg most már nincs sok hátra neked a vcs-ből. ;) Én is megpróbálok belehúzni. Hú, Miamona kihívására még meg sem néztem hogy állok. :O :)

      Törlés
  2. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog neked tetszeni a Briliáns barátnőm. :)

    VálaszTörlés