2016. június 4., szombat

Mit fogok olvasni? - nyári könyvlista

Forrás.
Hagyománnyá vált már ez a listázás és tervezés, de arról inkább ne beszéljünk, hogy ezeknek a teljesítése mennyiben szokott sikeres lenni. Vannak bizony olyan könyvek itt, amik már lassan a harmadik-negyedik listát járják meg, és csak nem kerülnek sorra, de jó néha máshogy olvasni, más sorrendben és más könyveket, mint amiket előre kigondoltunk. Azért van ezek közt bőven olyan, ami tényleg fix, és alig várom, hogy belefogjak. :) 
Okulva az előző évi sokat akar a szarka hibából, most mértékletesen "csak" 12 könyvet válogattam.

Lássuk hát, miket terveztem be idén nyárra: 

- Jodi Picoult - Samantha van Leer: Off the Page - A Between the Lines (Sorok között) folytatása, de önálló regényként is olvasható egyik vagy a másik. :) A minap jött meg a Bookdepóról, és teljesen más borítóval küldték, mint amilyet rendeltem... 
- Josh Malerman: Madarak a dobozban - rettegés-szekció 1. 
- Nick Cutter: Mélység - rettegés-szekció 2.
- Ray Bradbury: We'll Always Have Paris - vcs, és novella is kell. 
- Varga Bálint: Váltságdíj nélkül - úgy érzem ez nyárra való. 
- David Kessler: Muszáj annyit enni? - vcs, és noooos, sosem árt az életmódváltást megtámogatni valamivel pont nyáron, a fagyik és lángosok csábításának idején. :)
- Robert Galbraith: The Cuckoo's Calling - ő már minden létező listán rajta volt, és igen, még mindig nem kezdtem neki egyszer sem! :D Őrület! 
- Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten - Tutifix! A Balatonparton elnyúlva fogom olvasni. :) 
- Moskát Anita: Horgonyhely - mert méltatlanul tologatom...
- Alessandro Baricco: Háromszor hajnalban - vcs, és Mr. Gwyn imádatból eredően kötelező is! :) 
- Georges Simenon: Maigret és a furcsa idegen
- Georges Simenon: A gyilkos - a rövidke krimik szintén nyaralásra valók, és vcs-s könyvek. Persze mondanom sem kell, hogy másik két, még olvasatlan Simenonra (Maigret és a víg kompánia és A műhiba) kezdtem el ácsingózni, de nem engedek a kísértésnek. 

Kattintásra megnő.

Ezeken kívül lesz még fix pontnak egy pár reci, amik még nincsenek nálam, például Gaimantől a Köztes világok, Kati Hiekkapelto Védtelenül című regénye és Baráth Kata új könyve, az Arkangyal éjjel. 
A többiről, amikre épp majd kedvem szottyan, vagy a kindlin csücsülnek, már ne is beszéljünk. Mindenesetre ebből a szép kis kupacból szeretnék minél többet besűríteni a nyárba. 

Forrás.

Napszemüveget és kalapot fel! :) 


18 megjegyzés:

  1. De jó kis listád lett, azért ez a 12 is szép szám, ha csak a felét kipipálhatod szerintem már szép teljesítmény a recik és az egyéb elfoglaltságok mellett :)
    A Leányrablás abszolút jó választás lesz a Baalaton partjára. Én anno Veron történetét kezdtem ott és ha ránézek a könyvre, a mai napig visszajön az érzés :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem kevés. :)
      Jaj én is olvastam Veront a Balatonnál, úgy örülök, hogy mostanra esik Kata új könyve is, azt is viszem majd magammal. :)

      Törlés
  2. Csatlakozom, én is olvastam Veront Balatonon! :D
    Szép kis lista, remélem sokat sikerül kipipálni és jó olvasmányélményt is fognak adni. :) A Leányrablást Budapesten én még lehet ebben a hónapban elkezdem, már nagyon kíváncsi vagyok rá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Veronka Balatonos emlékeket ébreszt úgy látszik! :D Mondjuk két vagy három kötete is valamikor nyáron jött ki, szóval nem csoda, hogy azon frissiben vittük magunkkal.

      Törlés
  3. PuPi, nagyon röhögök :D Azt hittem, már olvastad a Kakukkszót tényleg annyiszor listáztad :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Jön még PuPire Cormoran Strike! :D Hát figyi, lesz tamtam, ha végre elolvasom, ne aggódj, hogy lemaradsz róla. :D Nálam a listák így működnek! tényleg a listázás öröméért néha... Megnéztem, az egyik 2014-es tervezősből is csak 3-at olvastam azóta is?! ;)

      Törlés
  4. Szuper lista! :) A Horgonyhely meg a Kakukkszó az én fantáziámat is birizgálja. A Madarak a dobozban és a Mélység is nagyon érdekel, bár nem tudom, hogy milyen magas bennük a para-faktor, szóval kíváncsi leszek a véleményedre. :)
    Múltkor olvastam el életem első Simenonját (Maigret és a beharangozott gyilkosság), és nagyon tetszett! Szerinted melyikkel folytassam? :)
    Remélem, neked is be fog jönni a Leányrablás Budapesten! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó megérzéseim vannak a Horgonyhellyel kapcsolatban! :)
      Majd beszámolok mennyire para a két ijesztgetős-szekciós könyv. ;) Ha annyira nem akarsz parázni, de mégis horrorfélébe vágnál, akkor olvass Horrorstört, ha még nem olvastad. :)
      Óóóó Simenonitised lesz neked is! :D Én különösen szeretem a Maigret és a flamand lányt, a Maigret és a három nőt, de a roman durokből is érdemes szemezgetni, Az özvegy nagyon feszült hangulatú például. :)
      Érzem, hogy be fog jönni a Leányrablás!!! :)

      Törlés
    2. A Horrorstört pont felraktam a nyári listámra. :)
      Az biztooos! :D Már az van... :D Köszi, az ajánlásokat, ezeket mindenképpen elolvasom a nyáron. Kellenek a tengerpartra az ilyen rövidke, izgalmas kis könyvek. :)

      Törlés
    3. Ó, még nem néztem a posztod, mindjárt átruccanok hozzád is. :) Szerintem tetszeni fog a Horrorstört, tényleg pont azért jó, mert van benne humor, és társadalomkritika is, plusz tényleg nem kell annyira beszarni tőle. :) (én se szeretek kislámpával aludni :D)
      Én is szeretem a rövidebb könyveket a parton, vagy ha hosszabb, akkor is inkább krimisebb, gyorsan pörgethető legyen. :) Imádom, amikor hazafelé már kiolvasva viszem a könyvet, amit reggel elkezdtem a parton. :)

      Törlés
  5. Ahogy az első bekezdést olvastam, már tudtam, hogy a Kakukkszó ott lesz a listán! :D
    A Leányrablás jó lesz a balatonozás mellé, el lehet benne merülni és nagyon hangulatos. :)
    A Horgonyhely nekem is nemrég jutott eszembe, a Bábel fiait a tavaly nyári panelhőségben olvastam, kéne már ezt is...
    Valami jó kis borzongatót én is olvasnék, mondjuk a Bioko, amit most olvasok, egy picit para, de nem horror szinten, csak fura helyen játszódik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Ajjaj, most már muszáj "leolvasnom" a listákról! :D (hogy utána helyet foglalhasson valami másféle listán, pl. egy top5ben?! ;))
      A Horgonyhelyre is nagyon kíváncsi vagyok, és megint rádöbbentem milyen gyönyörű, ahogy elővettem a fotózáshoz. :)
      A Madarak a dobozban elvileg elég para, nem érdekel?

      Törlés
    2. Meg hogy utána feltehesd a listára a Silkwormöt :D
      Gondoltam a Madarak a dobozbanra is, majd lehet kikönyvtárazom. :)

      Törlés
    3. Haha, tényleg. :D De azok még nincsenek meg, majd még előbb meg kell vennem a következő részeket. :)
      Majd beszámolok milyen, hamar fogom olvasni a Madarakat, mert kölcsönkönyv az is. :)

      Törlés
  6. A Kakukkszó klassz könyv, szerencsére nagyon más, mint HP vagy az Átmeneti üresedés; a Horgonyhelyt én is mindig kerülgetem.
    Jó a kalapod is, milyen egyszerű kiegészítővel csináltál nagyszerű nyári képet :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy klassz, és hogy szeretni fogom Cormoran Strike-ot! :) Az meg külön jó, hogy se nem HP-s, se nem Átmeneti üresedéses. Megint valami más, de ugyanúgy Rowling. ;)
      Köszi, jó kis kalapka, szeretem! :))

      Törlés
  7. A gyilkost megvettem a Könyvfesztiválon, pont azon gondolkoztam, hogy egy téli regény milyen jó lesz a nagy melegben :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, arra most épp nem is gondoltam, hogy az pont nagyon téli. :) :) Sebaj, majd bebújunk hűsölni a könyvbe. ;)

      Törlés