2015. szeptember 22., kedd

Illusztrált Harry, Lockhart bár és Weasleyék órája - HP apróhírek

A címlap
Mivel minden kis apró morzsáról írtam az illusztrált Harry Potterekkel kapcsolatban, azt gondoltam, már lerágott csont. Aztán láttam, hogy tulajdonképpen csomó mindenkinek halvány lilája sincs róla, hogy ez készül, hogy ez jön, hogy ez megérkezett, úgyhogy szólok megint róla, igazi HP rajongó módban. ;) Először 2013. decemberében harangozták be az érkezését, aztán most ezév januárjában mutattak belőle több képet is.

Az illusztrációkat Jim Kay készítette, és bizony előbb-utóbb mind a hét kötetet megcsinálják így. Október 6-án jelenik meg az első rész, angolul, és jó hír, hogy az Animus is lecsapott rá, és magyarul is kiadják a szépséges új verziót, méghozzá november közepén. A kiadó Facebook oldaláról származik ez az információ. 

Nos, az ára... Hát senki ne gondolja, hogy ez olcsó lesz, ha illusztráltat akarsz, perkálni fogsz. :) A Bookdepón most, előrendelésben 11.435 Ft-ba kerül, az Amazonon viszont csak 22,45 dollárért láttam, ami ugye kb. 6.100 Ft. (más kérdés, hogy mire a kosárnál kicsekkolnál az amazonon, rájössz, hogy pont ugyanannyi lesz a postaköltséged, mint a termék, amit megvennél...) Kíváncsi leszek az Animus hova lövi be az árat. :) 

Hagrid a motorbiciklin. Forrás
Forrás és további képek.

Találtam még egy érdekes, Harry Potter themed bárt, The Lockhart a neve, és Torontóig kell elmenni érte, hogy egy Befuddlement Brewt leguríthassunk. :) Koktélok helyett bájitalokat lehet rendelni, és a polcokon könyvek is sorakoznak, persze mind J. K. Rowling tollából. Sajnos a szerzői jogok miatt nem biztos, hogy a híres varázslóital, a vajsör (butterbeer) szerepelhet majd az itallapon.

Valóra vált még valami más is a HP univerzumból, méghozzá a Weasley-család különleges órája, amely nem az időt mutatja, hanem a családtagok tartózkodási helyét. Bizony, egy okos (?) mobilapplikáció segítségével keltették életre, persze nem kapható kereskedelmi forgalomban. Én nem szeretem általában az ilyen kütyüket, de így, ez a fajta technika, potterizálva, hát haláli. :) 

Forrás
Egy kis olvasnivaló is akad, Rowling ugyanis megint közzétett egy kis történetet a Pottermore-on, méghozzá a Potter család történetéről. >Itt< elolvashatjátok.

Széljegyzet: érik már egy HP-újraolvasás... ;)


16 megjegyzés:

  1. Jaj, nagyon csábító, az biztos! De csak az illusztrációk miatt megvenni a sorozatot újra, az azért igencsak úri mulatság szerintem. :) Miért nem lehet csak a képeket kiadni valami külön könyvben? :DDD Így számomra marad a nyálcsorgatás. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képek külön nekem nem tetszenének annyira, de egy egész más élményt nyújthat így olvasni, teljes illusztrált változatban, és az egész olyan, mint egy keményfedeles, nagy mesekönyv. :)

      Törlés
    2. Igen, ebben tökéletesen igazad van. :)
      Hátha kerül majd rá anyagi forrás is. :)

      Törlés
  2. És megújult a Pottermore, teljesen újra lehet majd kezdeni a házbeosztást, meg ígérik, megtudhatjuk, mi a patrónusunk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és nagyon tetszik a Pottermore-on, hogy a megjelenő könyv illusztrációit is használják :)

      Törlés
    2. Én nem nagyon barangoltam eddig a Pottermore-on, érdemes?

      Törlés
    3. Plusz információkat Rowling előszeretettel oszt meg a Pottermore-on, és mindenféle játék, meg egyéb miatt jót volt eddig is. Plusz jó móka a saját profil, házbeosztás, pálca, könyek. De ez egyenlőre nincs fenn, és új formában egy része biztos felkerül. Most teljesen új alapokra helyezték az egészet, és láthatóan nem töltöttek fel még sok mindent abból, amit ígérnek. De úgy vettem észre, mobil alkalmazást is akarnak csinálni, meg sok minden újat.
      Ez majd idővel kiderül...

      Törlés
    4. Akkor elég sok mindennel felpakolják :) Én régen Rowling interaktív weboldalán "játszottam", kellett keresni mindenféle nyomokat, és akkor kaptál jutalmat, pl. egy rajzot, amit Rowling készített a könyvhöz. :)

      Törlés
  3. De jó, hogy összeszedted ezeket, én teljesen le voltam maradva. Örülök, hogy animus is kiadja majd az illusztrált könyvet, kell!! A bárba is elmennék :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, akkor most gyűjtögethettél infókat. :) Igen, tök jónak tartom, hogy a kiadók mostanában ilyen hamar lépnek ilyen kérdésekben.
      A bárba én is szívesen mennék, jó hangulata lehet. :)

      Törlés
  4. Hát én rácsodálkoztam :))) gyönyörűnek ígérkezik de egyrészt az ára, másrészt meg én már tök szkeptikus vagyok hogy magyarul végigviszik-e... de ha megjelenik mind a 7, egy díszdobozos verziót el tudnék képzelni belőle a polcon ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Tényleg nagyon szép lesz, szerintem is. Nem tudom, vajon sikerül-e végigvinni magyarul is, meg lesz-e rá igény - ugye azt mondják, pont amiatt veszteséges néha valami, hogy meg akarják sokan várni, hogy meglegyen az összes kötet. Persze ez még sok-sok hosszú év lesz addig...

      Törlés
    2. nem hiszem, hogy lenne, aki összevárná az egészet, ilyen árak mellett. engem kivételesen nem zavarna, ha csak 2-3 kötet jönne is ki, így is egy élmény lehet.

      Törlés
    3. Én sem, pont amiatt is, hogy hosszú idő, és hogy sok pénz egyszerre. Plusz azért nagy lesz ennek a csábereje :) és tényleg egy-két kötet is nagy élmény lehet. Képzeld el milyen ezekből mesélni. :)

      Törlés
    4. Ez esetben szerintem is többen fogják megvenni már az elején, mint kivárni az egészet. Ha tényleg 10.000,- Ft felett lesz egy kötet, azt egyben elég kevesen engedhetik meg maguknak. Viszont évente, karácsony előtt kiadva jó üzlet lehet nekik. Úgy tudom, Magyarországon nagyon nagy a karácsony előtti könyv vásárlás aránya.
      Én biztos megveszem, teljesen új élmény lesz így olvasni :)

      Törlés
    5. Én az angolt szeretném megvenni. Karácsony előtt tényleg jó mindig, ilyenkor néha szinte áldásos olyan valamit találni, ami értékes ajándék pénzben is és élményben is, és azzal lepni meg valakit. :) (értsd, nem szúrod ki a szemét egy 2000 Ft-os sablon ajándékcsomaggal mondjuk)

      Törlés