2015. május 2., szombat

Szeszélyes áprilisi kupac

Bár a Könyvfesztiválos élménybeszámolóban már mutattam egy szépséges könyvtornyot, az egész havi beszerzésekhez hozzátartozik még néhány szerzemény, egész pontosan három, de semmi nagy bűnözésre nem kell gondolni a fesztes bevásárláson túl. :) 
Két Athenaeumos reci érkezett meg még a hó elején, a Half a King Abercrombie-tól, és a Rád találni, Tari Annamária és Horváth Gergely könyve. Már mindkettőt olvastam, a linkeken megtaláljátok a posztot róluk. :) 
Ezen kívül egy használt Alice Hoffmant vettem még, potom 700 Ft-ért, a The Ice Queent. Csodálkoztam, hogy keménytáblás, de sebaj. Mondjuk már large printtől kezdve az olcsó paperbackig mindenféle Hoffmanom van, most ezzel a régóta hiányzó darabbal gyarapítottam a sort. 
Listát nem írok, a többi része szerepel a feszti posztban, az egész zsákmányról beszéljenek a képek: 


Kattintásra megnőnek. 
Mérleg: 10 könyv, ebből 3 reci, a többi 20-30% kedvezménnyel, 2+1-es akcióval vásárolva. 1 angol nyelvű, a többi magyar.

Ami pedig az olvasást illeti, áprilisban nagyon úgy tűnik, mintha egy helyben álldogáltam volna, pedig araszoltam én, araszoltam, és nem is keveset, csak pont hosszú olvasmányokban vagyok benne, például Martin bácsi Trónok harcában és a Mira Grant féle zombis könyv, a Feed sem éppen rövidke, és nem mellesleg nagyon aprón van szedve. Előbbinek a 70%-ánál, utóbbinak majdnem a felénél tartok, szóval haladok mint Danaerys a Khalasarral: lassan, de biztosan!
Az említetteken kívül négy könyvet azért befejeztem áprilisban is, kettő közülük igazán kiemelkedő volt, az egyik a Harmónia, ami egy hátborzongatóan jó disztópia, a másik pedig Guus Kuijertől a Minden dolgok könyve, ami egyértelműen kedvenc lett. A szerző Twitteren kedvencelte is a könyvével kapcsolatos megnyilvánulásaimat, juhé. :) 

A Várólista projekttel egy kicsit lemaradtam, de csak a 24-es ütemtervvel, a 12-essel nem. ;) A Feed befejezésével lesz meg a havi kettő, összesen 8 eddig. :) Májusra Karin Alvtegentől A kitaszítottat és Alan Bradley első Flavia de Luce-os regényét (De mi került a pitébe?) néztem ki a listapipálás folytatásaként. Ti hogy álltok a várólistacsökkentéssel? :) 

A többiek beszerzései, zárásai: Amadea, Katacita, Theodora, Nita, Tekla, Nikkincs, Szilvamag, Zakkant, BookwormGirl.

7 megjegyzés:

  1. Én is most írtam meg a bejegyzést.:)
    Hehe, csak eggyel szereztél be többet, mint én, de mindketten nagyon szépeket szedtünk össze. Hoffman-nak magyarul is elég tarka a kiadása, van kicsi, nagy, puha-és keményfedeles, de már annak is örülök, ha megjelenik.

    A VCs... eddig hetet olvastam el, még eggyel lógok az áprilisnak, ha azt akarom, hogy meglegyen a havi kettő, azaz az évi 24 (képtelen vagyok feladni ezt a célt, pedig eddig sose sikerült). De per pillanat leginkább a Jane Eyre-t olvasnám újra (az időjárás miatt), vagy A bölömbikák éjszakáját kezdeném el. Meg a frissen beszerzettek közül valamelyiket, de azok most távol vannak tőlem.

    VálaszTörlés
  2. A könyvfesztes kupacnál már kigyönyörködtem magam, de így hárommal többel még szebb :)
    A Trónok harca amúgy első olvasás neked?
    Hoffmannal még barátkoznom kell, de nemsokára olvasom a múzeumosat, remélem, jóban leszünk!

    VálaszTörlés
  3. Te sem apróztad el az áprilist! :)
    Nagyon kíváncsi leszek a Hoffmanra, már múltkor nézegettem én is a goodreadsen, de most sikerült végre könyvtárból kivennem az Átkozott boszorkákat, illetve elviekben májusban érkezik majd az új könyve, úgyhogy szerintem pihenőt kellene tartanom, nehogy túl sok legyen mostanság :)
    A Max-ra rettentő kíváncsi leszek, remélem, majd írsz róla!

    VálaszTörlés
  4. Amadea, igen, láttam! :) Hát, rosszalkodtunk kicsit mindketten. Hoffman tényleg összevissza van magyarul is. :) Az újra kíváncsi leszek én is.
    Jól nyomjuk azért, látod, idén én is kitűztem a 24-et, és bizony én is eggyel lógok az áprilisnak hozzá, vagyis inkább csak egy féllel, hiszen a Feedből már csak a fele van vissza. :) Májusra meg rövidebbeket választok belőle, és felhozom magam. Tök jó érzés lenne mind a 24-et kipipálni! A Jane Eyre tényleg ehhez az esős időhöz illik.

    Katacita, gondolkodtam, hogy írjak-e róla új posztot, de hát plusz három az plusz három ugye :D :D :D
    Igen, első olvasás a Trónok harca, de láttam az egész sorozatot nemrég, szóval m most ebben a kötetben nincs semmi újdonság. Valószínűleg nem folytatom amúgy, a film jobban tetszik.

    Nikkincs, nem bizony, de a fesztes hónap erre való! :D Az Átkozott boszorkák nagyon jó, a filmet is imádtam régen belőle.
    Írok Maxról, írok! :)

    VálaszTörlés
  5. Szép kerek ez a 10-es szám. :))

    VálaszTörlés
  6. De szép kis kupac :) és ott voltam a szerzemények egy-két részénél a Könyvfeszt miatt, remélem mindegyik zsákmány tetszeni fog. Várom a posztot nagyon a Maxról, mert az engem is érdekel, meg hogy mit szólsz a Szörnyen Titkos Részleghez ha már így rábeszéltelek. Úh, én VCS-val ritka szarul állok, és csak 3,5 könyvet olvastam el, de egyelőre nem izgulok, majd a nyáron behozom a lemaradásom. Így is jobban állok mint párszor már az évek során, és nem parázok :D Majd decemberben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BIztos vagyok benne! :) A Kolibros könyvekre nagyon ráizzítottál :D
      Sebaj, majd nyáron behozod. Én azért keperkedek a vcs-vel, mert mind a 24-et el szeretném idén olvasni. :)

      Törlés