2015. április 1., szerda

Március, te csalfa...

Nagyon-nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy a márciusi beszerzések posztja üres marad... Na nem azért, mert nem akartam könyvet venni, hanem mert a megrendelt könyvecskéim csak késtek és késtek... Aztán elcsábultam egy antikváriumi könyvre, és gondoltam hát soványka termés lesz, majd jól megveregetem a vállam, meg ti is... Erre mit ad isten, tegnap és ma megérkezett mindkét rendelésem... :D Bár szigorúan véve már április van, ezeket mégis a márciushoz, a csalfához teszem, áprilisra épp elég lesz a könyvfeszt. És persze igazából márciusban költöttem rájuk, íme: 

- Bagdy Emőke, F. Várkonyi Zsuzsa, Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás: Visszatalálunk egymáshoz? - ő az antikos bűnözés, de nem nagy bűn, mert olcsó is volt, és valóban érdekel is a szülő-gyerek kapcsolatok pszichológiája, és remek kötetek vannak ebben a Nyitott Akadémiás sorozatban. :) 
- Boldizsár Ildikó (szerk.): Mesék anyákról - Amióta voltam a Meseterápiás előadásán, érdekel a téma, és ezt a kötetét ajánlotta egy kedves barátnőm. 
- Derek Fagerstrom, Lauren Smith: Mit hogyan - húúú egy régi nagy vágyam ez a képtelenül narancssárga haszontalan (?) enciklopédia, ami telis tele van apró hétköznapi marhaságokkal, hogy mit hogy csinálj. :) Kívánságlistámról régóta lehúzandó elem volt, most megleptem magam vele, némi kedvezménnyel. :) 
- J.A.Wines, Caroline Taggart: My Grammar and I - Angol nyelvtan kicsit másként, egy kis ismétlésnek, frissítésnek, szórakozásnak, rém olcsó volt, bookdepós.
- Gail Carriger: Prudence - IGEN, IGEN! A Tarabottik után a spin-off első része! Alig várom, hogy olvassam, szintén bookdepós. 
- Gail Carriger: Waistcoats and Weaponry - A szerző ya-sorozatának, a Finishing Schoolnak a harmadik kötete, szintén nagyon várós, és gyönyörűszép. Bookdepo. 
- Jessie Burton: The Miniaturist - bár valószínűleg én habarodtam bele leghamarabb, végül a magyar megjelenés után szereztem csak be A babaház úrnőjét. Remek könyvnek ígérkezik, még e hónapban szeretném elkezdeni. :) Bookdepo. 

Majdnem ez lett a zárás, némi beauty contentes, csajos beszerzéssel fűszerezve... :D
(csipkebetétes csizma és Pusheenos pizsi)

Nos tehát, vállveregetés jöhet, de másféle. :) Viszont nem bánom ezt a kupacot, egy percig sem, leraboltam vele sok szépséget a kívánságlistámról, és okosan vásároltam, csupa olyat, amit tényleg szeretnék elolvasni. 

...aztán ez lett belőle az utolsó napokra.
Kiterítve. 
Márciusi mérleg, amire rátenyerelt szél úrfi: 7 könyv, ebből 3 magyar és 4 angol, mind saját vásárlás, és teljes árúak is vannak közte sajnos (legdrágább a Prudence). 
7 könyvvel a március viszi a pálmát, az összes eddigi ezévi beszerzést meghaladva... ;) 

Khm, szelíden megjegyzem, jön még márciusra az áprilisi Könyvfeszt... :D

A többiek bűnlajstroma: Katacita, Nita, TeklaHorsegirl, Nikkincs, Theodora, Szilvamag, Zakkant, Amadea

23 megjegyzés:

  1. Ohh az a pusheenos pizsi!! :)) A csizma is cuki, a napokban én is nézegettem hasonlókat, de nem vettem meg mégse, de most megtetszett :D
    A könyvek közül A babaház űrnője nagyon érdekel, most többeteknél láttam, és fenem rá a fogam :D
    Gail C. sorozatát is lehet, hogy olvasnom kéne angolul mert a KMK igen el van havazva vele :/
    és könyvfeeeeszt, előre félek mennyi pénzt fogom elverni áprilisban, és még glamour napok is lesznek :D

    VálaszTörlés
  2. Pusheen megint! :))) A csizma nagyon állat! :)
    Ez a Mit hogyan könyv vicces lehet!
    Ne is bánd a kupacot, mindig jó a kívánságlistáról kipipálni egy-egy (vagy 7 :D) példányt. Lassan ilyen kihívás is kéne a várólista-csökkentős mellett :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tök jó, hogy befutott az utolsó pillanatban a rendelésed :) Képzeld el, ha nem így lenne, akkor áprilisra mi jutna a Könyvfeszt után :)
    Baromi kíváncsi vagyok A babaház úrnőjére, nagggyon remélem, hogy megfelel majd mindannyiunk elvárásának :)
    És a csizma valóban nagyon ütős, jó választás volt :)

    VálaszTörlés
  4. ajjdejó, kééépek. :))
    a fele szerzeményedre rácuppannék, Carriger meg a babaház mindenképp kelleni fog a polcra majd egyszer.
    hát, a pizsire nem tudok mit mondani, ez a dagadt macska nem a kedvencem :D, de a csizó jónak tűnik.

    VálaszTörlés
  5. Hát ez a pizsi te vagy! Már nem testalkatra, hanem cukiság faktorra. :D A "csizó" :D meg nagyon állat! Nekem is kellll!!!! :) De a könyvek kit érdekelnek... most komolyan... könyvek?! Föhh..

    Háhá, április bolondja, tudom ám, hogy nem vetted be! ;D Fenem már az olvasójegyem! :P :D

    VálaszTörlés
  6. Ó, az a csizma! :D Lehet egy olyan indiszkrét kérdésem, hogy a pizsi honnan van? Olyan régóta keresek magamnak valami jópofát, de engem mindig elkerülnek.

    Ez a Mit hogyan nagyon érdekesen hangzik, a Babaház meg persze nekem is kell, szerintem majd a Könyvfeszten be is szerzem :)

    VálaszTörlés
  7. Megráztam a kommentfát némi csajos cuccal, látom. :D

    Theodora, Köszi! A csizma Deichmannos, én is kicsit filóztam rajta, mert átmeneti és csak szoknyásan, vagy ilyen csinos halásznaci+harisnyás lábbal néz ki jól, de már hordtam azóta, megérte, és nagyon kényelmes is. :)
    Gail Carrigertől a Napernyő Protektorátus negyedik részét hamarosan fordítják, ez tuti, a fordítótól van róla infóm. :) Hát, hogy a spin-offig és a ya-sorozatáig mikor jutnak el, rejtély...
    Ugye talizunk a könyvfeszten? :)

    Katacita, örülök, hogy tetszik a csizma. :D Pusheent meg imádom. :) Igen, nem is rossz kihívás, csökkents a kívánságlistád. :D

    Nikkincs, kicsit én is hasonlóan éreztem, és ezért döntöttem úgy, hogy jöjjenek ezek a ma befutottak is még ebbe a zárásba inkább, hogy ne kelljen majd tornyokat egyensúlyozni áprilisban. :D Köszi, örülök, hogy mindenkinek bejön a csizmám. :)

    Nima, én se tudtam otthagyni ezeket a zsákmányokat... mindegyik a kosaramba kívánkozott na. :) És a Carrigerek olyan szépek élőben! Nem mintha a babaház ne lenne. :)

    Miamona, köszi! :D már megijedtem kicsit ;) Amúgy a felirata a pólónak az hogy So lazy, can't move. :D Mikre fened a jegyed? :D

    Catriana, persze, Reservedben vettem, Bp-en, nézd, ezen a linken van többféle: http://www.reserved.com/pl/en/woman/all-1/recommended-1/pusheen Ezekből négy félét lehetett kapni ott, kétféle hosszúnadrágos pizsit, egy rövidnadrágost, és egy hálópólót. Persze gondolom változó üzletenként, hogy épp mi van.
    A babaház azt hiszem elég jól fog fogyni, mindenki rácuppant. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A felirat is te vagy néha :D Meg én is... Mikor bekucorodok a könyvvel, "kivájom" a tökéletes "olvasógödröt", és csöngetnek vagy eszembe jut valami, grrrr... :D Ezek közül elsősorban a Mesék anyákról érdekelne. Nagyon szeretnék már én is Boldizsár Ildikótól olvasni, mert igencsak meghoztad a kedvem. :)

      Törlés
    2. Haha, köszi! :D amúgy igaz, nagyon igaz. :) az olvasógödrökkel az a baj, hogy nem masszíroznak, és elzsibbadok XD
      Kölcsönadom azt is :) Nem tudom jó lesz-e, hogy rögtön meseválogatást olvasunk tőle, lehet, hogy magával a Meseterápia könyvvel kellene kezdeni?

      Törlés
  8. Ott a pizsi <3 De jóóóóó! A könyvek is nagyon szépek, főleg Carrigerek, azokra az én fogam is fáj, bár én még csak Alex Tarabotti sorozattal ismerkedem. A babaház úrnőjére kíváncsi vagyok, remélem hogy tetszeni fog, én is majdnem beszereztem, de paráztam egy kicsit tőle. Mondjuk lehet hogy nem is kellett volna :D de azért inkább kivárom a véleményeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! :D Jaj nekem is nagyon tetszenek a Carrigerek, és már megvan a következő epizódok borítóterve is, mindkét sorozatból, nemsokára megmutatom egy posztban is. :)
      Most már mindenkinek megvan a babaház, csak-csak jönnek róla a posztok is! :)

      Törlés
  9. Istenem, ez a pizsama! De a csizma is nagyooon jó! :) És azért a kupacok is nagyon szépek ám, megérdemelted. :)

    VálaszTörlés
  10. Szee, én is imádom! :) :) Ennek örömére, holnap is felveszem. :)
    Nita, örülök hogy tetszik! És hogy azért a könyveknek is jutott némi figyelem :D

    VálaszTörlés
  11. Micsoda szépségek! Azért a könyvek a legszebbek, csak hogy őket is szeresse valaki.;) De Pusheen halál cuki.

    VálaszTörlés
  12. Jujj! Pusheen pizsi nekem is kell! :-)

    VálaszTörlés
  13. Csajok, akkor irány a Reserved ;)
    Amadea, a könyvek köszönik! :D

    VálaszTörlés
  14. Hú, ez a csizma nagyon jó! Én is elfogadnám. ;)
    Hű, a Prudence-nek olyan szép a borítója. *.* Bár még a Napernyő Protektorátus sorozatának is csak az első részénél járok (félretettem korábban és mindig jött helyette más), érdekel ez is és a Finishing school sorozata is.
    A My grammar and I érdekes lehet, emlékszem, ezt a kérdést feltettem a brit native tanáromnak is. Ő azt válaszolta, hogy az a helyes, ha az "I"-t használjuk, de elterjedt a "me" is. Jellemzően könyvekkel példálóztam, mikor megkérdeztem. :D
    A Miniaturist is érdekel, de azt inkább magyarul fogom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! És közben rájöttem, hogy butaságot írtam, nem is Deichmann, hanem Humanic... Összezagyváltam, remélem senki nem kereste Deichmannban :S
      A Napernyő protektorátus jó sori, és talán nemsokára kijön a negyedik rész is :))

      Törlés
  15. Szia! Szólsz, ha a "Mit hogyan" könyvedet eladnád? Nagyon köszi! Üdv. A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Tavaly valamikor elajándékoztam a könyvet, sajnos már nincs meg. :(

      Törlés
  16. Szia!Koszonom,nagyon kedves toled,hogy valaszoltal.

    VálaszTörlés