2019. június 16., vasárnap

Könyvhét 2019

Saját képek. 
A 90. Ünnepi Könyvhét idén a Vörösmarty tér felújítása miatt a Duna-korzóra költözött, és milyen jól tette! :) Szerintem akár meg is tarthatnák ezt a helyszínt, mert szellősebb, kellemesebb, kevésbé terhelt turistákkal és árnyékot is nyújtanak a fák. A hosszanti elrendezés kényelmesebben végigböngészhető, nincs az az összevisszaság. 
Idén egyetlen napon látogattam csak ki a Könyvhétre, és korábbi szabályaimat megszegve nem hétköznap mentem, hanem szombaton, dacolva a tömegiszonnyal és a nehézkes nézelődéssel (délelőtt egyébként még tök jó volt!), és nem vittem hátizsákot sem, mert tudtam, hogy alig lesz, amit tényleg meg is akarok venni. Végül három könyvet zsákmányoltam, de ezeket is csak a legvégén, hogy ne kelljen egész nap cipelnem.


A Margó Irodalmi Fesztivál is most zajlik, úgyhogy Nikkinccsel átbandukoltunk a Petőfi Irodalmi Múzeumba (khm, mindazoknak, akik szerint "jaj itt csak Starbucks van" üzenem, hogy sétálni ingyen van, és nem nagy távolságokra remek kajáldák és kávézók vannak...), és rozéfröccsözéssel egybekötve vettünk részt egy szuper kis kulturális programon. Szabó Magda beszélgetés volt a Jaffánál megjelent új kötetek kapcsán. Juhász Anna és Jolsvai Júlia voltak a résztvevők, és Borbély Alexandra olvasott fel részleteket a kötetekből. Nagyon élveztem, és ennek hatására este bele is vágtam a Szabó Magdás interjúkötetbe. ♥


Ezen kívül más margós, vagy könyvheti programra nem mentem, dedikálást sem néztem ki. Elég volt kicsit belecsöppenni a könyvvásáros, "óriás könyvesbolt" hangulatba, megsimogatni a sok szép könyvet, kibírni a hőséget. Jó volt a hangulat, de nekem most idén elég is volt ennyi belőle.

A standok közül nagyon tetszett a 21. Század Kiadóé - a Normális emberek című könyvhöz készült kitűzők és vászonszatyrok is szuperek lettek. Több más standon is lehetett kapni jópofa vászonszatyrokat, idén kicsit jobban ráfeküdtek erre, úgy tűnik.

Forrás.
Voltak ingyenes könyvjelzők is több helyen, leginkább az új könyvekhez, és persze lehetett most is válogatni könyves csecsebecsékből is a PIMnél és az Olvashopnál. Az ilyesmiktől most távol tartottam magam, de azért nagyon bejöttek utóbbinál az új, Harry Potteres kitűzők. ;) Kár, hogy egyáltalán nem teszek kitűzőket sehova. 


Összefutottam néhány kedves ismerőssel is még, és kicsit celebspottingoltam is, láttam Bárdos Andrást, Zacher Gábort, Fábián Jankát, Lőrincz L. Lászlót és Barabás Évát. 

A zsákmányom pedig, még mielőtt kimarad a posztból: Tóth Krisztina: Fehér farkas, Grecsó Krisztián: Vera (Magvetős lány lettem :D), és egy irtó cuki, nem tervezett könyv Menő macskákról, sok macskás triviával és híres macskuszokkal. :) A júniusi zárásban megmutatom majd ezeket is. :) 


Nézzetek ki ti is a Könyvhétre, hétfő délutánig tart még! Jövőre pedig folyt. köv., akárhol is rendezik meg majd akkor. :) 

Hamisítatlanul nyári kép. ;) A többit megnézhetitek az instámon.

4 megjegyzés:

  1. Áááá Grecsó Verája nálam kedvenc. Annyira kedves és cuki!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csupa jót hallottam róla, nagyon kíváncsi leszek rá! :)

      Törlés
  2. Hol írták azt hogy csak Starbucks van? Jesszus :D :D :D :D Ott konkrétan sétatávolsága 15 jóféle kávézó, étterem, cukrászda van, ahol lehet inni-enni. Jó kis könyveket zsákmányoltál, és milyen kis visszafogott voltál! Azt egy kicsit bánom, hogy kihagytam idén a forgatagot, de leginkább miattatok (azt jobban bánom :D). Amúgy többen írták, hogy jó volt ez a Korzós helyszín, és hogy legyen jövőre is itt. Az árnyék meg kell, az a Vörösmarty téren konkrétan nincs, nuku, nyista semmi. Szóval ez jobb, meg közel a Duna, jár a szél stb...Jah amúgy már Nikinél csorgattam a nyálam a kávéra, és most így a posztnál nálad is csorgatom. Holnap megyek és veszek egyet én is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Molyon olvastam... Lehet menni azért párszáz métert, aki könyvhétre készül, egyébként is végigmássza a standok hosszú sorát is, nem? :D
      Szerencsére most inkább a hangulat érdekelt, élveztem a zizegést és a találkozásokat, így nem is maradt hiányérzetem, hogy "csak" három könyvvel tértem haza. :)
      Többen írták, hogy jó helyszín igen, de kb. ugyanennyien, hogy nem jó... Pedig az árnyék tényleg nagy kincs, és járt a levegő is. Dehát az embereknek semmi nem jó. :D
      Tényleg nagyon finom az az iced latte, sima, nem agyon cukorszirupozott cucc. :)

      Törlés