2018. december 2., vasárnap

Novemberi bookhaul

Forrás.
Direkt nem szoktam az angol szóval illetni a zárásos bejegyzéseket, de most véletlenül (khmkhm) sikerült egy szép adagnyi könyvet beszereznem, és ez már tényleg megérdemli a haul címkét. :)

Hat könyvvel lettem gazdagabb novemberben, és ezek közt aztán minden van az előrendeléstől, megfontolt beszerzéstől kezdve a recin át a hirtelen ámokfutásig. :D

Íme a novemberi zsákmány:

- Simone van der Vlugt: Delfti kék
- Halász Margit: Gyöngyhomok
- Imogen Hermes Gowar: A hableány és Mrs. Hancock
- Dan Moore: Sherlock Holmes - Rejtélyek könyve
- Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl
- J. K. Rowling: The Crimes of Grindelwald - The Original Screenplay

Anettal kicsit szétnéztünk a Geopen raktárvásárán, és még örülök, hogy csak két könyvvel jöttem ki onnan, veszedelmes hely egy könyvkedvelőnek. ;) Innen van a Delfti kék és a Gyöngyhomok. Az ősz nagyon várt könyve, A hableány és Mrs. Hancock is befutott és a régóta tologatott Mielőtt a kávé kihűlt is megjelent végre. Ezeket igen nagy érdeklődés és várakozás övezi a blogszférában, én is hamarosan olvasom őket, terveim szerint. :)
A Rejtélyek könyvét egy kis agytorna céljából gondoltam meglesni, hamarosan írok róla, és hát természetesen nem maradhatott ki az előrendelt Grindelwaldos forgatókönyv sem a zsákmányból, ami ugyanolyan szép lett - ha nem még szebb ezzel a zöld-arany designnal -, mint az előző filmé.

A novemberi haul.
A hónapban 4 könyvet olvastam el, de egy másiknak is a végén járok, és természetesen még négy másikban is benne vagyok épp... Just the usual. ;) A blogon 11 bejegyzés született novemberben, és ezek közül ígéretemhez híven valóban sok, szám szerint 5 volt Potteres. ;) Egész nagy számú filmkritika is született, a szokásoshoz képest: 3 filmes posztot is hoztam, méghozzá Grindelwaldról és az ő bűntetteiről, a Hatalmas kis hazugságok HBO sorozatról és a Branagh-féle Orient Expresszről.
A hónap könyves eseménye a Könyvbárban tett újabb látogatásunk volt Anettal, ahol is a Harry Potter és Tűz Serlege menüt fogyasztottuk el. ;)

Folytattam a HP újraolvasásokat, ahogy terveztem, és már a harmadik kötet közepe felé járok, illetve novemberben sikerült kettő várólista csökkentős könyvet is kipipálni, amikről majd egy zanzaposztot hozok hamarosan. Igaz, rövidkék, de biztató volt ez a haladás a listán, mert így még van esélyem a teljesítésre. ;) Ami az őszi terveket illeti, természetesen nem egészen úgy alakult, ahogy kigondoltam, de a 12 akkor kiválasztott könyvből 6-ot elolvastam, ami szuper eredmény. :) A listák ennél csekélyebb százalékú teljesítése sem akadályoz meg a további listák és tervek gyártásában, így természetesen lesz téli terv is, meg "mi fér még bele az évbe?" is nemsoká. ;)

Szépséges szerzeményeim.
A többiek novembere:

Dóri, Amadea, Sister, Nikkincs, Nita, Heloise.

6 megjegyzés:

  1. De színes kupac! :) A hableány közös beszerzésünk, A kávééééra meg várok én is, de már létezik legalább! :D
    Grindwald forgatókönyvre is nagyon kíváncsi vagyok, amint megjelenik magyarul megveszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, jó kis egyveleg lett! :) A kávésba már belecsíptem picit, eddig tetszik, és a kiadvány maga is tök jó, kicsike, mint az angol mass market paperback könyvek. :)
      A forgatókönyv csudás, öröm ránézni. :)

      Törlés
  2. Wohoooo! Ez már tényleg a haul kategóriába esik :D de tök jó ilyen szép nagy könyvkupacot látni - és hát ebből mind nagyon jól hangzik!
    Olyan szép lett ismét ez a forgatókönyv, hogy csak na. Tiszta eyecandy - igazából én csak a külseje miatt kezdtem el gondolkodni mind a két forgatókönyv beszerzésén :D mert amúgy maga a szövegkönyv nem izgat, de hát... egy ilyen külsőnek most őszintén: ki tud ellenállni? :D
    A Delfti kékre viszont nagyon kíváncsi vagyok, azzal már én is szemeztem korábban. Jók a megérzéseim vele kapcsolatban.
    Hajrá a várólista csökkentéssel! :) Tök ügyes vagy, szerintem annyi már simán menni fog :)
    Haha, én a könyves őszi terveimet inkább meg se néztem, mennyi valósult meg belőle :D de természetesen, a kudarcok engem sem tartanak vissza, naná, hogy én is írok a téli terveimről meg ilyesmikről :D éljen a listamánia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hupsz. :D *pirul* Az év eleji tervekhez képest kicsit el is szaladt velem a ló ezekkel a haulokkal. ;)
      Őszintén szólva én is kicsit inkább a kinézetük és a HP-s gyűjteményem miatt szerzem be a forgatókönyveket, hiszen olyan sokat nem ad maga az elolvasása.
      Én is kíváncsi leszek a Delfti kékre, szeretem ezt a korszakot, jó lesz megint olvasni róla. :)

      Köszi, igyekszem pár nagyobb falatban befalni a maradék vcs-s könyveket. ;)

      A tervek nem számítanak, csak a tervezés öröme! :D Legalábbis a hobbink esetében. ;) Éljenek a listák! :D

      Törlés
  3. Ez már tényleg megérdemli a haul címkét. ;)
    Hozzám karácsonyra vándorol majd a kávés és a hableányos könyv, mindkettőre nagyon kíváncsi vagyok, remélem jók lesznek. :)
    Akkor te most egy igazi HP novembert tartottál, mondjuk az év végéhez nekem valahogy illik is a hangulata. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szuper karácsonyi ajándékaid lesznek akkor! ;) Addig még szerintem be fogok számolni a kávés könyvről, de a hableányt is még idén szeretném elolvasni, hajjaj, hosszú lesz a listám, hogy mit szeretnék még idén. :D

      Jólesett nekem is a sok HP-zás, és tényleg illik az év végéhez. :)

      Törlés