2017. július 31., hétfő

Júliusi zárás

Ezt a kánikula napjaira javaslom. :) Forrás.
Láttam a többieknél, hogy már kerülnek ki egyre-másra a beszerzős és záróposztok, és akkor esett le igazán, hogy holnap már augusztus van... Azonban ennél sokkal nagyobb hangon koppant a felfedezés: nem is vettem semmit júliusban! De kapni se kaptam. Szóval a beszerzések száma NULLA, akár le is vehetem ezt a címkét a blogról. :) A július most más élményekről szólt nekem, és vásárlás helyett pedig inkább az olvasásról. Ebben a hónapban ugyanis teljesen megtáltosodtam és 10 könyvet fejeztem be! :) Az olvasás kimaxolása, és a vásárlások lenullázása jó kis kombináció. 

Persze az olvasmányok közt akadt novella, kisregény, és rövidke kötetek is. Büszke vagyok arra, hogy hosszú idő után először egyben, egymás után végigolvastam egy sorozat köteteit, a Papírmágus trilógiát. Arra pedig kiváltképp, hogy az olvasások java része angol nyelvű könyv volt: a tízből nyolc. Sorra kerítettem Jodi Picoult új regényét is, a méltán népszerű Minden, mindent, és még egy vcs-könyv teljesítésére is maradt időm, róla még nem sikerült viszont a posztot megírni. 
A hónapban egyébként ezzel együtt 13 posztot írtam. 

Annyira közhelyesnek hangzik mindig, hogy az idő múlásán mennyit kattogunk, de tényleg elrohannak alólunk (előlünk?) a hónapok, és szégyenkezve vallom be, egészen máig azt hittem, még nem lenne késő egy nyári tervek posztot kreálni, ami idén kimaradt... Rá kellett döbbennem, hogy maximum az augusztusomat tervezhetem meg. :O :) 
Augusztusban is sokat szeretnék olvasni. Első körben befejezem a Veres Attila könyvet, ami eddig nagyon beszippantott, aztán Schwabtól elolvasom az A Darker Shade of Magic-et, és szeretném is folytatni is a Shades of Magic trilógiát - ki tudja, lehet, hogy hagyomány lesz: egy trilógia/hónap! :D (nem.)
Forrás.
Ezen kívül ott van a rövidtávú terveimben Szabó T. Anna Töréstesztje és a Jók és Rosszak Iskolájának harmadik kötete is, csak hogy két nagyon különböző példát hozzak. 
A várólista csökkentéssel is szeretnék haladni, a listámból ezeket a könyveket néztem ki augusztusra: 
- Joachim Meyerhoff: Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt
-  Mary Ann Shaffer - Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Nincs persze semmi kőbe vésve. :) 

A többiek júliusa: 

24 megjegyzés:

  1. Hú, gratulálok! Nekem is volt idén két hónap, mikor nem volt beszerzésem, mondjuk akkor kevesebbet is olvastam. Az idei VCS kihívásomból sem lesz semmi, annyira más felé hajlok, mint amiket kiválasztottam... Nyaralni voltál/mész?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Nekem is ez a második nullás hónapom idén, januárban sikerült még nullát produkálni. :) De az idei könyvbeszerzések úgy összességében is elég szolid számot mutatnak az elmúlt évekhez képest. :)
      Ó, sajnálom, ha nincs kedved most az előre kiválasztott könyvekhez... De még ott az egész ősz is azért, ki tudja, addig még sok mindent el lehet olvasni. :)
      Voltam a Balatonon, igen. :) Ott mindig jó olvasni!

      Törlés
  2. Tyű, PuPi, nagyon ügyes vagy, hogy nullásan zárod a hónapot, pláne, hogy ez mellett ennyit olvastál :) Ez a legjobb kombináció a könyvmolynak a végtelen és folyamatosan újratermelődő várólista apasztásához :)
    Izgulok a Krumplihéjpite miatt, én úúúgy szeretem azt a könyvet, remélem, neked is szép élményt ad majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, ez az ideális kombináció! :D
      Én is úgy érzem, hogy szeretni fogom!

      Törlés
  3. Wow! Nagyon megtáltosodtál! Ügyes vagy, főleg hogy ennyi angol volt köztük. Én el vagyok maradva a posztokkal, három könyvről is tudnék írni amit júliusban olvastam, de még nem írtam, mert annyira lusta vagyok. A posztírás helyett rohanok inkáb megnézni az új GOT részt, aztán sírok a sarokba egy kukoricán térdelve, hogy az én várólistám az úgy ahogy van idén egyetlen egy könyvvel kb meg is bukott :D :D persze nem sajnálom, olvastam másokat helyette, de nah... Bár lehet hogy még haladhatok belőle, csak sok kedvem sincs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Minden évben kitűzöm egyébként célnak, hogy többet olvassak angolul, mint magyarul, meg hogy minden évben az előző évinél többet olvassak angol nyelven. :) Talán idén még jobban sikerülhet ez is. :)
      Nekem csak egy könyves posztot elmaradásom van, de piszkozatban van még jónéhány másik poszt, pl. körbeposzt is, meg egyéb kis ötletmorzsák. :)
      Óh, ne aggódj, én is vonulok nemsoká Trónokat nézni, az most mindennél fontosabb! :D
      Nem kell kukoricán térdelni! Tessen inkább megfőzni, megsózni, megenni! ;) Ne könyveld el ezt bukásnak! Még csomót elolvashatsz belőle amúgy is év végéig. Ha meg nem, hát nem, lehet legalább röhögni egyet magadon, hogy 1/12 lesz az eredmény. :D Mindenki szeret élcelődni az enyémen is, a 2011-esen, akkor nekem 2/12 lett, pedig nagy volt a lelkesedésem (csak szar volt a listám, nem volt alternatívom se és halasztgattam mindent). :D

      Törlés
  4. Szép zárás! Ügyes voltál az olvasásokkal és a posztírással is! A Krumplihéjpite jó kis könyv, szerintem tetszeni fog neked. A 8 angol nyelvű könyv meg szintén szuper - nekem még időnként nyögvenyelősen megy, de te vagy ebben a példaképem, hogy olvassak többet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Jó kis hónap volt ebből a szempontból.
      Ó, dejó, én a sok olvasás miatt dicsőítelek, te meg engem a sok angol miatt. :D :D

      Törlés
  5. Hú, ez a kép! Beleborzongtam. Hőség, tűző nap. :D

    Érdekes, én sosem tudom, melyik hónapban hány könyvet vettem, de nekem elég sok nullás hónapom van.

    Tíz könyv, az igen! :O És abból nyolc angol. Nagyon fura, de ahogy egyre több sorozat bukik meg Mo-on, és emiatt egyre többet kellene angolul folytatnom, úgy megy el az angolul olvasástól a kedvem. Nem igazán tudom megindokolni, miért.

    Most megszámoltam, hat könyvet olvastam júliusban, meg is lepődtem rendesen. :D 2-3 az átlag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szereted a meleget? :D Szerintem könyvvel és hideg üdítővel jó hűsölni valahol ilyenkor. :D
      Hmm, érdekes, nekem fura, hogy nem szeretsz angolul olvasni. Sose szoktál? Nem lehet, hogy csak egyszer kéne rákapjál?

      Na, szuper, akkor te is sokat olvastál most. A július olvasós hónap. :)

      Törlés
    2. A szélsőségeket nem szeretem. Azt szoktam mondani, hogy 5 és 25 fok között vagyok működőképes, de legjobban a 18-22 fokot szeretem. :D

      Rengeteget olvastam régen angolul. Inkább leszoktam róla az évek során. Ahogy öregszem, egyre jobban ragaszkodom a magyar nyelvhez. De nem biztos, hogy a korral van összefüggésben. :)

      Elég jókat, gyorsan haladósakat fogtam ki. :) Pedig még csak rövidek se voltak, az Ármány és kézfogó a maga 700 oldalával pl...

      Törlés
    3. Ebben egyetértünk, de nekem kicsit azért feljebb van a hőmérsékleti range, amiben jól érzem magam. :) én leginkább a 22-26 fokokat szeretem. :D

      Érdekes, én nagyon szeretek angolul olvasni, az már csak külön plusz, hogy a feledés ellen is harcolok vele. :)) Kellemes eszköz, hogy ne passzivizálódjon teljesen a nyelvtudásom. :)

      Hű, hát az Ármány és kézfogó valóban nem volt rövid. :D A haladós könyvek olyan jók, és néha pont az ilyen féltéglák a haladósabbak, meglepő módon.

      Törlés
    4. Úgy 30 fokig még elviselem valahogy, de pár nap után már az is sok, viszont 30 felett már nagyon bírok szenvedni.

      Nekem a fordítás miatt nem kell aggódnom, hogy elfelejtem, és szinte biztos, hogy az egyik ok, amiért nem szeretek angolul olvasni, az ez. A másik talán, hogy valahogy azt érzem, ahogy univerzálisabb lesz a világ, nekem úgy lesz egyre fontosabb a magyar. :)

      Nagyon jó volt az Á és k, a sorozatból a legjobb. :) Jó lenne, ha te is olvasnád majd egyszer őket. :)

      Törlés
    5. A mai nap után kezdek egyetérteni. :D Olyan hőség van, hogy még a szél is forró volt, pedig már kezdtem örülni a légmozgásnak, erre tessék: perzsel! :O

      Igen-igen, megértem, hiszen ezzel dolgozol állandóan. Nekem kikapcsolódás, és egyszerűen tényleg nagyon szeretem a nyelvet, azért olyan élvezet angolul olvasni. :) Persze a magyart is szeretem nagyon. :))

      Fogom olvasni, tényleg! :) Az Á és k még nincs meg, de az első két rész igen, meg a 2,5-edik.

      Törlés
  6. A 10 olvasás-nulla beszerzés tökéletes kombinációnak hangzik. :) Ráadásul ebből hogy nyolc volt angolul, wow, le a kalappal. :) Én sajnos teljesen leszoktam az angolul olvasásról, jó lenne pedig legalább néhány könyvet elolvasni évente más nyelven.

    Én most olvasom a hatodik VCS-s könyvemet, jó lenne idén már tényleg teljesíteni. Lehet A halak jellemét Durelltől elviszem majd nyaralni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Sajnálom, hogy "leszoktál" róla, de könnyű ám visszaszokni. :) Csak valami jót és haladósat kell választani. A Minden, mindent merem nagyon ajánlani angolul is. :)

      Én már a hetediket szeretném kezdeni, de ma nincs olvasós hangulat, és idő se sok volt rá...
      A halak jelleme volt a legeslegelső Durrellem! :)

      Törlés
    2. Köszi, meglátom majd, mihez lesz agyam. :D
      Én most betegen végre haladok az olvasással, már csak egészségesen is meg kéne ezt tartani. :)
      Tényleg? De jó! :) Nekem a Családom és egyéb állatfajták volt az első. :)

      Törlés
    3. Továbbra is jobbulást! :*
      Az is nagyon jó kezdésnek, a klasszikus Durrell-kötet. :) :)

      Törlés
  7. A Jók és Rosszak Iskolájának második kötetéből nekem van még olyan 20 oldal, aztán nálam is jön a harmadik kötet augusztusban. Meg egy költözés :-)))
    @Light

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Light! De rég láttalak erre! :) :) Na, tök jó, akkor bejött neked is. :) Nekem már megkoptak az emlékeim a második rész végéről, de páran beszélgettünk róla blogokon, és nagyon megjött a kedvem a folytatáshoz. Viszont lehet, hogy ezt angolul fogom megenni, nem magyarul.
      Huhh, minél kevesebb stresszel és galibával járó költözést kívánok! :)

      Törlés
  8. Micsoda remek kis hónapot zártál, tényleg nagyon ügyes vagy! :) A sok angol olvasás meg csak hab a tortán. ;) Most már én is tervezem, hogy ha hazamentünk elkezdem az Anna és a francia csókot, mert gyorsan haladósnak tűnik és YA-val egyszerűbb elkezdeni az ismerkedést. Aztán majd lehet, én is rákapok az angolul olvasás ízére. :)

    A VCS-s ötleteid is tetszenek, kíváncsi leszek a Krumplihéjpitére! Én kivettem a könyvtárból, de akkor tologattam, valahogy nem volt hozzá hangulatom. Megvárom, mikor szólít meg legközelebb. :)
    Sok sikert az augusztusi tervekhez is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :* Ó, szerintem is jó választás lesz az Anna és a francia csók, bár nem ismerem, de könnyedebbnek, haladósnak tűnik a sztorija. :) Simán rákaphatsz! Aztán már lassan nyelvprofesszor leszel, annyi nyelven tudsz. :) :)

      A Krumplihéjpitét akarom tényleg most már következőnek olvasni. :)

      Törlés
  9. 10-ből 8 angol könyv nagyon jó arány! Inspiráló, hogy ennyi angol könyvet olvasol. :) Mostanában én is többször kötök ki az angol olvasás mellett, egyre jobban megy és tökre érzem magamon a fejlődést. :)
    A Minden, mindent a posztod miatt szeretném elolvasni, eddig egy kicsit tartottam tőle, de meggyőztél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ennek örülök! :) Most engem is nagyon boldoggá tett ez az arány. :) Tök jó, ha érzed a fejlődés, az is nagyon motiváló tud lenni.
      Ó, remélem tetszeni fog! Most én is kicsit tartok tőle, mit fogsz szólni. Ha nem jön be, akkor ne szidj nagyon. :D

      Törlés