2016. augusztus 31., szerda

Augusztusi zárás

Ismételten egy rövid zárás jön. :) Ellenállva ugyanis a különféle nyári akcióknak végül csak két könyvet szereztem be ebben a hónapban. Az egyikre úgy érzem semmiféle magyarázatot nem kell adnom, ez a Harry Potter and the Cursed Child volt, már el is olvastam, és nagyon szerettem. ♥ A másik könyv Nikkincs jóvoltából került hozzám, egy cserét ejtettünk meg: övé lett Gillian Flynntől a Sharp Objects, enyém pedig Patrick Nesstől A daruasszony.A mérleg tehát 2 könyv, amiből egy vásárlás, egy pedig csere. 

Augusztusban öt könyvet fejeztem be, és egyet félbehagytam az élmények vegyesek voltak, fele-fele arányban volt az utáltam és az imádtam kategória.  A hónap nagy felismerése pedig, hogy változik az ízlésem, és erre Amadea húgom ébresztett rá, akinek mégegyszer külön köszi a gondolatébresztő kérdést. :) Nemrég meggyomláltam azt a virtuális polcomat, amin az olyan könyveket gyűjtöm, amik érdekelnek, amikre ezért vagy azért felfigyeltem. A gyomlálás tényleg elég alapos volt, de csak a nemrég félbehagyott A 19. feleség és Amadea felvetése lökött a következtetéshez: lehet, hogy más érdekel, mint pár éve, vagy épp nem érdekel már annyira az, ami eddig. A változás persze jó dolog, szóval keblemre változás! :)

Ami viszont nem változik nálam: Harry Potterből úgy fest jöhet bármi... A Cursed Child lett a hónap kedvence, és azt hiszem az év egyik kedvenc könyve is.

Forrás.
A blogon a hónapban ezzel együtt 13 poszt született, visszatért a júliusban elvesztett lendület. :)

Ó, és még valami! Hivatalosan sajnos vége a nyárnak... A nyári terveimből szinte semmit nem sikerült elolvasni, még csak most fogtam hozzá a listához (kettőt elkezdtem), mert nem számoltam ennyi recivel, amennyi a terv elkészítése után befutott. De nem baj, majd lesznek őszi tervek is, amiket talán szintén nem olvasok el. :D Hogy valami mást viszont mindig olvasni fogok a betervezettek helyett is, az fix. ;)

A többiek augusztusa:

KatacitaDóri, Nita, Amadea, Heloise, Nikkincs.

A végén pedig még üzenem mindenkinek:

>Itt< készítettem a posztert.


17 megjegyzés:

 1. A hónapos tervek teljesítéséről én is lemondtam, bár a háromnegyede sikerült :D De az őszi kihívásra már nem jelentkeztem molyon, csak magamnak gyűjtöttem egy listát.
  Hajrá a Kakukkszóhoz, szippantson be! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Wow, akkor nagyon jól nyomtad! :) Nem is kéne lemondanod róluk ilyen jó aránnyal.
   Köszi, szerintem be fog! :)

   Törlés
 2. Itt is egy derűs poszt, hol a címke hozzá? :D
  A Kakukkszónak nagyon örülök! :)
  Az ízlésváltozás egy jó kérdés, most ennek hatására én is elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi is az, ami meghatározza az ízlésemet, mik az alapkövek. Még nem jutottam a gondolatmenet végére. :D
  A tervek nálam sem igazán sikerültek, (a fele se), de azért már gyűjtöm az őszi kupacot. :)

  Remélem, kikeveredsz ebből az olvasós mélyrepülésből, és az év maradék felében már sokkal kellemesebb könyvek kerülnek a kezedbe.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :))) Dejódejó!
   Amadea kész reveláció-folyamot indított el akkor bennünk. :)

   Én is remélem, és köszi! Sokkal tudatosabban fogok válogatni is az év hátralevő felében.

   Törlés
  2. Azért ne túlozz.:) Örülök, ha segítettem egy kicsit. Remélem, év végéig nagyon sok HP-szintű olvasmányban lesz részed!

   Törlés
 3. Én is nekiálltam töprengeni, melyek az ízlésem meghatározó jegyei.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ódon házak! :) Egyébként nem is olyan könnyű ezeket összerakni...

   Törlés
  2. Inkább műfaji kategóriákban gondolkodom, de tény, hogy azok gyöngéim.:)

   Törlés
 4. Baromira nm ide illik, de Amadea tényleg a húgod? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak amennyire Rowling az anyám. :D :D De cuki vagy :D Neem, csak így szoktam néha emlegetni. ;))) (remélem nem bánja :D )

   Törlés
  2. Sejtettem, de gondoltam, rákérdezek. :D

   Törlés
 5. Pacsi, 5 könyv elolvasása nálam is a mérleg!
  Remélem, hogy neked tetszeni fog a Daruasszony, én örültem a kis cserénknek :)
  Amúgy nem tudom hol tartasz azóta a felülvizsgálattal, de Amadea fején találta a szöget szerintem is. Még ha nem is látványosan, de tuti hogy szépen lassan változik az ember ízlése. Sok negatív könyv utalhat erre, mert azért gondolom a te radarod is viszonylag jól szokott működni, hogy olvassál el vagy mit nem.
  Remélem, hogy a Kakukkszó telitalálat lesz, szerintem másképp nem is lehet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pacsi! :)
   Én is örültem, meg szerettem volna venni A daruasszonyt. :)
   Még nagyon az elején vagyok ennek a felülvizsgálatnak, egyelőre a ráébredés fázisa tart még. :) Na meg a biztosabb felé nyúlás, például rögtön a Kakukkszóval. 50 oldalt olvastam ma belőle, és eddig nagyon tetszik! Cormoran és Robin karaktere is, és a stílus és hangulat is. :)

   Törlés
 6. Jók tényleg ezek a jókedvű posztok. :) Nem baj, hogy rövid, a lényeg benne van.
  Kakukkszó! Az egyik ok, amiért Londonba vágytam, ez a könyv volt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett, meg a saját jókedvemnek is örülök persze. :D
   A Kakukkszó eddig nagyon hangulatos, szeretni fogom. :)

   Törlés
 7. Itt is megragadom az alkalmat, hogy örömködjek a Kakukkszó miatt! :)
  Áh, a listák már önmagukban is tök jó dolgok: tervezgetni, írogatni, másokét olvasgatni - hogy mi valósul meg belőle már mellékes :D nekem ez az új filozófiám :D Jó, hogy mondod: őszi lista! Szedegetek magamnak mindjárt őszi könyveket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juhúúú! :)
   Persze, én is abszolút listakedvelő vagyok, még ha nem is sikerül kipipálnom mindet. :) Annyi kötelező lista van az életben, a hobbilistáknál legalább nincsenek következmények. ;)

   Törlés