2014. szeptember 30., kedd

Szeptemberi szerzemény

Forrás
Először is, teljes mértékben megnyugodhat mindenki: a nyári botrányos könyvmennyiségnek se híre se hamva, és ezúttal biztos senki nem emelhet ki a beszerzős poszt végén "győztesként". Ebben a hónapban csak előre eltervezett és jól megfontolt beszerzéseim voltak. *elégedett vadalma-vigyor*

Íme a lista: 

- Jeff VanderMeer: Fantomfény - Az Agavés sci-fi trilógia utolsó kötete, amit már olvasok. 
- Georges Simenon: A gyilkos
- Georges Simenon: Maigret és a furcsa idegen - szintén Agavésok, persze mind kedvezményesen vásárolva. Imádom a Simenonokat, és már majdnem teljes a gyűjteményem. :) 
- Jodi Picoult: Songs of the Humpback Whale - -Bookdepo bargain shopban nézelődni veszélyes dolog, de igazándiból egyáltalán nem bánom, mert a Picoult-k közül ezt már nagyon rég meg akartam kaparintani, és most 4.9 euró volt csak, minden eddigi találatomnál olcsóbb. 
- Susanna Lehner: Az El Camino hóhéra - példány a szerzőtől, akinek előző könyvét nagyon szerettem. Ennek meg már a külsejébe szerelmetes vagyok, olyan jól sikerült borító-kötés-bevarrt könyvjelző kombó. :)


Akárhogy is nézem, ez csupáncsak 5 könyv. 1 reci, 4 olcsó vétel.
4 magyar nyelvű és 1 angol. 
Éves szinten 62-nél tartok, ami borzalmas soknak hangzik, de a tavalyitól jóval elmarad, így eddig azt mondhatom elégedett vagyok. Különösebb beszerzési terveim egyelőre nincsenek a maradék pár hónapra. :)



A többiek: Theodora, Katacita, Nikkincs, Bookwormgirl, Amadea, Horsegirl, Nita, Zakkant.

23 megjegyzés:

  1. A Picoult könyvre én is kíváncsi vagyok. Amiket eddig olvastam tőle, tetszettek, szóval azt hiszem nem állok meg ennyinél. :-)

    VálaszTörlés
  2. Ügyes Pilla.:) Ahogy elnézem, a rendszeres vásárlók a hatvanas számon belül mozognak (úgy, hogy kicsit visszafogják magukat:), szóval teljesen rendben vagy.:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon megfontolt voltál, és elárulom, ebben a hónapban pont én is annyi könyvet szereztem be, mint te. :)

    VálaszTörlés
  4. BoowormGirl, juhé, én is akarok még sokat olvasni tőle, sőt, amit te most fejeztél be, a Storytellert épp ma kezdtem el :)

    Amadea, akkor jó, tartom az ütemet :D

    Nita, igyekeztem, a nyári kupacok miatt, vezeklésül :) Október-novemberben pedig még kevesebbet tervezek. :) A posztot még nem látom, írsz majd?

    VálaszTörlés
  5. Húh tényleg jut eszembe, ma listázni kéne nekem is. Bár én nem vásároltam ebben a hónapban könyvet, de azért érkeztek (főleg Rukkola).

    Olyan szépek a Simenon borítók, ez a kedvencem szerintem. Mindig szemezek velük :) Jó kis hónapot zártál, és a 62 könyv nem is sok összesítésben, nekem is kéne kéne számolni, de azt hiszem nem vezettem januártól így nehéz lesz... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Listázz, listázz! :)
      Jajj, igen, nagyon szépek a Simenonosak, imádom őket a polcon is :)
      huhh, köszi a megerősítést, hogy nem sok az éves eddigi beszerzett mennyiség ;)

      Törlés
  6. PuPi, már a múlt hónapban kísértésbe ejtettél, hogy összerjam a hörcsögéseket, de ki emlékszik, hogy még szeptember elején vagy augusztus végén csúszott be valami :D de lehetséges, hogy szeptemberben csak három könyvet vettem? elég fura, de lehet :D

    VálaszTörlés
  7. Soha nem listázom a beszerzéseket, de most unatkozom (munkahely... :)) és utánaszámoltam, szeptemberben tíz könyvet szereztünk be. Nem akarok arra gondolni, hogy ez az átlag :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Unatkozom (munkahely)" ? :D ejnye :D
      Hú, az szép, nekem júl-aug mindkét hónap 10 felett volt, össze is szégyelltem magam, de volt 1-2-3-as hónap is :)

      Törlés
  8. Ha a Fantomfény nem blöff, kérlek szólj. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Blöff? Nem értem, miért, vagy hogy lenne blöff? :) Olvastam az előző két kötetet is :) most olvasom ezt is, csak kicsit busy az élet körülöttem, de majd jövő héten több időm lesz rá.

      Törlés
    2. Az Expedíciónál még úgy éreztem, hogy tartunk valahonnan valahová, bár a pislákoló tudatunkkal kellett volna felfogni a tudatalattit, a fene sem értette, hogy mi van a mélyben, inkább csak kérdések maradtak, válaszok nem. De hát ez volt az első rész, persze hogy sok nyitott kérdés maradt.
      A túlírt Kontroll már felbaszta az agyamat, olyan érzésem volt, mint a Lost-nál, elment a dolog olyan ezoterikus (vagy mi a csoda) irányba, amit már nem tudtam értelmezni. Ezért blöff.
      Ennek ellenére megrendeltem a Fantomfényt, mert 1. Már egy csomó energiát beleöltem 2. Csipkebokor vessző 3. Kíváncsi vagyok :D

      Törlés
    3. Á, értem, bocs, félreértelmeztem a blöfföt magamra, nem a sztorira.

      Számomra az Expedíció egy kellemesen bizsergető kaland volt, rengeteg megválaszolatlan kérdéssel, és rejtéllyel. A Kontroll igen, kicsit túlírt, de valahogy mégis magához láncolt, és bár tudtam, nem lesz sok válasz, csak még több kétely, tetszett. A Fantomfény... válaszokat ad majd (már ad nekem, yay! :D ) de lesznek itt is homályos pontok úgy érzem, ami viszont beleillik ebben az egész képbe.
      Lost, brrr, kiráz a hideg attól a hülyeségtől. Érdekes, olvastam már hasonlítgatásokat a Losthoz, nekem mégis nagyon más a hangulat - és sokkal jobb is, VanderMeernél. Az ezoterikus irányokat nem kedvelem én sem - felbasz, ha már te is, én is káromkodom, hála az égnek nincs itten moderáció :D de remélem, nem itt lyukadunk ki majd a legvégén.

      Khm, a kettő, csipkebokorvesszőn felnevettem :D

      Törlés
    4. Úgy legyen! :) Majd elolvasom én is. Meg elolvasom azt is, mit gondolsz róla.

      A könyv blöff. Vagy nem. Nem bántok én senkit sem, és csak azóta káromkodom, amióta a molyos afférom volt (persze ez nem igaz). :D

      Törlés
    5. Majd egyeztetjük álláspontjainkat a végén! :D Tényleg kíváncsi vagyok, mennyire lesz blöff vagy nem blöff :)
      Egyébként nem vagyok egy nagy sci-fi tudor, viszonylag keveset olvastam, és lehet, hogy jobban lenyűgöz ez a sorozat ezért, mint másokat.

      Ugyan, egy nagy álszentség a nem-káromkodás.

      Törlés
    6. Okés :) Tényleg kíváncsi vagyok.

      Törlés
    7. PL megnyugtatott mindenkit, hogy rendes vége van, mindenre lesz magyarázat, és nagyon jó a harmadik rész.
      ( http://profunduslibrum.blogspot.hu/2014/09/jeff-vandermeer-fantomfeny.html )

      Törlés
    8. Ámen :) Remélem, nemsokára megérkezik a rendelésem, aztán ráugrom.

      Törlés
  9. Gratulálok a visszafogottságodhoz!:) A Fantomfényben merre tartasz? Nekem kicsit csalódás volt, szerintem kevés nekem ehhez az agyam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Muszáj volt... :D A Fantomfény harmadánál járok, nekem eddig bejön, és nem a könyv hibájából haladok lassan, hanem elsodornak más életesemények :D de igyekszem vele, és lesz persze poszt is. Láttam a tiédet, csak nem akartam azelőtt elolvasni, hogy befejezném én is.

      Törlés
    2. Világos, persze:) Na azért kíváncsi vagyok, hogy a végén mit gondolsz majd ;)

      Törlés
    3. Mindenképp megbeszéljük utána! :) :)

      Törlés