2014. szeptember 4., csütörtök

Templomos lovagok és katicák

Gail Carriger -REM: Soulless - The Manga Vol. 3.


Egy ideje már szemeztem vele, és augusztusban ki is egészítettem a gyűjteményem ezzel a szépséggel. A kötet a Napernyő Protektorátus – The Parasol Protectorate sorozat harmadik részének, a Blamelessnek a történetét meséli el.
Nekem a ez a rész volt kicsit a mélypont a sorozatban, így nem számítottam semmi kiemelkedőre, de kellemesen csalódtam. Rosszabb emlékeket őriztem, bár ez lehet hogy azért van, mert amit kifogásoltam a kötetben, az főleg az akciójelenetek összevisszasága volt, és az, hogy úgy érzem Carriger hiába tud jó akciójeleneteket kitalálni, nem igazán írja meg őket jól. A templomos lovagokkal sok volt a kavarodás, a mangában persze ez teljesen máshogy jött le, hiszen néhány kockányi szöveg nélküli harc és civakodás lefedte mindazokat a részeket, amiket kevésbé élveztem olvasni.

A karakterek rajzaihoz már hozzászoktam, de úgy vettem észre, mintha Akeldamán változtattak volna kicsit, és most még lágyabb lett, aminek nem örülök, mert legyen bár akármennyire is dandy a drága vámpírúr, azért némi tekintélyt parancsoló vonása maradhatna. 

Élveztem a történetet, a változtatásokat, egyszerűsítést és a rajzokat is, így sajnálom, hogy úgy tűnik, nem lesz már több folytatása a 4. és. 5. kötetnek megfelelően. Ez a manga-rész az utolsó, és ehhez mérten egyébként szép lezárást kapott. :) 

Az indokok Gail Carriger blogján olvashatók: 

"Is this the last installment of the Manga series?Yes, it looks like it is. REM is a little burnt out on the project, it's been years of her drawing my characters, and I imagine she wants to draw her own (or something else, or nothing at all) for a while! I understand her feelings entirely and think Blameless makes a good ending for the series. Plus, she included a special bonus ending. Lastly, frankly, it was a little odd to think about how to manga-up an inconvenienced Alexia for Heartless. I think the first three hold as a trilogy. I'm happy with the decision, but since the manga creation process has been nothing but fun for me, I am a little sad to see that aspect end."

She... ez meglepett, azt hittem pasas rajzolta, de ne kérdezzétek miért. :)

A Custard Protocol első része - Prudence - 2015. márciusában jön, a Finishing School harmadik része - Waistcoats & Weaponry - pedig 2014. novemberében. 

A "színes" oldalak közül egy kis csemege:

Genevieve Lefoux és Alexia, valamint Professor Lyall és Conall Maccon

10/8,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése