2013. november 22., péntek

Szócséplés

Posztot, de miről? 
Hiányzik a posztírás, de ahhoz némi olvasásra is szükség lenne, ami kicsit akadozva megy mostanában. (megint? még mindig? arggh!) Így aztán élvezhetitek ezt a töltelékposztot, amíg sikerül összeszednem egy olvasást és arról egy rendes ajánlót, avagy kritikát. 

Nem arról van ám szó, hogy nem olvasok, mert igenis belekaptam csomó mindenbe, és alig várom, hogy némelyiknek a végére érjek, más-más okból.
A Csernus-féle Kiútnak azért, mert imádok Csernusról áradozni, és az elolvasott 30 oldal alapján telitalálat ez a könyv is, eddig ugyanannyira tetszik, mint a Ki nevel a végén? ami talán a kedvencem eddig tőle. 
A Bomlásnak azért, hogy elmondhassam, az előítélet lehet hogy tényleg csúnya dolog, mert nekem eddig igenis bejön a könyv, és már a közepe felé járok. :)
A szolgálólány meséjének (The Handmaid's Tale) azért, mert jelenleg roppantul unom, nagyon egyhangú az elbeszélése, és bár érdekes a leírt világ, kicsit csalódott vagyok, stílusosabb írásra számítottam. (na de még kiderül ami beborul, az utolsó 20% még visszavan! :))
A Nézd, ki van ittnek azért, mert Hitler mindig is érdekelt, pedig a történelemnek nem vagyok lelkes ismerője. és ígéretes az eleje, de még mindig nem volt lehetőségem rendesen belesüppedni.

Elkezdték vetíteni a Futótüzet is (Éhezők viadala 2.), ha minden jól megy jövő héten meg is nézem Tittivel, arról is lesz poszt, juhé. :)

Egyéb könyves hírek: megjött a bookdepositoryról a Gail Carriger féle Finishing School sorozat második része, a Curtsies and Conspiracies, úgyhogy ildomos lenne már elolvasnom az elsőt is. :) A Parasol Protectorate (Napernyő protektorátus) világában játszódik ez a sorozat is. Apropó, a Parasolnak is igazán elolvashatnám már a befejező (ötödik) részét, a Timelesst...

De ahogy közeleg az adventi és karácsonyi időszak egyre inkább húz a szívem nagy kedvencem, a Harry Potter sorozat felé... lehet hogy két év után újabb újraolvasás érik? Feels like home, mindig.

Elkezdtem azt is tervezgetni, hogy mi fér még idén az olvasmányok közé, és bár szinte értelmetlen listázni, mert valahogy máshogy fog alakulni, mégis összeállítottam egy "tervet", amit még be szeretnék idén szuszakolni a dolgos hétköznapokba, íme (közte a jelenlegi aktuálisok is):

- Timur Vermes: Nézd, ki van itt
- Lakatos Levente: Bomlás
- Margaret Atwood: The Handmaid's Tale
- Dr. Csernus Imre: A kiút
- Henry James: A csavar fordul egyet
- Gail Carriger: Timeless
- Daniel Black: Perfect Peace
- Maggie Stiefvater: Forever
- Gail Carriger: Etiquette and Espionage
- Andrea Hirata: A végletek szigete

Meglátjuk mi lesz belőle. :) Mindenesetre gondolatban már a következő évieket tervezgetem...


18 megjegyzés:

  1. érdekes, most én is lassabban haladok az olvasással, de nekem vastagok a könyveim, azért. :)) meg mert most megint elkezdtem sorozatokat nézni, a kettő együtt meg nem megy.
    jó ez a tervezgetés, általában mindig borul a lista. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még csak azt sem mondhatom, hogy igazán vastagok, bár a 400 oldalakat néha hosszúnak érzem (pl. Levente könyve), de van hogy pont azoknál repülnek jobban az oldalak. :)
      Már most borul a lista szerintem, mert sikeresen elfelejtettem, hogy Pöfikétől két utazókönyv is nálam van, a Déli álmok, meg a Feed, és hát nem illene jövő évig ülnöm rajtuk :D...

      Törlés
  2. Én is érzek némi olvasásikedv-lanyhulást... Nem válság, csak nem érzem a folytonos késztetést az olvasásra. De terveim azok persze vannak, nagyon csúnyán néz rám időnként a könyvtorony az ágyam mellett.
    Amúgy vicces, hogy mindenki tervezget így év végén, mintha legalább is a világvége közeledne :) Csak ügyesen ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katacita, akkor járvány van ;)
      áá, nem nem világvége jellegű a tervezés, mindig tervezek, hol előre, hogy még előrébb :D

      Törlés
  3. Hermione képén olyan jót nevettem :)
    Az van, hogy én meg olvasós kedvemben vagyok, itt egy halom elolvasott könyv, és nincs semmi kedvem írni :( Sajna örökké nem halogathatom, mert van amiről "muszáj"...
    Apropó, Carriger mennyire nehéz angolul? Mondjuk, tök rutintalan angolul olvasóknak, akik Austenen és Potteren kívül még mást nem :) Kezdem baromira unni, hogy éveket várunk a magyar kiadásra (KMK...) de félek az angoltól :s

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilweran én épp most kezdek megpróbálkozni az angollal, hátha. ;) ha gondolod csinálhatunk kihívást is, mert én a Janet Evanovich könyveket szeretném angolul.

      Törlés
    2. Ilweran, nekem úgy tetszik ez a Hermionés kép,bár kicsit savanyúbb képet vág, mint ahogy éreztem magam tegnap, de nagyon jópofa :)
      Ez nálam is váltogatódik, ha épp írós kedvemben vagyok, akkor nincs befejezett könyv, ha meg sokat befejezek, nincs kedvem írni... :)

      Carriger szerintem nem nehéz, de nem tudom igazán elhelyezni ezeket a nehézségi fokokat. Viszont nem is a legszimplább az biztos, szép kifinomult nyelvezetet használ, hamisítatlan előkelőés udvarias British English, és néhol kicsit cikornyás. Szívesen kölcsönadom neked :)

      Pöfi, Janet Evanovichot én is olvasnék :)

      Törlés
  4. Én meg csak nem írok, olvastam párat már de nem írtam róluk és ez szörnyű, rohan az életem, egyik nap a másik után, és bár olvasok én, valahogy nem íródik le aztán..3 könyvről is kellene írnom mégsem teszem, mert kedvem, energiám vagy ihletem nincs:(

    VálaszTörlés
  5. Bár én mostanság viszonylag gyorsan olvasom, még 1 van a várólistámról, plusz a Csontszüretet mindjárt kiolvasom, de postot írni belőle mikor fogok azt nem tudom... Arra már kevés időm van az a baj. Meg hát mi is nézünk 3 sorozatot, meg amikor éppen lenne időm, akkor takarítani kell, mert szalad a lakás. Ördögi kör ez :S Viszont a Futótűz szuper élmény volt (nekem legalábbis, de én nem olvastam a könyvet se) de a film lekötött. Kíváncsi vagyok te majd mit írsz róla!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, azt az egyet még biztos ki tudod végezni idén, a várólistához :) :)
      Na, én meg a Csontszürtere leszek kíváncsi, hogy mit írsz róla, érdekesnek tűnik, de nem szeretem, ha a HP-van akarják eladni.
      3 sorozat? Ejha. én nem nézek, csak ami a tévéből érdekel, pl a Dr. Csontot hétfőnként, meg a Gyilkos elméket péntekenként, az meg azért eléggé behatárolt azért, de ismerem az érzést, mikor évadokat néz meg az ember egymás után, és nem bírja abbahagyni :D
      Pénteken nézem a Futótüzet, utána lesz poszt is! :)


      Anaria, igen, ez is ismerős, amikor épp lenne miről írni, akkor a mindennapok dolgai elveszik az ember életkedvét, meg elviszik az idejét is... Remélem azért majd bepótolod! :)

      Törlés
  6. Nekem sincs mostanában kedvem olvasni. Amit elkezdek, az se köt le sokáig. Pedig nagyon sok jó könyvet vettem ki a könyvtárból. :( Ezért inkább sorozatokat nézek. Plusz létrehoztam egy másik blogot, amit angolul fogok írni (pár bejegyzést már írtam), gyakorlásnak megteszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem lassan visszatérőben van a kedvem, csak akkor épp posztot írni nem volt miről :) De mondjuk mindig sok mindenbe kapok bele, aztán lassabbnak tűnik az előrejutás. :)
      Óóó, mi a címe, meg szabad lesni? :)

      Törlés
    2. Legalább te haladsz a könyveiddel. :) Jaj, ismerős probléma. Már meg sem merem nézni, mennyi van bejelölve.. :D Igen, de még csak pár poszt van (most vasárnap hoztam létre). Itt a link: horsegirlsthoughts.blogspot.hu
      Ha érdekel, a másik: horsegirlolvasmanyai.blogspot.hu

      Törlés
    3. Néha igencsak lassan :D :)
      Ó, köszi, megnéztem, azért már van pár bejegyzés, ahhoz képest hogy milyen friss :) Goodreadsen nem szoktál angol értékeléseket írni? Az is jó gyakorlásnak :)

      Törlés
    4. Igen, arra gondoltam, hogy az elkezdett sorozataim részeiről ott fogok értékeléseket írni. Van egy pár. :P

      Törlés