2020. október 31., szombat

Októberi zárás - 2020

Saját képek.
Halloween este van, és sajnos nem sikerült tököt szereznem-faragnom idén... Máskor sokkal hamarabb szoktunk venni, nem véletlenül - mára tényleg csak néhány horpadt, ütődött, kicsit fekete példány maradt. Elővettem hát a tök-mécsesemet hangulatot teremteni az októberi záráshoz. ;) 

Ebben a hónapban csak két könyvet szereztem be, bár volt egy nagyobb csomagom a 21. Század Kiadótól, de azokat mind ajándékba vettem már. ;) 

A két új szépségem:

- Almási Kitti: Ki vagy te? 
- J.K.Rowling: Quidditch Through the Ages (Illustrated by Emily Gravett)

Előbbit a Nyitott Akadémiától rendeltem meg 25% kedvezménnyel, utóbbit pedig a Bookdepóról 10%-os kuponnal. 

A kviddics évszázadai természetesen egy korábbi kötet, ugyanolyan kisalakú, "roxforti tankönyvként" jelent meg annak idején, mint a Legendás állatok és megfigyelésük, csak most eszébe jutott valakinek ezt is feldobni illusztrációkkal, és igazán élvezetessé, színes-szagossá tenni így, az egyébként rövidke, és néhol úgy rémlik kicsit száraznak ható szöveget. Már elkezdtem olvasni, csodálni, és nagyon-nagyon tetszik, azt hiszem úgy leszek vele, mint az Olivia Lomenech Gill által illusztrált Legendással: így az igazi, ez a körítés, és igényes köntös kell ezeknek a könyvecskéknek. ;) 

Októberre szárnyalást ígértem, nos ennél valamivel nagyobb szárnyalásra számítottam, de az tény, hogy az akkor elmaradt posztokat megírtam, és hogy többet olvastam, mint szeptemberben, de nem olyan sokkal. ;) Öt könyvet fejeztem be a hónapban. Krimik, regény, novelláskötet és pszichológiai kötet is volt köztük, úgyhogy azért igen változatos lett a kis paletta. ;) A két krimi volt a legjobb élmény: a Troubled Blood kedvenc is lett, és a Maigret Vichyben is egy szuper epizód volt a felügyelőről. A hónap legrosszabb olvasmánya Szabó T. Anna novelláskötete, a Törésteszt volt... 

Az augusztus-szeptemberi kihagyás után egyébként megint olvastam az idei vcs-listámról is októberben két könyvet, így már 17 van kipipálva belőle. Sose jártam ilyen közel a teljes, 24-es lista elolvasásához. :) (Lassan állítgathatjuk össze a jövő évit! ;)) 

A blogon ezzel együtt 9 bejegyzés született, de természetesen ismét elmaradásban vagyok, írni fogok még két könyvről, és filmekről, új megjelenésekről is. ;) Októberben főleg könyvajánlókat írtam, de volt persze témázás is, ezúttal a könyves közéletről és kiadókról, illetve beszámoltam a Strike-sorozat új évadáról is. 

Novemberben szeretnék olvasni az őszi listámról, amiről eddig 5 könyvet olvastam el. :) A Familiárisokkal, és A könyvtolvaj újrázással szemezek leginkább. Plusz jó lenne az új Ferrantét is még idén elolvasni. 

A többiek októbere: 

Dóri, Nita, Sister, Amadea


8 megjegyzés:

  1. Szerintem a Troubled Blood három könyvet is kitesz simán. :D
    Én még sose faragtam tököt, lehet jövőre kipróbálom majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk ez igaz! :D
      Ó, pedig jó móka, és nem is nehéz. :) Próbáld ki jövőre! ;)

      Törlés
  2. Ó, de szép lehet a kviddicses könyv! Remélem lesz magyarul, valamiért ezeket jobban szeretem így. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép! Készítek majd képeket róla a bejegyzéshez! :) Jó lenne, ha jönne magyarul is, de nem tudom rááll-e az Animus (mennyire ment az előző pl?).

      Törlés
    2. Az jó kérdés... Azért szerintem HP-ből megy kb. minden még mindig. Vagy nem?

      Törlés
    3. Nem tudom mennyire éri meg nekik ennek a kiadási költsége, meg hát mindenki csak fanyalog majd, hogy miért 7e Ft... :D

      Törlés
    4. Vagy inkább 10...
      Rákérdeztem a kiadónál, azt mondták, felmerült, de még nincs róla döntés. Egyelőre várok, aztán meglátjuk, lehet, hogy marad az angol mégis.

      Törlés
    5. Én már az akciós árat mondtam :D
      Hátha arra a döntésre jutnak akkor, hogy kiadják. ;)

      Törlés