2020. február 3., hétfő

Januári zárás - 2020

Forrás.
A mindig végtelennek tetsző hónapnak is vége lett hirtelen. Már februárban járunk, de persze a zárás nem maradhat el, mert hát micsoda hónap volt ez! :) Nagyon ritkán fér bele ennyi minden az év első, kissé unalmasnak, szürkének tartott időszakába, így aztán abszolút elégedett vagyok. Lássuk is, hogy pontosan mivel: 

Először is, magamhoz képest igen sokat sikerült olvasnom, összesen 9 könyvet fejeztem be januárban, és ezek olyan pompás rendbe szerveződtek, mint amiket régebben mindig olyan sikertelenül próbáltam betervezni... :D Kipipáltam két könyvet a várólista csökkentős listáról (sőt, azóta már hármat), szóval remekül haladok a kihívással, és ma elkezdek egy újat is róla. Újráztam két, 2014-ben megismert Szabó Magdát, az egyik a Mózes egy, huszonkettő volt, amiről novemberben hallgattam egy előadást is a Várkertben, és ez meghozta a kedvem egy újrolvasáshoz-hallgatáshoz. A másik pedig a Freskó volt, amiről igen elmarasztaló véleményt alkottam akkoriban, és magam sem értem miért, de nem sikerült megértenem... Ezúttal azonban eltökélt voltam, és nagyon figyelmes. Sikerült megbarátkoznunk, és meg is szerettem ezt a regényét is Magdának. Olyannyira, hogy úgy érzem még Az őz, az igazi mostoha, is kaphat majd még egy esélyt! ♥ De jó lenne pl. A Danaidát és az Abigélt is újraolvasni, folytatni a sort. 
Folytattam a Nápolyi-regények sorozatot, és Ferrante teljesen berántott. Nagyon-nagyon kedveltem Az új név történetét, meg is született vele az idei első kedvenc és top5 esélyes kötet. :) A harmadik kötetet ma tervezem elkezdeni, nagyon kíváncsi vagyok, lehet-e ezt a színvonalat tartani, vagy akár überelni. A Briliáns barátnőmből készült sorozatot is elkezdtem nézni, nagyon hangulatos és könyvhű, tetszik, folytatni fogom. 
Olvastam egy Agatha Christie krimit is, hirtelen felindulásból, és sikerült kikapnom egy páratlanul jót, az egyik legjobbját azt hiszem, szóval bátran ajánlom Az Ackroyd-gyilkosságot (még nem írtam róla). 
Akadt vacakabb élmény is, a Blackbirds-zel például nem egy nyelvet beszéltünk, és nem tetszett egy friss beszerzés sem, a Ha a macskák eltűnnének a világból. Ezen túl is adtam gyorsan. 

És a macskás könyvön kívül még másik két kötetet is sikerült eladnom, szóval igazán jól indult az év, és majdnem kompenzáltam az összesen 4 db januári zsákmányomat. A macskás könyv már hiányzik a képről. 


A Ferrantét és a verseskötetet ajándékba kaptam, utóbbit ráadásul dedikálva ♥, köszönöm! Az illusztrált HP4-gyel pedig megleptem magamat. 

A hónapban rengeteg szuper irl programom is volt, pl. színház (Mamma Mia ♥), barátnős találkozók, és sajnos sok elintéznivalóm is akadt mindig, ezért aztán kevesebb poszt született, mint szerettem volna, mindössze 7. Témázás persze volt most is közte, ezúttal a hangoskönyvekről és podcastokról. Sok könyvről még nem sikerült írnom, de természetesen fogok, bepótlom februárban az elmaradásokat (pl. A tizenharmadik történetről is, amit nagyon szerettem olvasni). 

Ami pedig a terveket illeti, nem készítettem idén  január-februári tervlistát, mert nem volt kedvem, inkább majd csak tavaszra listázok. Februárban is szeretnék elolvasni legalább 2 várólista csökkentős könyvet, fogok még olvasni pszichológiát, Popper nagyon jó kedvcsináló ehhez; rögtön levettem pár másik kötetkét is a polcról, amikben vannak írásai. ;) Jó lenne megint valami spontán választott jó élmény, mint az AC volt, és persze bármi, amihez kedvem támad, és belefér majd. :) 

A többiek januárja: 



9 megjegyzés:

  1. Na, megnézem én magamnak azt a 13. történetet. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben arról is kikerült a poszt, ha érdekel. :)

      Törlés
    2. Igen, épp most láttam. :)

      Törlés
  2. Szerintem a harmadik rész nem übereli Az új név történetét, de azért elég jó az is. :)
    A macskás nekem is csalódás volt, én is túladtam rajta. Még vár a polcon Az utazó macska krónikái, ha az sem lesz jó, feladom. :D
    Az Ackroyd-gyilkosság az egyik legjobb AC krimi, amit valaha olvastam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy feladat is lenne. De igazából szerintem mindenhogyan tetszeni fog. :)
      Az utazó macska krónikájával én szemeztem, de mehh. Nekem már nincs türelmem többel próbálkozni, én feladtam! :D
      Örülök, hogy te is szereted az Ackroydot! Annyi AC-t olvastam gimista koromban, nem is tudom ez hogy maradt ki. És meg voltam róla győződve, hogy olvastam, de biztos az abc-gyilkosságokra gondoltam.

      Törlés
  3. Úgy látom, neked is egészen klassz januárod kerekedett a végére. :) Az IRL programok mindig feltöltenek, különösen ezekben a sötét, végeláthatatlan napokban. Az olvasás terén pedig nagyon belehúztál, nagyon ügyes vagy!

    Most már nekem is el kellene olvasnom az Ackroyd-gyilkosságot; a filmet láttam, de bevallom, nem sok minden rémlik belőle. Jó lenne vele újrázni majd valamikor. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg klassz volt! :) Jól is jöttek a programok, bár most már jól fog esni egy nem-kimozdulós hétvége is. :D
      Köszi, tényleg sokat sikerült olvasni, én is elámultam. :)

      Ajánlom az Ackroydot, szuper! Na, nekem meg a filmet kéne megnézni. :))

      Törlés
  4. Az Ackroyd-gyilkosság tényleg annyira jóóó, én is imádtam! Ferrante <3 nekem a második kötet volt eddig a kedvencem a sorozatból. A feldolgozása is jól sikerült, tényleg. Én is nagyon szerettem, nagyon jól hozza a könyvek hangulatát. Plusz mindjárt startol a második évad is - ha jól emlékszem 10-én indul.
    És wow, 9 könyv, ejha! :) A posztokkal most én is le vagyok kicsit maradva, de majd behozzuk a lemaradást! Én majd pl. csak hétvégén zárok hónapot :D :D
    Hajráhajrá a februári (nem)tervekkel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gyanítom nekem is Az új név története marad majd kedvenc. ;) A sorozatot is Ferrante irányítgatta, azért sikerülhetett ilyen jól. Jaj pont tegnap néztem a második évad előzetest, az is remek lesz!
      Előbb-utóbb behozzuk magunkat, persze. :D Tegnap már elkezdtem írni az Ackroydról, de nem volt nagyon ihletem.
      Várom a zárásod! :) Köszi! :))

      Törlés