2019. január 25., péntek

Könyves-filmes egyveleg

Forrás.
Már jó rég nem sikerült összehozni hírposztot, mert valahogy semmi nem jött szembe, ami érdekelt volna. Nézegettem a megjelenéseket, de egyik sem szólított meg. Persze jó, ha néha vannak ilyen lélegzetvételnyi szünetek, és nem bombáznak a kiadók számolatlan érdekes új címmel. ;) 
Természetesen azóta fordult a kocka, és jó néhány könyv felkeltette a figyelmem, plusz érkezik pár adaptáció is, amikre szintén befizetek, az biztos. Lássuk, mik is ezek:

Nagyon szerettem Graeme Simsiontól a The Rosie Projectet, és folytatását, a The Rosie Effect-et is. A szerzővel egy élmény volt találkozni is, magyarországi látogatása során. :) A Rosie-khoz most csatlakozik egy következő epizód, a The Rosie Result. Várható megjelenés: 2019.02.05.


Érkezik a 21. Század Kiadó Kult könyvek sorozatának következő darabja is, Tommy Orange-tól a Sehonnai című regény, ami szerintem egy igazán újszerű színfolt lesz, egy visszatérés az indiánregényekhez. Várható megjelenés: 2019.04.18.
There There az eredeti cím, de remek a magyar verzió, dallamos, szuggesztív, egyszerű, de nagyszerű. Gratulálok hozzá. 



Megjelent nemrég egy rövidke, de csodaszép meséskönyv, az alcíme szerint gyermeklelkű felnőtteknek, Lovranits Júlia Villőtől. Macskakő a címe, és Dórinál bele is leshettek kicsit. 


A Grindelwald bűntettei forgatókönyv is kapott egy borítót és megjelenési dátumot: 2019.02.13.


Két csodaszép album érkezik a Kossuth Kiadótól 2019.02.10-én, az egyik lepkékről, a másik virágokról. Mindenképp bele szeretnék majd lapozni ezekbe a kötetekbe. :) 



Egy igen érdekes kiadványra is rábukkantam, teljesen véletlenül, David Shimwell jegyzi, és Dining with the Durrells - Stories and Recipes from the Cookery Archive of Mrs Louisa Durrell a címe. Az előszót és utószót is Durrell családtagok írták. Nem tudom mennyire élvezetes vajon ez a könyv, vagy mennyire csak egy bőrlehúzás. Apropó, vajon mikor jön már a The Durrells harmadik évada?
A könyv várható megjelenése: 2019.03.31.


Találtam egy cuki könyvmolyos képregényt is, Debbie Tungtól a Book Love-ot, ami február 7-étől kapható.

A Maxim adja ki Chloe Benjamintól A halhatatlanokat (The Immortalists). Szeretem az olyan könyveket, amikben a téma akörül forog, hogy valaki tudja/látja előre az emberek halálának időpontját, vagy módját. Várható megjelenés: 2019.02.28. 



A Magvető zsebkönyveivel már szemeztem párszor, és bár végül Ottlik Iskola a határonja nem jött velem haza, most van egy újdonság, szintén ebben az aprócska, Poket-szerű formátumban (bár a Poketnél ez előbb jött), ami felkeltette a figyelmemet. Ez pedig Mosonyi Alíztól a Boltosmesék.
Várható megjelenés: 2019.02.18.

Szintén Magvetős újdonság a VeraGrecsó Krisztiántól, akitől ugyan még nem olvastam semmit, de ez érdekelni kezdett. Szegeden játszódik. Várható megjelenés: 2019.02.28.



Bár annyira nem olvasok önsegítő könyveket (freudi elírás, hogy elsőre önidegesítőt írtam, wow :D ) Andrea Owentől a Hogyan ne érezd magad sz*rul (How to Stop Feeling Like Shit) címűre mégis felkaptam egy pillanatra a fejem. Az alcím 14 rossz szokás, ami a boldogságod útjában áll, és kíváncsi lennék, vajon női magazinos bullshit van-e csak benne, vagy valami hasznosíthatóbb. Esetleg belenézek majd. :)
Várható megjelenés: 2019. 02.19.


A végére pedig néhány filmes hírt hagytam. Ami nem újdonság szerintem senkinek, az a Trónok harca, ami végre valahára folytatódik áprilisban a nyolcadik évaddal - sajnos azonban itt le is fog zárulni. *sigh* Hosszú trailert még nem, de egy rövid teasert már kaptunk:


Elkészült a film a Hová tűntél, Bernadette?-ből is, Cate Blanchettel, és meg kell mondjam, egész jónak tűnik. A könyvet annak idején nagyon szerettem. ♥


Illetve jön egy Backman adaptáció is, méghozzá az Itt járt Britt-Marie-ból, Pernilla Augusttal a főszerepben.





Elég széles skálán mozog ez a mostani vegyes vágott. :) Ti mit vártok leginkább?

5 megjegyzés:

  1. A Macskakövet valamiért mindig macskanőnek olvasom. :D
    Indiános? Hm. Gyerekkoromban szerettem, vajon most is le tudna kötni?
    Már van Durrellék 3. évad, én már végig is néztem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd! :) Én is mindig Macskanőt látok a rendes cím helyett. :D
      Indiános, igen, kicsit meglepett, de érdekel. Régen nagyon sok indiánregényt olvastam el, de ezek felnőttfejjel már nem ugyanazt adják. Talán ez a regény tényleg az indiánregényeken felnőttekhez tud szólni, modernebb köntösben. :)

      Ó, nagyon köszönöm az infót - pedig rákerestem én is... -, meg fogom nézni! :* :) Neked tetszett?

      Törlés
    2. Túl sok akciófilmet nézünk. :D

      Én is sokat olvastam, a rengeteg Karl May könyv meg Cooper könyvek. :) Na, talán teszek vele egy kísérletet. :)

      Hát, vegyes érzelmeim voltak. HBO Gón néztem meg, ahol már fent volt az egész évad. Volt egy pont, ahol pár napra félretettem, mert felidegesített valami, amiről úgy éreztem, ezt most sok volt. De aztán folytattam, és helyreállt az egyensúly. :)

      Törlés
    3. Lehetséges! :D

      Igen, egy időben én is beleestem teljesen az indiános kötetekbe. :))

      Hmm, majd ha megnéztem, megbeszéljük, hátha én is kiszúrom, mi idegesített fel benne.

      Törlés
    4. Kíváncsi vagyok, mit tud adni egy indiános történet. :)

      Oké, beszéljük majd meg! :)

      Törlés