2018. június 2., szombat

Poszt-turkáló: szolgálati közlemény

Forrás.
A régebbi posztok közt való lelkes böngészés közben nemrég ráébredtem, hogy a poszt-turkáló rovat bizony elérkezett a végéhez... Ez persze nem meglepő, mert nem végtelen forrásból merítettem a rovathoz, hanem csak cirka 2,5 évnyi bejegyzésből, amik annak idején a freeblogon megjelentek, majd eltűntek egy, az interneten keletkező nagy fekete lyukban.

A blogspotra 2012 szeptemberében költöztem át, és az azévi posztokat még át is telepítettem szépen visszadátumozva. Az ennél régebbiek közül azonban inkább csak válogattam. Minden apró-cseprő dolgot, lelkes bejelentkezést, havi zárást nem volt értelme áthozni, de a nagy kedvencekről, jó könyvekről írtakat, vagy épp azokat, amik igazán felmérgesítettek, úgy gondoltam érdemes újra publikálni. Emlékszem a kurblimadarat külön kértétek is. :D 

A freeblogon megjelent közel 300 bejegyzés közül 39-et "turkáltam ki" és mentettem át, habár ezek közt voltak szerző szerint csokorba gyűjtött, több könyves, vagy könyves-filmes, összevont bejegyzések is, akkor is látszik, hogy csak egy kis százalékot válogattam ki a blogspot előtti évekből.
Most azt látom, hogy nem maradt már olyan bejegyzés, ami hiányozna innen a régiek közül. Van amelyik olvasmányélményre kevéssé emlékszem, vagy már nem is kedvelem a szerzőt, a téma sem érdekel már,  és vannak olyan posztok is, amiknél kapok egy kis tikkelést a rémes megfogalmazástól... :) Nem titok, hogy az átmentett bejegyzéseknél is csináltam stilisztikai javítgatásokat.

A poszt-turkáló a legutóbbi áthozott bejegyzéssel ezennel véget ért. Lehetséges, hogy indítok majd egy új rovatot helyette. ;)

Ti mit csináltatok egyébként a freeblogon elveszett bejegyzésekkel? Volt mentés? Volt amit bántatok, hogy elveszett? Vagy nem is baj, hogy nem keringenek a világhálón a régebbi irományok?

2 megjegyzés:

  1. én a legtöbbet áthoztam, és pár éve kitettem egy lusta nyáron, amikor nem volt kedvem posztolgatni. összevontam sorozatokat, vagy amiket ugyanaz írt, így lett 102 bejegyzés pluszban.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "egy lusta nyáron" :D Tök jó, legalább addig is élt és virult a blog, és átjöttek szép sorban a jó bejegyzések ;)
      Te hányban kezdtél amúgy blogolni a freeblogon?

      Törlés