2018. május 18., péntek

Újabb hírposzt

Bár nemrég már hoztam egy nagyobb csokorral a közelgő, és főként könyvheti megjelenésekből, ismét összegyűlt egy posztra való újdonság, amikre felfigyeltem. Természetesen ezek csak egy pár órával az előző poszt után kezdtek szivárogni, ahogy az jó szokásuk... :) Lássuk mik fogják még sovánnyá varázsolni a pénztárcánkat: 
Forrás.


Érkezik a Könyvhétre az Agavétól Veres Attila új könyve az Éjféli iskolák, ami egy novelláskötet lesz. Az Odakint sötétebbel nagyon meggyőzött a szerző, igaz, voltak nagyon elvont és weirdnél is weirdebb részei, de remek a stílusa, és már várom, hogy valami újat olvashassak tőle. Már előrendelhető 35% kedvezménnyel
Szuper hír, hogy lesz dedikálás is, méghozzá 2018. június 9-én, 15:00-16:00-ig, a Könyvhéten, a Vörösmarty téren. 

Fülszöveg"Magyarország, ahogy még sosem láttuk.

Egy város felfalja lakóit. Egy pornóforgatás, ahol a szereplők nem egészen emberek. Egy borkóstolás, ahol az italba idegen életeket zártak. Egy falu, ahol embereket termesztenek a földeken. Egy növény, amely a túlvilágra nyit átjárót. Egy szeméttelep, amely a világ legértékesebb anyagát őrzi. Egy wellness, amely szó szerint maga a pokol.

15 történet, amelyek elolvasása után a világ sokkal furcsább hely lesz. Történetek iszonyattal végződő szerelmekről, rettenetes vágyakról, nyaralásokról, ahol a szerencsések halnak meg először. Történetek átalakulásokról, kísértésekről, zenekarokról, amelyek őrületbe csábítanak. Történetek halálról és életről, és az állapotokról, amikor a kettő között nincs különbség.

Veres Attila, az Odakint sötétebb című bestseller után most egy novelláskötettel jelentkezik, amelyben ismét bizonyítja, hogy miért ő a magyar weird irodalom legfontosabb szerzője."



A Fumaxnál megjelent Victoria Schwabtól az Egy kegyetlen dal (This Savage Song), ami a Verity szörnyei sorozat első kötete. Bár a szerzőtől az A Darker Shade of Magic nekem csalódást okozott, az Archívum sorozatát nagyon szerettem, szóval kaphat még esélyt. ;) 



A Gabónál is felfigyeltem két, egymástól nagyon különböző könyvre. Az egyik Maggie O'Farrelltől a Vagyok, vagyok, vagyok, ami kissé komor hangulatú, de nagyon érdekes témájú könyv, ami a halálközeli élményeket feszegeti.


A másik könyv a kiadó SFF köteteinek sorát gyarapítja: Lőrinczy Judittól az Elveszett Gondvána


Fülszöveg
"Néhány hét alatt bejárható tartomány a világ, amelynek határán túl megzavarodik a valóság. Abe Kaledon, a fiatal tudós ezt a különös sávot kutatja, ám elmélete a határ természetéről felborítja a tartomány szívének, Sadness Springs városának kényes hatalmi egyensúlyát. A melankólia forrásaira épült városban a munkások és vezetők, emberek és hártyások között feszülő ellentét forrpontra jut: Abe felfedezése és a titokzatos iparmágnás, Gustavo Omerigo expedíciója olyan titkokat szabadít el, amelyeket nem lehet többé elrejteni.

Lőrinczy Judit, az Ingókövek szerzője új regényében egy társadalmi feszültségektől terhes városból vezet el egy olyan birodalomba, ahol a valóság törvényei érvényüket vesztik."

 Szintén a Gabo SFF könyvek közt új kiadásban jön Joe Hilltől (aki Stephen King fia ugyebár), A szív alakú doboz, amit én korábban már olvastam, de nem szerettem... A mostani borítója viszont sokkal jobban tetszik a régi, Európa Kiadósnál. :)


A Kossuth Kiadónál jelenik meg Jo Nesbo új könyve, ami a Shakespeare újra (Hogarth Shakespeare) következő darabja is egyben (kortárs szerzők egy-egy Shakespeare művet használnak alapul regényeikben, és ebből készítettek egy sorozatnyit) Nem nehéz kitalálni, Nesbo mivel dolgozott, a regény címe ugyanis nem más, mint: Macbeth.




A Könyvhét egyik legjobban várt megjelenése az Animustól az új Fredrik Backman, aminek címe: Egymás ellen lett. A kötet a Mi vagyunk a medvék folytatása, amivel bevallom elmaradásban vagyok... De legalább nekem már a kezemben lehet a folytatás, ha az első részt kivégeztem. ;) 


Szintén Animusos megjelenés Marc Elsbergtől a Zero. Ez azért érdekes számomra, mert a szerző Blackout című könyvéről nagyon jókat hallottam korábban. :) 


Bár már Könyvhéten túli megjelenés lesz, azért bekerül ebbe a posztba, hogy a Librinél jön egy igazán különleges HP-s könyv, a Mézesfalás. Különlegességét pedig az adja majd, hogy valóban illatosak lesznek a Harry Potteres sütirecepteket rejtő oldalak. A megjelenés várható ideje: 2018. július 27. 



És egy filmes hír a végére: június 1-től magyarul is lehet élvezni a Strike című sorozatot az HBO Go-n. :) 



Nektek mi tetszik legjobban ezek közül? :) 

14 megjegyzés:

  1. Ugyan két könyv után megfogadtam, hogy nem folytatom a Shakespeare újra sorozatot, de ez a Macbeth mégis csábító. Igaz, semmit sem olvastam Nesbótól...

    És persze, a Mézesfalás is kell. :D Csak aztán meg ne együk lapokat! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nesbo-t nagyon szeretik, lehet, hogy tényleg érdemes vele megpróbálkozni, még ha volt is a Shakespeare újrában, amiben csalódtál. :)

      A Mézesfalás tök jó ötlet. :D Kíváncsi vagyok le lesz-e fóliázva a boltokban, hogy ne lehessen "kiszagolni". :D

      Törlés
    2. Hm, meggondolom még...

      Elméletileg a lapokon levő védőréteget kell ledörzsölni, hogy érezd az illatokat. De vajon mennyi ideig tart majd a hatásuk?

      Törlés
    3. Még én is gondolkodom rajta. :)

      Ó, értem, hát akkor nem lehet csak úgy potyára szaglászni. ;) :( Igen, kérdés, hogy mennyire tartós ez, vagy csak egy rövidebb ideig tartó attrakció...

      Törlés
  2. ó, nekem Nesbo Macbethje egyértelműen kellős.
    Elsbergnek ez a könyve szerintem nem érdekel, de az előző igen, azt majd olvasni akarom.
    Schwabbal egyelőre nem tudom, hogy állok. a négylondonos könyve nem lett igazán kedvenc, de nem volt rossz. majd megvárom a véleményeket a többi sorozatáról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, szupi, én is nagyon gondolkodom rajta. :)
      A Blackout engem is jobban érdekel az újnál.
      Schwab és a négy London nekem óriási csalódás volt... de próbálom nem elveszteni a reményt, hogy tud jót is írni még mindig. :D

      Törlés
  3. De furi ez az új HP könyv, de biztos belenézek majd :D
    A fentiek közül Veres Attila és Lőrinczy Judit könyvét várom a legjobban. Schwab új könyvével kapcsolatban én is bizonytalan vagyok - kivárok több véleményt róla :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsikének tűnik, meg rövid is. Meg kell lesni élőben. :)

      Veres akkor közös pontunk. ;) Lőrinczy Juditnak olvastad a korábbi könyvét?

      Törlés
    2. Igen :)
      Azt még nem, nem vonzott a téma, de ez az új nekem valónak tűnik :D

      Törlés
    3. Igen, ez valahogy izgibb. :)

      Törlés
  4. Veres Attila új könyve érdekel :) Az első könyve nagyon szép, de pont amit te is írtál, kicsit elijesztett, és úgy gondolom, egy novelláskötettel talán jobb kezdeni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teszteld akkor a novellákat, és meglátod. ;))

      Törlés
  5. A Macbethen még gondolkozom, de nem tudom, hogy mennyire akarok most Nesbot olvasni. Annyi olvastalan van még otthon tőle, hogy nem igaz. És bevallom én az eredetiért sem voltam oda (el se olvastam). A Vagyok vagyok vagyok érdekes lehet, de a többiről lövésem sincs, mert egyik első részt sem olvastam. Upsz. Én is most gyűjtöm majd az engem érdeklő könyves megjelenéseket, eddig sok sikerrel nem jártam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem olvastam még tőle ezelőtt, és a Macbeth is kimaradt, szóval meggondolandó. :)
      Hát, akkor eddig szerencséd van, hogy annyi minden nem csábít? ;) Vagy úgy gondolod, egészében szegényes most a felhozatal az új megjelenésekből?

      Törlés