2018. február 1., csütörtök

Januári olvasások és beszerzések

Januári hangulat. Forrás.
A január hosszú és végeláthatatlan mindig, mégis az utolsó pár napja csak úgy elslisszolt előlem, aminek azért örülök, mert februárban már lehet aktívan várni a tavaszt, és már csak kb. 4 óra után sötétedik be. :) Szeretett kis laptopkám gyógy- és wellnesskezelésen volt pár napot (értsd: nincs baja, de ne is legyen, ezért ment el :D), ezért csúszok kicsit én is a posztokkal, de azért igazán nem vagyok még elkésve egy jó kis januári hónapzárással. ;) 

2018 első hónapjában 4 könyvvel lettem gazdagabb, és ezek közül igazából csak egyre költöttem, szóval a könyv-büdzsé jól áll, ellenben van olyan könyv, amivel csak a porfogók száma nőtt a polcon, mert ha nem ajándékba kapom meg, én bizony messze elkerültem volna... 

A zsákmányok:

- Anna Gavalda: Életre kelni - Miamona ajándéka még karácsonyra, egy kicsit megkésett utó-ünnepléskor. :)) 
- Margaret Atwood: The Handmaid's Tale - ... ajándék egy ismerőstől, aki tudja, hogy szeretek angolul olvasni, de azt nem tudja, hogy ezt a könyvet már olvastam is, és hogy nem kedveltem. :/ 
- Alwyn Hamilton: A homok leánya - a Book a Sloth januári, Fantasy hősnők dobozának könyve. Nem érdeklődtem iránta, de most hogy megvan, és megnéztem miről szól, úgy döntöttem kap egy esélyt. :) 
- Joe Abercrombie: Half a War - Az ütközet -  reci. A Szilánkos-tenger trilógia befejező kötete, már olvasom. :)

Olvasások szempontjából én úgy érzem több is beleférhetett volna, de mégsem fért. A most olvasottak közül Az essexi kígyót még mindenképp januárban akartam bezárni, de sajnos sokkal nehezebben csúszik, mint gondoltam... A mondatait főleg egy-egy fárasztó nap nyűglődős estéjén, elég nehéz befogadni.

Összesen 5 könyvet fejeztem be, köztük a régóta tologatott Odakint sötétebbet, ami egy irtó érdekes, pszichedelikus élmény volt, és a The Poison Tree-t, ami szintúgy nagy meglepetést okozott, és mellesleg az első kipipált vcs-könyv is idén. :) És végül, de nem utolsósorban elindult az egyik nagy újraolvasási projektem, méghozzá Karen Marie Moning Fever sorozatának újrázása ezúttal megint a legelejéről. :) Az első 5 kötetet immáron ötödjére olvasom. :) Nagyon kellemes belemerülni újra ebbe a világba, és észrevenni megannyi apró részletet, rájönni, ezúttal mit felejtettem el, ami újdonságként hat. A negyedik kötetet is hamarosan befejezem, sőt, az összes többit tervezem még februárra. :)

Kupacka.

A blogon közepes volt az aktivitásom, 10 poszt született most, ezek közt voltak még decemberről elmaradt könyvesek is, és idejekorán megszületett az év első paprikás posztja is, a Voldemort "rajongói" filmről.  A hó végi laptop-kiesés és egy irl program miatt kicsit kevesebbet tudtam foglalkozni az írogatással, de februárban több könyves (és egyéb) poszt lesz, és jövök a Moning-újraolvasás első felvonásával is. ;)

A többiek januárja:

Nikkincs, Dóri, Nita, Amadea, Heloise, Colourful Fantasy, Sister


6 megjegyzés:

  1. Nekem 12 új beszerzés, mindet kaptam. 10 olvasás, ebből kettő VCS, négy könyv nem tetszett, kettő puffogó posztig jutott. Szóval megszaladtam rendesen, de statisztikailag remélem, nem így fog kinézni a puffogás aránya...
    Lassan én is eljutok A szolgálólány meséjéig, és mellette elolvasom a Védett férfiakat is Merlétől, hogy mindkét nemnek megadjam az eséyt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép számú zsákmány, de mellette rengeteg az olvasás is! :) Sajnálom, hogy kijutott már a puffogásból neked is idén... Érdekes lesz majd A szolgálólányt és a Merle könyvet egymás után olvasni, nagyon kíváncsi leszek, hogy mit írsz róluk!

      Törlés
    2. Terveim szerint áprilisig nem lesz több beszerzésem (akkor jön A hatalom, és a Picoult könyv), és remélem, idén tényleg sikerül csökkenteni a várólistám legalább az elmúlt évek száma alá. Plusz a kihívásba is mindig beletört a fogam.
      Én is kíváncsi vagyok mindkettőre, főleg egymás után :)

      Törlés
    3. Az ilyen tervek néha bizony borulhatnak. ;)
      A vcs-t idén én is nagyon szeretném megint teljesíteni, két sikertelen év után. :) De maga a várólista folyamatosan csak nő és nő. :D

      Törlés
  2. A Voldemort filmes posztodon annyira jókat nevettem! :D Számomra is felfoghatatlan, hogy ez hogy láthatott napvilágot. Szörnyen nyomi.
    Az Odakint sötétebb és a The Poison Tree tökre érdekel az értékelésed alapján. :)
    Az essexiről pedig várom a végleges véleményed. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök! :D Tényleg nagyon nyomi, ez jó szó rá. :)

      Ó, köszi! Szerintem a The Poison Tree neked is bejönne.
      Már gyűröm is tovább az essexit. ;)

      Törlés