2017. december 1., péntek

Novemberi zárás

A novemberből csak-csak kicsúsztam a havi zárással, bár volt benne némi szándékosság, nagyon vártam ugyanis, hogy az utolsó napon esetleg befut a Bookdepository-s rendelésem, de sajnos még nem érkezett meg ma sem. 

Novemberben így csak két új könyv került a polcaimra egy kuponos és netes kedvezményt egybevonva összesen -25%-kal olcsóbban. 

- Tóth Krisztina: Párducpompa
- Sarah Perry: Az essexi kígyó

Előbbit már egy ideje nézegettem, és nemrégiben, amikor kaptam egy Libris ajándékkártyát, meg is akartam venni, de pont nem volt abban az üzletben egy példány sem... Utóbbit pedig nem is kell azt hiszem magyaráznom: a bloggervilág úgy en bloc szerelembe esett Az essexi kígyóval, és sokunk beszerzései közt szerepelt most. Külsőre is szépséges, és a történet is rendkívül izgalmasnak, különlegesnek ígérkezik, alig várom, hogy olvassam (csak előbb még ezt meg azt, meg amazt persze...).

Olvasás terén most számokban jól teljesítettem ugyan, mert 9 elolvasott könyv (kis híján 10) hosszabbítja az évi olvasmánylistámat, de oldalszámban ez annál kevesebbet jelent, mert a 9-ből 6 bizony csak apró mesekönyv volt, ami valljuk be jót tesz néha a léleknek is, na meg a statisztikáknak is. :) Egy várólistacsökkentős könyvet kipipáltam a listámról (Zoo City), de sajnos még 4 maradt decemberre, ha teljesíteni akarom a kihívást év végéig. 
Saját kép.
Az új könyvekkel pózol két haszontalan, ámde annál nagyobb örömet okozó HP merchandise beszerzésem: egy százfűléfőzetes, szívószálas bögre, és egy Luna Lovegood Funko Pop figura. :) A Harry Potter univerzumból nem lehet kinőni (nem is akarok). :) 

Saját kép.

A blogon csak 7 poszt született most, pedig kicsit aktívabb akartam lenni, de az utolsó időszakban csak heti egy bejegyzésre futotta az időmből, így pár piszkozat átcsúszik majd decemberre. 
Hamarosan tervezek egy mi fér még bele az évbe bejegyzést, és év végi booktaget is, aztán kettőt pislogunk és már a karácsonyfa fényei fognak világítani, és írhatjuk az év végi összegzőket, jaj! :D

A hónap fejleménye még, hogy a blog nézettség számlálója meghaladta a 300.000-et! Köszönöm, hogy ennyien és ennyiszer ellátogattok hozzám!

A többiek novembere: 

20 megjegyzés:

  1. Úh de állati a Lunás Funkod <3 Honnan rendelted? Szerintem decemberben simán kivégzed a VCS-t, nekem 10 könyvet kéne még, szóval offolom azt hiszem idénre is. Nah majd jövőre :) Hátha... Kettőt így is elolvastam, úgyhogy ez már haladás! Az essexi kígyó gyönyörűséges, én is alig várom hogy belekezdjek! Lehet hogy jövőre én is visszahozom a beszerzős posztokat, olyan jó másokét is olvasgatni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nekem is nagyon tetszik a kis drága! :) Second-hand vettem egy molytól, aki meghirdette, a bögrével együtt. :)
      Most úgy érzem én is, hogy sikerülni fog, a rövidebbeket, könnyedebbeket válogatom majd a maradék könyvekből a listáról, és akkor hátha. :) A legnagyobb esélyt kell ugye megadni. :D Abban az évben, amikor először vettem részt, akkor lett nekem 2/12. :)) De úgy örültem, hogy azt a kettőt elolvastam. :)
      Hozd, hozd, szeretjük az ilyen posztokat!

      Törlés
  2. Kíváncsi vagyok miket vársz bookdepóról! :) Szépséges könyvek, a Párducpompa gyorsan olvasható könyv.
    Engem is érdekel honnan vannak a HP-s cuccok, egy ilyen bögrét láttam molyon h vki hirdette eladásra.
    Anett - legyen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik természetesen az illusztrált HP. :) A másik legyen egyelőre meglepetés, majd a következő zárásban meglátod! :D
      Haha, akkor pont onnan vannak valószínűleg. :) Együtt hirdette több mindennel, de kb. a hirdetés feladása után egy perccel írtam neki (szerencsém volt, hogy akkor frissítettem az oldalra), és enyém lett Luna. A bögrét később csaptuk hozzá. :)

      Törlés
  3. nagyon jó ez a bögre, bár nem vagyok olyan elkötelezett HP-fan, mint te, még a kis figurát is elfogadnám. nagyon cuki. :D
    nekem is kell majd essexi kígyó, de megvárok egy leárazást, vagy hogy legyen e-ben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már egy ideje szerettem volna egy ilyet, és Luna olyan kis különleges a történetben is, hogy nagyon örülök, hogy pont őt árulta előző tulajdonosa. :)
      A Black Friday leárazás nem volt elég? :D

      Törlés
  4. Jellemző módon a baba meg a bögre tetszik legjobban. :D Picit irigykedem. :) De csak picit. :D

    Az essexi kígyót én is megvettem, egyszer majd sor is kerül rá. :) Remélem, a tartalma legalább olyan szép lesz, mint a borító.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) A könyves kontent meg smafu? :D :D
      Én is remélem. De abszolút jó előérzetem van. :)

      Törlés
    2. Neeem, dehogy smafu. :D Tóth Kriszta nem vonz, nem tehetek róla, az Essexit meg megbeszéltük. ;)

      Remélem, bejön a jó előérzeted. :)))

      Törlés
    3. Tudom, tudom, csak vicceltem. ;)
      Én is remélem!

      Törlés
  5. Ó, de jók ezek a HP-s cuccok! :) Én is nagyon vágyom egy Funkóra... :( (Van nálunk van egy StoryShop nevű bolt, de olyan elképesztő drágák, hogy csak pislogtam nagyokat. :D) Az essexi kígyó tényleg nagyon szép - örülök, hogy megtartották az eredeti borítót. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt nézted már? http://geekhub.hu/termekcimke/harry-potter/ Vagy "használtan" kell elcsípni, úgy olcsóbb.

      Én is örülök, igazán megbabonázó ez a borító! :)

      Törlés
  6. Csatlakozom az előttem szólókhoz, iszonyat menőségek ezek a HP-s cuccok! Nekem a bögre a legnyerőbb!
    A maradék vcs simán menni fog neked, szerintem! Úgyhogy hajrá :))
    A nézettségi mutatóhoz meg szívből gratulálok! :) Vannak ilyen időszakok, amikor nem tud az ember aktívabb lenni, bárhogy is szeretné - de a hét poszt se kevés ám :) Várom a decemberre tervezett posztokat! Csodaszép decembert neked! :) És nagyon kíváncsi vagyok, mit rendeltél a Bookdepóról - de amúgy van egy sejtésem :) (én is rendeltem onnan magamnak - bár karácsonyra :D -, és lehet, hogy pont ugyanazt! )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) A bögre is tényleg nagyon szuper, titkos főzetek fogyasztásához tökéletes, mert nem is látszik mi van benne. :D
      Én is optimista vagyok, és van is kedvem olvasni, szóval menni fog a vcs. :)
      Köszönöm szépen! Neked is nagyon szép decembert, ünnepre hangolódást! :)
      Én is karácsonyra rendeltem a bookdepós könyveket, de mindig kinyitom amikor megérkeznek. :D

      Törlés
  7. Jeeee, a szexi kígyó nálad is :) Ugye milyen szépséges? Remélem, hogy jó is lesz.
    PuPi, te is jól belehúztál az olvasásokkal, és a vcs-hez meg hajrá, de ha nem most majd jövőre, meg különben is, 8-at már teljesítettél, az is szép szám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. E szexi kígyó kihagyhatatlan! :D És ti bloggerinák hajtottatok felé, ejj! :D
      Hát, mesekönyvekkel könnyű felturbózni a listát, de legalább lendületet vettem (vagy legalábbis beetettem magam azzal, hogy haladok, és azóta mást is gyorsabban olvasok :D). Köszi, igyekszem a vcs-vel, a Krumplihéjpitével akarom majd folytatni a listát. ♥

      Törlés
    2. Ó, azt szeretni fogod. Tökéletes kis könyv :) Aztán majd tudod, jön belőle a film, azt is meg kell néznük :)

      Törlés
  8. Még egy szexi kígyó tulajdonos jelentkezik! :D
    Bocsánat, de én is a HP poharat fogom dicsérni, nagyon menő. :)
    Alig várom, hogy megkapjuk a decemberi Book a Sloth csomagot, remélem lesznek benne menő könyves tárgyak, ha már karácsony. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki beszerezte a kígyót! :)
      Köszi, szerintem is nagyon menő! ;D
      Jaj, azt én is várom már, kíváncsi leszek a tartalmára. :)

      Törlés