2014. december 10., szerda

Churchill jól mondta

Forrás
"If you cannot read all your books… fondle them - peer into them, let them fall open where they will, read from the first sentence that arrests the eye, set them back on the shelves with your own hands, arrange them on your own plan so that you at least know where they are. Let them be your friends; let them, at any rate, be your acquaintances."

— Winston Churchill

4 megjegyzés:

  1. Ezzel a címmel kétszer meg kellett néznem, hogy biztos a te blogod-e! :D Én szeretem így felütögetni őket, és hagyni, hogy csábítgassanak. :) De te nem szeretsz leselkedni... úgy tudom. :D Azért vicces elképzelni ezt a nagy embert, ahogy simikézi a gerinceket :D De tök jó idézet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;) Csalóka! De szoktam, bár igazán "beleolvasgatni" a klasszikus értelemben nem, de bele-belenézek, és szívesen simogatom, rendezgetem őket. Nekem ettől lesznek emberiek a nagy emberek is. :)

      Törlés
  2. Tök jó ez az idézet. :) Én is szoktam beleolvasni, hogy lássam, tetszik-e. Nagyon szeretek egyes jeleneteket újraolvasni.
    Érdekes, nem gondoltam volna, hogy Churchill erről is beszélt (ráadàsul így). Annyira hangsúlyozva van a politikában betöltött szerepe, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, nem foglalkozott mással. Azzal egyetértek, hogy ettől lesz emberi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra is meglepő volt. :) Úgy gondoltam meg kell osztanom veletek. :)

      Törlés