2024. szeptember 16., hétfő

Július-augusztusi összevont zárás

Saját képek. Egyik júliusi szerzeményem. :)
Sosem hagytam még ki ennyi időt posztolás nélkül szerintem, de sajnos egyszerűen lehetetlen volt, hogy visszajussak a bloghoz. Tudom persze, mindenkit sodor az élet, így aztán még akik követik is a blogot, azoknak sem tűnik fel, de nekem annál fájóbb egy-egy, relatíve hosszabb időszak, amikor nem tudom magamból kiírni az olvasmányélményeimet, sőt, sajnos néha végiggondolni sem tudom őket. Talán nem is csoda, hogy idén annyira elkerülnek az igazán kiemelkedő könyvek, és hogy többször fordulok komfortolvasmányokhoz. Leginkább a kedvencek újraolvasásához lenne talán kedvem, mint bármi újjal kísérletezni. 

Ha már visszatértem, egy gyors összegzést hozok a július-augusztusról (szeptember közepén, ehh). 
Csináltam megint egy kis helyes táblázatot, aminek a tartalma persze valószínűleg csak nekem olyan érdekes, vagy esetleg kirívó bizonyos szempontból, de egy áttekintésnek éppen megteszi. 

Kattintásra megnő!

Mint látható, elég egyenlőtlen lett a két hónap, míg július aktívabb volt a blogolás és a beszerzések szempontjából is - sőt, még egy adag könyvemet el is adtam akkor -, augusztusban mondhatni a fű se nőtt. A vcs-vel viszont jól haladtam: három kötetet leolvastam a listámról, és már épp az utolsó, 12.-et fogyasztom, hamarosan teljesítettnek mondhatom a kihívást! :) Hurrá! 

A könyveladások azért lódultak meg júliusban, mert egy antikvárnak sikerült egyben eladnom 9 könyvemet, és bár kissé csalódott vagyok, hogy csak ennyit - mert kb. egy 80-90 könyves listából csak ennyit választottak ki -, de ám legyen, legalább ezek is elmentek, új gazdát találni. :) 

A mesearány elég nagy sajnos; önmagában nem baj, olvastunk a fiammal néhány újabb mesekönyvet, de mint tudjuk azért Bot Benőből, meg Dömper Daniból nem lesz top5 kategóriás jelölt, az fix. 

Egy kupac új könyv. 

Míg júliusban sikerült irkálni, augusztusban sajnos tényleg egyáltalán nem tudtam blogolni. Utoljára 2021. novemberében volt üres hónapom, mondjuk akkor is jól összejött minden. Sajnos a szeptember se indult könnyen, van most minden, de úgy érzem ez valahogy állandósult, és hiába tervezgetnék, sose úgy sül el, ahogy gondoltam. Pedig tervezgetős, listázós típus vagyok... Hiányzik a konkrét íráson kívül az olvasmányok lapozgatása, olvasások tervezgetése is, de egyszerűen nincs időm még évszakos listákra sem, és mostanság nem különösebben terveztem az egyes hónapokra sem. Lassan megy az idő minden nap, és közben mégis kettőt pislogok és megint eltelt 2-3-4 hét. 
De reméljük szokásosan, most, hogy elpanaszkodtam magam, egyszercsak jön újra egy posztzuhatagos időszak. ;) Úgy legyen! 

Júliusban azért sikerült megírnom a Félévzárást, meséltem a júniusi könyvheti élményekről, és megünnepeltem a blog 15. szülinapját is. 

És végül ki ne maradjon a 10, júliusban beszerzett új könyvem: 

- Gareth Brown: Az ajtók könyve - ajándék. Már szemeztem vele a Könyvhéten is, nagyon örülök, hogy megkaptam, csodaszép kötet. :) 
- Linn Skåber: A szél most a legigazabb - szintén ajándék, és szintén csodás! 
- Baktay Zelka – Csányi Vilmos – Horváth Zoltán – Popper Péter: Az önmagát kereső ember
- A. J. Christian – Mérő László – Popper Péter – Sas István: Hazugság, önámítás, érdek
- Fiáth Titanilla – Heller Ágnes – Popper Péter – Réz András: Hová tűnt a nyugalom?
- Popper Péter – Rihmer Zoltán – Tringer László: Rosszkedv, szomorúság, depresszió
- Kalo Jenő – Paulinyi Tamás – Popper Péter: Vezetnek vagy megvezetnek? - ezeket a pszichológiai köteteket akcióban vettem a Könyvudvartól, megtetszettek a témák, még ha nem is mindegyik előadó írása fog érdekelni, azért általában összességében jók szoktak lenn ezek a könyvecskék.
- Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával
- Madeleine Gilard: Gálaest a Miniklubban
- Dániel Anna: Hiányzik Szecső - ezt a három lányregényt pedig antikváriumban zsákmányoltam magamnak, és szokás szerint: nem bánok semmit! :) 

Minden egyben.

Hogy mi várható? Jó kérdés. Augusztusban bizonyos alkalmakkor arra jutottam, hogy talán be is kéne zárni a blogot, annyira nem érdemes ilyen szórványosan írni, meg annyi minden elvész, ha sokáig ülök egy könyvön, az értékelésén meg pláne. De aztán újra arra gondoltam, senkinek nem tartozom magyarázattal meg úgy egyáltalán semmivel, se poszttal, se azzal, hogy behozzam magam, ezek maximum belső kényszerek, és leginkább saját szórakoztatásomra írok, szóval majd írok ahogy sikerül,, amikor sikerül, és amennyit sikerül, de remélem azért nullás hónapok nélkül. :) És váljon be a jóslat, hogy panasz után mindig posztzuhatag jön! ;)