2020. szeptember 12., szombat

Újdonságok

Egy ideje gyűjtögetem megint a friss megjelenéseket, és az egyéb, érintőlegesen könyves, vagy könyves-filmes híreket, és bár eleinte alig volt valami, mostanra igen szép adag újdonság gyűlt össze. :) Lássuk, mik is ezek! 

Forrás.


Könyvek

Bár nem olvastam semmit Erin Morgensterntől, és a cirkusz-témájú könyveket sem kedvelem, nem lehet nem felfigyelni az Éjszakai cirkusz új kiadására, ami az Agavénál fog megjelenni 2020 október  13-án


A Goodreadsen jött velem szembe Victoria Schwab új kötete, a The Invisible Life of Addie LaRue, amiben századokon át követhetünk egy lányt, akinek az a sorsa, hogy senki se emlékezzen rá... De mi van, ha valakinek mégis rémlik, ki ő? Október 6-án jelenik meg. 
Schwab csalódást okozott nekem a Darker Shade of Magic-kel, de Az Archívum annyira nagy kedvenc volt - szeretném hinni, hogy tud még úgy írni. ;) 


Október 20-án érkezik Budai Lotti Rizsporos hétköznapok második kötete. Az első kötetbe csak belelapoztam, ajándékba vettem ugyanis, de nagyon érdekesnek tűnt, és a folytatás is annak tűnik a női életutak és mindennapok titkaival a régmúltból. Nagyon szép könyvek. 


Ezzel a csodaszép borítóval jelent meg az Európánál Mark Haddon új kötete, A delfin nemrég. A szerzőtől A kutya különös esetét olvastam korábban, és van még tőle egy másik olvasatlan kötetem is. A delfin kétségkívül nagyon jól mutatna a polcon, a sztori azonban annyira nem csigázott fel. 


Szintén némileg felszínes az érdeklődésem Sofia Lundberg, A Question Mark is Half a Heart című könyve iránt, a cím ugyanis zseniálisan jó figyelemfelkeltő. :) A megjelenése kicsit odébb van még, 2021. márciusára várható.


Ahol pedig nem a külcsín, hanem tényleg a belbecs fog érdekelni, az Ernest Cline Ready Player Two-ja, az első részt ugyanis imádtam! A folytatás 2020. november végén érkezik. 


Vissza a magyar megjelenésekhez picit: John Marrs-tól is újabb kötetet fordítottak le a The One sikere után  - én is kedveltem! -, méghozzá A jó szamaritánust. Egy telefonos lelkisegély szolgálat rejtelmeibe pillanthatunk majd be a regényben. 


Grecsó Krisztiántól ezúttal gyerekverseket olvashatunk majd. A Belefér egy pici szívbe november 2-án jelenik meg a Magvetőnél.


A Twister Media pályázatának Bekezdés-díjas szerzője, Papp-Szabó Vanília Kenyába kalauzol minket Örökség című könyvében, ami október 9-én jelenik meg. Előolvasóként én már épp ismerkedem a történettel. :) 


Szintén október 9. a megjelenés dátuma Jonas Jonasson újabb kötetének, az Édes a bosszú részvénytársaságnak. Egy cég, ami bosszúállásra szakosodik ügyfelei kérése szerint... hmm. :) 


Már megjelent Fredrik Backman legújabb könyve, a Hétköznapi szorongások is magyarul, sőt, akit nagyon érdekelt, már rég el is olvasta... :) Én picit le vagyok maradva, és majd az Audible-ön szeretném meghallgatni. 


A Fumax Kiadónál két új Josh Malerman is kijött, a Vizsgálat és a Malorie. Utóbbi a Madarak a dobozban folytatása. Természetesen mindkettő érdekel.


A Helikonnál egy kis csemege jelenik meg szeptember 20-án, Irodalmi popikonok címmel. Szederkényi Olga megpróbálja megfejteni híres szerzők sikerének titkait. 



És a végére a nagyágyú, az új Strike kötet, a Troubled Blood! :) Szeptember 15-én jön az új sztori, alig néhány nap múlva, és én már természetesen Audible-ön elő is rendeltem, de később majd egy fizikai példányt is beszerzek belőle. ;) Szerintem szuper lett a borító, kíváncsian várom a kalandokat, és kifejezetten örülök, hogy egy igazi féltégla lesz a kötet - 944 oldal. :D 

Filmek

És ha már Strike, épp most jöttek, jönnek az új epizódok a Lethal White adaptációból. 4 részes lett ezúttal a filmváltozat, holnap jön ki az utolsó rész. Tervezek külön is írni róla egy bejegyzésben, úgyhogy egyelőre csak annyit: JÓ LETT, nézzétek! :) Matt iszonyú tenyérbemászóan idegesítő benne, remekül lehet utálni. ;) 




Sorozat készül Az essexi kígyóból is, aminek nagyon örültem, egész addig, amíg meg nem láttam, hogy Keira Knightley főszereplésével... :O Félreértés ne essék, én pl. kifejezetten szerettem Keirát a Büszkeség és balítéletben, de hogy ő legyen Cora Seaborne? Ez az önálló, független, erős, erőteljes és érdekes nő? Halotthalvány lesz Keira ehhez a szerephez, és szerintem pont a karakter lényegét nem fogja tudni átadni. :/ Ne legyen igazam. Mindenesetre a hír lelombozott. 

Új, Netflixes feldolgozást kapott A Manderley-ház asszonya is, Lily James-szel és Kristin Scott Thomas-szal a főszerepben. Íme a trailer: 



Egyebek 

És néhány egyéb érdekesség, kommentár nélkül: 

Új HP lego minifigurák: 

Egy cikk a továbbiakban "négermentes" Tíz kicsi négerről: 

2 megjegyzés:

  1. Hú, én most nagyon le vagyok maradva mindennel, sorozatok, könyvek... :(

    A könyvekből most egy sem fogott meg, Strike-ot majd megnézem, most döbbentettél rá, hogy már megy egyáltalán. Az új Rebeccára is kíváncsi leszek. Az essexi kígyó könyvtől végül elment a kedvem, én viszont semmiben sem szeretem Keirát, szerintem tök egyformán játszik minden szerepet, úgyhogy nem tudom, érdekel-e a sorozat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, legalább több minden ér a meglepetés erejével! ;)

      Strike-ot meg így fogod tudni szinte egyben is nézni, nem kell várnod az új részekre! :) Tegnap jött ki a záró, még nem láttam, de hamarosan megnézem, és írok majd róla.
      A Rebecca szerintem hangulatos lesz, jók a színészek is. Keira elég megosztó, és valóban, még úgy is, hogy van, amiben szeretem, igazat adok neked, hogy nagyon egyforma mindig.

      Törlés