2019. február 5., kedd

Megkésett januári zárás és februári tervek

Forrás.
A szokottnál egy picit később hozom a januári zárást, ami nem is lesz hosszú, eddig ugyanis igencsak jól sikerült tartani a kevesebb könyvbeszerzés policy-t. Egyetlen könyvvel gyarapodott a könyvtáram januárban, azt is ajándékba kaptam drága Miamona barátnőmtől, és bár nem beszéltünk róla, jó érzékkel kiválasztotta a kívánságlistámról azt, amire most tényleg a legjobban vágytam! Ez pedig a blogos körökben óriási népszerűségnek örvendő A tél jegyesei Christelle Dabostól. 
Nagy lelkesen neki is ugrottam, de egyéb könyvek és események miatt végül háttérbe szorult kissé, februári olvasmány lesz belőle. 
Sikerült a hónapban egy könyvemet el is adnom egyébként, szóval kiegyenlítődött a mérleg teljesen. 

A téli tervlistából már négy könyvet sikerült elolvasni; úgy látszik recik híján jobban sikerül tartani a könyves terveimet is. ;) Illetve kettő másik már folyamatban van szintén a télre tervezettek közül. 

Januárban összesen 6 könyvet olvastam el, és ebből kettő várólista csökkentős, úgyhogy igazán jó ütemben vágtam neki a kihívásnak is. :) A blogon 12 poszt született, köztük témázás, book tag és filmajánló is. Népszerű volt az irritálós poszt is, ahol igen szép számú - közel 50 - komment született. Köszi az aktivitást! :) 
Egy könyves poszttal még elmaradásban vagyok, a My Grammar and I-ról szeretnék írni pár sort, mert tényleg meglepően szórakoztató volt angol nyelvtan témában. 

A legjobb olvasmány januárban kétségtelenül A hableány és Mrs. Hancock volt, na persze amellett, hogy nagyon élveztem a feledésbe merült negyedik Harry Potter kötet újraolvasását is. 

Februárban szeretném elolvasni A tél jegyeseit, folytatni két újabb könyvvel a várólista csökkentést (A macskavendéget lehet hogy még ma befejezem), és elolvasni még a téli tervlistán szereplő könyvek maradékát is. 

A többiek januárja: 


6 megjegyzés:

  1. Jó kis januári kezdés, reméljük megmarad a lendület. :) Én is már a harmadik Vcs-t olvasom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én is remélem! :) Nahát, akkor jól nekilendültünk a listának mindketten! :D De láttam, hogy van, aki már be is fejezte. :O :)

      Törlés
  2. Hű, de jó vagy! :) Én is kettő VCS-t fogyasztottam el januárban, és éppen a harmadik van soron. Úgy tűnik, sokunkat elkapott a lendület így az új év elején! (Bár azt nem tudom feldolgozni, hogy tud valaki egy hónap alatt végezni minddel - bele lehet csömörölni, nem?)

    A tél jegyeseire most már én is nagyon kíváncsi lettem! Várom a véleményed róla. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Wow, te is akkor nagyon jó léptékben haladtál! Szerintem egymást motiváltuk mind, azokkal az egységes tervekkel, hogy valóban nekilendülünk, és ne maradjon év végi hajrának a lista fele. :))
      Nem tudom, könyvektől is függ. Ha rövidebbek voltak benne, könnyűek, és tényleg csak azok vannak kéznél, akkor nem olyan nehéz teljesíteni végülis. De persze nem lóverseny. :)

      Igyekszem A tél jegyeseivel. :)

      Törlés
  3. Jó volt ez a tudatos évkezdés :) Én is jól állok a téli tervlistámmal - 5 könyvet elolvastam róla, +1-ről megállapítottam néhány oldal után, hogy nem az én világom (Tengerbe veszett könnyek).
    Láttam A macskavendéget azóta be is fejezted.
    A tél jegyesei meg - terjed mint a vírus :D De ez jóféle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jól sikerült eddig! :)
      Ügyesen haladsz te is a tervlistákkal! ;) Azt az egyet meg lehet, hogy jobb lesz félretenni inkább, ha nem a te világod.
      Befejeztem A macskavendéget, de nem igazán nyerte el a tetszésemet. Hamarosan írok róla.
      A tél jegyesei - a vírus! :D :D jól hangzik, nem félek megfertőződni!

      Törlés