2018. március 13., kedd

Egy rég esedékes hírposzt

Forrás.
Van ismét néhány könyves-filmes hírem, amit meg szeretnék osztani veletek, mert nagyon felcsigáztak, érdekelnek, és már amúgy is régen volt hírverő - meg úgy egyáltalán a posztok is meg voltak ritkulva, szóval vágjunk bele! :)

Lássuk először a filmes újdonságokat!

Megérkezett a harmadik Robert Galbraith krimi, a Career of Evil BBC adaptációja. A trailer remek lett szerintem, intenzív, mozgalmas és nagyon feszült! Akárcsak a könyv. Még nem néztem meg, de amint sikerül, írok majd róla posztot is. Addig is >itt< elolvashatjátok az előző kötetek BBC adaptációiról írt véleményemet. 


Megérkezett a trailere a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságnak is, amit én nemrégiben elkezdtem olvasni,d e sajnos félretettem, és kiestem a ritmusából. Mindenesetre mind a könyv, mind a film továbbra is nagyon érdekel, nézzétek meg, szerintem nagyon jófélének ígérkezik a vásznon is: :)) 


A második Fantastic Beasts film, a The Crimes of Grindelwald következő, hosszabb előzetese is már megtekinthető, és nagyon hangulatos lett! A film novemberben érkezik. :) Kíváncsi vagyok mennyire tudom majd megszokni ezt a fiatal Dumbledore-t... :) 


Ez pedig a film plakátja: 

Kattintásra megnő.

Aztán kis apróhírekben és villanásokban az új könyvekről:

Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight (ACoTaR 3,1) (ami sajnos az eddigi rövidítés-összeolvasós módszerrel a rettenetes ACoFaS nevet adja ki, yikes!) - Megjelenés 2018. 05.01.
Az ACoMaF tetszett nagyon, és hát Rhysand... szóval szerintem elolvasom. ;) 


Gail Carriger: Competence - ezt berakom ide, de a múltkor már szóltam, csapjatok a kezemre, ha megint Carrigerhez nyúlnék... Nem fogom befejezni a Custard Protocolt, de azért megmutatom a borítóit, íme.  - Megjelenés: 2018. 07. 17.


Április közepére ígéri a Gabo Kiadó Charlie N. Holmberg Papírmágus trilógiájának harmadik részét, A mestermágust. Én tavaly angolul olvastam el a sorozatot, egyben, nagyon magával ragadott akkor, és az utolsó epizódot kedveltem a legjobban. :)


Holmbergtől egyébként 2018 május 15-én érkezik a Papírmágus spin-offja (vagy folytatása?), a The Plastic Magician. :) 

Aztán az imént belebotlottam egy ilyen kis Fumax Kiadós érdekességbe, Kij Johnsontló a Vellit Boe álom-utazásába. Egy lánykollégiumos fantasy csak jó lehet, pláne egy kis csavarral, és kisregény formába öntve. :)  


Jodi Picoult most jelentette be nemrég, hogy A Spark of Light címen új regénye jelenik meg 2018. október 2-án :)  Borító és fülszöveg még nincs, de az biztos, hogy egy kórházban zajló lövöldözés és túszejtés-túsztárgyalás lesz a témája, ami rendkívül izgalmasan hangzik.
Ide kapcsolódik még, hogy szép új kiadásban érkezik az Athenaeumnál Picoult két korábbi regénye, A nővérem húga és az Elrabolt az apám.


A végére pedig már két Könyvfesztiválos hír, bár még messzinek tűnik az esemény, lehet, hogy csak hármat pislogunk, és máris itt lesz az április 19-22. közt megrendezésre kerülő 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Az Agave facebook oldalán láttam, hogy Pierce Brown jön dedikálni, és bár bevallom én nem olvastam tőle még semmit, de nagyon megfogott ez a jóképű hapi, szóval ki tudja, lehet, hogy a frissen beszerzett könyveivel fogok ott sorakozni a dedikálásra váró sorban. ;)


Néhány napja az Athenaeum tett homályos utalásokat egy lehetséges Cecelia Ahern dedikálással kapcsolatban (?), de egyelőre hivatalos infó nincs. UPDATE: Cecelia Ahern a Könyvhétre érkezik dedikálni! :) A szerzőt régen nagyon kedveltem, a kedvencem tőle az Ahol a szívárvány véget ér. :) 

Ti mit vártok leginkább ezek közül? :) 


8 megjegyzés:

  1. Tegnap én is nyálcsorgatva néztem az új Legendás állatok előzetest, az járt a fejemben, hogy Rowling a Strike sorozat mellett gondoskodik a felnőtté vált Hp generációról.
    A papírmágus befejező részét is nagyon várom ill. A krumplihéjpite filmet is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a mi drága Rowling anyánk nem hagyta magára a HP generációt! ;))
      Remélem tetszeni fog A papírmágus harmadik kötete is! :)

      Törlés
  2. Hűha! Na, most ezek közül szinte mind érdekel. :) Szinte. ;)
    Strike-ot megnéztem közben, nagyon jó volt, főleg a 2. része. Nyilván alig várom a Legendás állatok filmet, és a Krumplihéjpitét is.

    A papírmágus 3. része és a spin-off(?) is várós, és a Fumax kisregénye is jónak tűnik.
    Ahern való lenne nekem vajon? Az egyik könyvéből készült PS. I love you c. filmet nagyon szerettem, de egy könyvét sem olvastam még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök, ha így felvillanyoztak! :) Nemsoká én is megnézem már Strike-ot, nagyon kíváncsi vagyok rá! :)
      Én is olvasni fogom a spin-off (?)-ot is A papírmágusból, megtetszett ez a világ és Ceony.
      Ahern nem rossz, de sok könyve szerintem nagyon gyenge. A P.S. és az Ahol a szívárvány véget ér a top. Én időközben eléggé kiszerettem belőle, túl nyálas néha. Mondjuk azóta ír YA fantasyt is, az nem tudom milyen, de egy idő után kissé egy kaptafának éreztem a regényeit.

      Törlés
    2. Kíváncsi leszek, mit gondolsz majd Strike-ról, nekem az első rész egy picit érthetetlen volt, de lehet, hogy csak nem figyeltem eléggé.

      Ettől tartok én is, hogy túl nyálas lesz, meg egy kaptafa. :/ Lehet, hogy inkább hanyagolom.

      Törlés
    3. A hosszú hétvégén talán most lesz időm megnézni. :) Kíváncsivá tettél, hogy vajon mi volt benne érthetetlen. Utána kidumáljuk! :)
      Igen, inkább olvass valami mást! Vagy ha mégis ki akarod próbálni Ahernt, akkor az Ahol a szivárvány véget ért vedd kézbe.

      Törlés
  3. Engem ezek közül leginkább a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság érdekelne, de sajnos nem kapható. Remélem, a film kapcsán újra kiadják a könyvet... A film is jónak ígérkezik, a Downton Abbey óta Lily James-t szeretem.
    Legendás állatoknak ideje volt, szerintem nekem nem Dumbledore-t kell megszoknom, hanem Johnny Deppet, mint Grindelwald. De ez egyéni probléma :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhány éve 999-ért dobálták mindenki után, akkor csappant meg a készlet biztosan... Szerintem sanszos, hogy kiadják újra a film miatt, csak lehet, hogy akkor filmes borítóval jön...
      A Downton Abbey-t nem ismerem, pedig már régóta meg akarom ismerni. :)
      Az első részben nekem nem volt olyan zavaró Depp, de majd meglátjuk, most többet fog szerepelni. Ha minden olyan szuper lesz, mint az előző filmben, akkor szerintem könnyen átlendülünk ezeket a kvázi apróságokon, mint a casting. :)

      Törlés