2016. december 2., péntek

Mesés és Potteres november

Forrás.
A szó szoros értelmében nem volt "mesés" a november, inkább dolgos volt és rohanó, de koncentráljunk inkább a könyvekre. ;) Azért mesés, mert bár tudok prezentálni 10 olvasást a hónapra, ezek többsége bizony kis leporellócska, mesekönyv volt, rövid olvasmányok. Egyetlen "normál" könyv csúszott le, az meg annyira nem tetszett. :/ A roxforti sztorik gyűjteménye sem volt hosszú galopp, de ő indította a Harry Potteres élmények sorát ebben a hónapban... :) 

Blogbejegyzés született egy rakás, egész pontosan 14. Ezek egy része azonban poszt-turkálós poszt, mivel elkezdtem áthozni a freeblogról elveszett Harry Potter posztokat. Nem járja, hogy egy ekkora Potter-fannak, mint amilyen én vagyok, nem találni a blogján HP-s bejegyzéseket! :) A sorozatot pedig még idén elkezdem újraolvasni, angolul. 

A hónap legjobb könyv-related élményei is a Harry Potterhez kapcsolódnak. Szuper volt a Könyvbárban tett látogatásunk Zakkanttal, ahol végigettük a titkok kamrája menüsort, és hasonlóan remek élmény volt a Legendás állatok és megfigyelésük film; odáig vagyok érte! Hamarosan lesz róla poszt is. :)

A november azt hittem lightosabb hónap lesz a beszerzések szempontjából, de nem lett az... Összesen 7 új szerzeményem lett. Ezek közül viszont csak egyet vásároltam én, a Harry Potter és a titkok kamrája illusztrált kötetet (höhh, tényleg túlteng a Potter ebben a posztban! :D). A Pusheen színezőt a kiadótól kaptam - micsoda szürreális élmény, hogy reci-színezőm van! :D A többit pedig a molyszülinapi tombolán nyertem. Sajnos amikre igazán vágytam, elkapkodták már előlem, kivéve a Közöttünk a folyót, annak nagyon örülök, kenyás, kikuyus könyv A mesekönyveket azért fogtam, mert akkor már inkább ez, mint valami homeopátiás, íriszdiagnosztikás, vagy dohányzásról leszokós hantakönyv. Elolvasva őket azonban rájöttem, nem igazán jártam jobban. Majd lesz erről egy poszt, mert nem tudok szó nélkül elmenni az ilyen primitív mesék mellett.

A szerzemények. 

Szóval van is zsákmány, nincs is zsákmány: a mesekönyvektől szabadulnék, a színező meg nem is igazi könyv. ;)

A hónapban témáztunk is, méghozzá mindenféle kultúrmorzsákról, zenékről, filmekről, festményekről a könyvekben. Illetve egy másik vonalon a sikerlistákat, trendeket vettük górcső alá. 

Decemberi terveket külön nem fogok írni, már úgyis nagyjából beterveztem egy lehetetlen mennyiséget még idénre, velük szeretnék haladni és minél többet elolvasni közülük. Hozom a többi Potter-posztot és a Legendás lényeket is sorban, és nemsokára megérkezik a bookdepós rendelésem is - a december sosem nullás... :)

Ami idegesít, hogy nem haladok a megkezdett könyvekkel. A Vesalius titka marhajó, és mégis, totál nehezemre esik elővenni újra, és olvasni belőle. Olyan veszett hosszúnak tűnik, rengeteg betűvel egy oldalon... Pedig tényleg élvezem, nagyon jó a stílusa és izgi is. Másfél hónapra félre volt téve, kénytelen voltam újrázni az első 50 oldalát, és megint vagy 3 hete olvasom és basszus még mindig csak a felénél járok. Olyan, mintha már egy éve ezt olvasnám. Milyen átok ül ezen a könyvön? A Talán bizony mégsem című könyvnek pedig el akartam menni a könyvbemutatójára, akkor ütöttem fel gyorsan, előtte két nappal, de aztán úgy alakult, hogy nem jutottam el rá... A könyv meg azóta mostoha lett, félreraktam, és szintúgy nem emlékszem már az elolvasott 30 oldalra, szóval újra kell kezdeni. Az ilyen beragadós könyves etapoknál szokott lenni, hogy elkezdek öt másikat és már azokat is befejezem, de a ragacsok maradnak még mindig... #könyvmolyproblemz Mondjátok, hogy nem vagyok egyedül az ilyen hülye problémákkal! :D

 A többiek novembere:

Dóri, Katacita, Nita, Nikkincs, Amadea, Avilda, Nokedli, Sister (na jólvanám, most már ennél több blogot nem bírok olvasni! :D )

22 megjegyzés:

  1. OMG, én is benne vagyok az ajánlós listában! :) De jóóó, köszönöm! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze hogy! :) Akiket rendszeresen olvasok, mindig beleteszem. ;)) csak hát szaporodtak most kicsit a jó kis blogok. :D (vagy a visszatérő bloggerek) :*

      Törlés
    2. Ez nagyon jólesik, köszönöm! :) :* Én is főleg a tiéteket olvasom rendszeresen, de igyekszem bővíteni a listát, csak sajnos az egy egész napot vinne el... :) Kellene egy külön blogolvasásra és olvasásra szánt szabadnap a héten!

      Törlés
    3. Tényleg kéne egy ilyen szabadnap. Azt hiszem nemrég Nita gyűjtötte össze viccesen, hogy milyen indokokkal lehessen szabadnapokat kivenni, abban voltak hasonlóan könyvmolyosak. ;)

      Törlés
  2. Nyugi, a beragadással nem vagy egyedül, nekem idén több ilyen könyvem is volt. Volt, amit végül félbehagytam, de volt, ami végül lecsúszott. Vannak könyvek, amiket nehéz egyben olvasni, valamitől meg egyszerűen elmegy a kedvünk és már mást olvasnánk. Ilyen ez, ne rágd magad rajta. :)
    A mesekönyves bejegyzésedre meg kíváncsi leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondom, hogy de jó, de azért megnyugtat, hogy mással is előfordul ez. :) Nem értem én se, hogy néha tök jó könyvekkel is megesik, hogy jön a beragadós szindróma.
      Igyekszem majd a mesekönyvessel is. :)

      Törlés
  3. Én befejeltem egy könyvet a tavaly óta nyitott listámról. Olyan büszke voltam magara, mint a csuda, pedig azóta egy csomót olvastam, de nem látszik, mert a listámon ugyanazok a könyvek kapnak csak helyet... :D
    Szeretem a meséket, és szeretném olvasni az értékeléseidet is róluk. No meg a HP-krol... De csak ezért esett le nekem is, hogy én sem írtam róluk egy hangot sem... Lehet majd egy gyűjtőben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ilyenkor olyan frusztráló, hogy úgy érzed, ugyanazok a könyvek ülnek a listán... Olyan jó ilyenkor lehúzni róla a régieket, befejezni és tiszta lappal kezdeni újakkal, olyankor mindig valahogy meg is lódul az ember. :)

      Ezek nem voltak nekem tetsző mesék. :( Nagyon didaktikusak voltak. De majd elregélem külön posztban. A HP-król jó lenne gyűjtőposzt! :) Lehet, hogy a most következő újraolvasásból nekem is egy gyűjtő lesz csak, meglátjuk, mennyire lelkesedek majd. :)

      Törlés
    2. Igen, már azt nézegetem, mit hagyjak félbe, mert egyikhez sem nagyon fűlik a fogam... Elvégre korábban is azért nem olvastam őket, mert nem érdekeltek, vagy mert csak kiegészítő könyvnek esnek a jól a témájuk, esetleg nehézségük miatt, szóval lassan haladok velük. De ami sikerül, azt lepucolom idén ;)

      :o Sajnálom. Egy rossz mese aláássa az ember hangulatát... De majd a Potter poszt ;) Sajna nincs időm elolvasni, most hangoskönyvben hallgatom őket... :D

      Törlés
    3. Én épp az előbb töröltem az olvasások közül Jannah Loontjens könyvét. Ahogy nézem, szeptemberben kezdtem, és akkor tettem félre... Inkább majd újrakezdéskor bejelölöm megint.
      Hajrá, én is már nekiálltam "pucolni". :)

      Legutóbb én is hangoskönyvben hallgattam újra a Pottereket. :)

      Törlés
  4. Nálam most nincs nagy nagy beragadás, de azért én is tologatok pár megkezdett könyvet oda-meg vissza. Úgy látszik, ilyen ez az év vége :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tologatással indul néha, sajnos! :) Én is tologattam őket, aztán lett belőle újrakezdés is, hajjaj. Sanyarú könyvmolysors ez. ;)))

      Törlés
  5. További csodás HP-s decembert neked! :) A HP-kontent sose rossz dolog, én nagyon élvezem a poszt-turkákat olvasni a sorozat köteteiről :)
    Most amúgy valahogy nálam is beragadnak a könyvek, pl. A klastrom titka - újraolvasás plusz nagyon élvezem amúgy, csak valahogy most sose tudok úgy lelassulni, hogy az megfeleljen egy Jane Austen könyvhöz. Remélem, majd decemberben sikerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ma jön a Tűz Serlege poszt, már be van időzítve. ;) És nekivágok az illusztrált elsőnek, nem akarom már tovább halogatni. ;)
      Hm, érdekes, amit írtál a lelassulásról, azt hiszem ez lehet a kulcs nálam is, és azért ragadtam bele a Vesaliusba, mert képtelen voltam agyilag is a könyvolvasás frekvenciájára beállítani magam, egyszerűen pörögtem, és ennek a könyvnek az olvasása nem ezt kívánja. Egyébként tegnap fogtam és annyit haladtam vele, mint előtte három hét alatt se, szóval van remény, hogy elmúlik a beragaditisem. :D

      Törlés
  6. Ne aggódj a beragadással, nekem most valahogy maga az olvasás nem megy. Hétfő óta nem olvastam semmit, csak egy mesekönyvet. :( Hogy mi van velem azt nem tudom, de inkább a szívem most az újraolvasás felé húz, meg a karácsonyi ajándékaimat várom, akkor meg bőség zavara lesz, mindegyikre egyszerre vetném rá magam :)
    És a Vesalius jó kis könyv, de értem mit mondasz, nincs benne sok párbeszéd, talán elriasztja az embert a tömény szöveg és ezért haladsz nehezebben.
    A Nyughatatlan ír lelkeket anno olvastam, szerintem jó kis könyv volt, azért a mesék után remélem az majd tetszeni fog, PuPi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem se ment, és ez mindig olyan frusztráló, mert hát olyan nagy könyvmolyok vagyunk. :)... Na igen, nehéz lesz dönteni a karácsonyi kupacból. ;)
      Vesalius megakasztott, de nem fog ki rajtam! Tegnap délutántól mostanáig ledaráltam 125 oldalt, és jólesett nagyon! Belelendültem, illetve az események is egyre feszültebbek - nem mintha előtte untam volna, csak egyszerűen hangulatom nem volt, és nem voltam eléggé belassulva hozzá.

      A Nyughatatlanra Nima is mondta, hogy jó könyv, most meg te is, szóval már duplán örülök, hogy azt választottam. :)

      Törlés
  7. "most már ennél több blogot nem bírok olvasni! :D "
    Same here :D kéne egy párhuzamos élet, amelyben csak blogokat olvasgatunk. De már nekem sincs kapacitásom többre.
    Jól teszed, hogy áthozod a HP-es kontentet ide is! :)

    Az utolsó bekezdésben leírtak ismerősek, én azt gondolom, hogy ez a sűrű élet hozadéka, legalábbis nálam akkor van ilyen "fal" a jó könyvek és köztem, amikor kevés a szabadidő. Talán tényleg az van, hogy nem tudunk eléggé lelassulni a könyvekhez. Persze amikor épp dolgozom, vagy mást csinálok, vágyakozva gondolok az olvasásra, aztán amikor ott vagyok, hogy most lehet, annyira mégsem vonzó az egész.

    Nyugisabb decembert nekünk! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha kicsit kalandozok, de alapvetően maradok a megszokott blogoknál, nincs többre kapacitásom... :D De azért szeretek olvasni-kommentelni másoknál, kikapcsolódásnak bármikor jó. :)

      Szerintem is akkor van ilyen, amikor besűrűsödik minden, és érdekes módon tényleg az a faramuci helyzet alakul ki, hogy minden más tevékenység közben veszettül vágyom az olvasásra, aztán, amikor odajutok, nem megy, nem esik jól, mást csinálok inkább. A másik meg egyszerűen a fáradtság.
      De képzeld, nekiduráltam magam, és eldöntöttem, hogy ilyen nincs, hogy egy amúgy jó könyv ne tudjon mégis beszippantani, ha nyugisabbak a körülmények... ez a hétvége amúgy is pihenős volt, szóval jelentem: épp az előbb csuktam be Vesaliust, és nagyon tetszett! De nem titkolom, azért feltört bennem egy pici "végre" sóhaj, hogy lehúzhattam az aktuális olvasmányok listájáról így 2-3 hónap után. :D

      Nyugisabbat! :D

      Törlés
  8. "Beragadás" egy új könyvmoly-blogger szakszó! Most én is így vagyok egy könyvvel, de azzal 'nyugtatom' magam, hogy más is szokott így lenni - most épp Te voltál.
    Potteres november <3 Nálam is most ég a HP láz - pénteken megjött a HP2 illusztrált, de erős vagyok és még nem bontottam ki, majd ha az elsőt kiolvastam :D Tegnap megnéztük a Legendás lényeket, újranézés kell, mert valahogy olyan felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban. De azért tetszett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Példámból is látszik viszont, hogy a beragadás szindrómája leküzdhető! :D
      Mindig rá kell döbbenjek, mennyire szeretem a Potterek világát, alig várom, hogy visszacseppenjek bele. Nekem is megvan már a második illusztrált is, de megrendeltem a Legendás forgatókönyvet is és a Case of Beastset is... :)
      Hú, én azonnal újranéztem volna, de nem felemás érzések, hanem az óriási rajongás faktor miatt! :) Írsz majd róla posztot? Az enyém még csak piszkozat. :)

      Törlés
    2. Látom, mindjárt olvasom is mit írtál a Vesaliusról ;)
      Legendás forgatókönyvre én is kíváncsi vagyok, jövőre ütemezem be szerintem in english :D
      Hááát, szerintem nem, mert ahhoz hogy vmi épképzláb dolgot tudjak írni újra kéne néznem ;) Kíváncsi vagyok te mit mondasz róla!

      Törlés
    3. Ha nem vagy biztos benne, hogy megvennéd, szívesen kölcsönadom, az enyém nemsoká megérkezik. :)
      Ó, miért, zavaros volt? Nekem nagyon-nagyon bejött, még a héten megpróbálok írni róla. :)

      Törlés