2016. december 12., hétfő

Karácsonyi tag

Dóri blogján láttam ezt a karácsonyi book taget, és kedvem támadt kitölteni. Szóval aki utálja a hasonló posztokat, ugorgyon, aki viszont vinné, nyugodtan vigye és töltögesse. Kellemes karácsonyi hangolódást! ;) 
Forrás.


1. Várakozás - A karácsony igazi izgalma! Melyik könyv(ek) megjelenését várod a legjobban?

Nem is a megjelenését, hanem a megérkeztét várom inkább a Fantastic Beasts and Where to Find Them screenplaynek, illetve a The Case of Beasts-et, ami egy igazi kis kincsesbánya lesz. :) A karácsonyi megjelenések egyébként szerintem már mind kaphatóak. 

2. Karácsonyi dalok és énekek - Egy könyv vagy író, ami/aki ha szóba kerül, akkor csak dicshimnuszokat tudsz zengeni róla?

Óóóó hát ilyen van több is, természetesen az egyik oszlopos tagja a csoportnak J.K. Rowling, akit imádok! De tudok hosszan áradozni Karen Marie Moningról és a Fever sorozatról, Georges Simenonról és Gerald Durrellről is.
Az egyes regények közül még a Pi élete, Az ember, akit Ovénak hívnak és a Beszélnünk kell Kevinről jutnak eszembe, róluk rengeteget tudok beszélni.

3. Mézeskalács házak - Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa.


4. A Karácsonyi ének - Kedvenc (karácsonyi) klasszikusod vagy egy (karácsonyi) könyv, amit nagyon el akarsz már olvasni.

Nem nagyon szeretem a direkt karácsonyi témájú könyveket, mert általában elég nyálasak... John Grishamtől szerettem a Skipping Christmast, pedig abban is van némi giccs a végén. Persze ez valahogy elkerülhetetlen. A klasszikusok közül a Karácsonyi éneket úgy rémlik szerettem, de már elég rég olvastam utoljára. Jobban rémlik a Dagobert bácsis mesekönyv verzió. :D
Olyan karácsonyi könyv, amit már nagyon el akarok olvasni, nincsen, sima könyv meg... hát, tényleg van időtök végigolvasni egy 400 könyves listát? :D :D 

5. Karácsonyi édességek - Melyik könyvet szeretnéd megkapni karácsonyra?

A Macskavendéget és Az oroszlán vallomását.

6. Gyertyák az ablakodban - Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg átölelős érzést?

Ilyen érzést azt hiszem csak a takaróm alatt érzek, tulajdonképpen bármilyen könyvvel. :D De ami jó kis kabátkönyv számomra, az pl. a Nyakigláb Apó

7. Karácsonyfa meg a díszek - Melyek a kedvenc (karácsonyi) borítóid?

Én mint abszolút borítómániás egyén, be kell valljam, utálom a karácsonyi borítókat... Mivel eléggé hadilábon állok egyébként is a karácsonyi témájú regényekkel, nem csoda, ha nem rajongok annyira a külsejükért sem.
Amit viszont szeretek nagyon, az ennek a karácsonyi mesekönyvemnek a borítója. :) Erre ha csak ránézek, karácsonyi hangulatom lesz. :)


8. Karácsony öröme - Mi a kedvenced a karácsonyban és /vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?

Kedvenc karácsonyi emlékem a Harry Potterekhez fűződik, egyszerre kaptam meg azon a karácsonyon az első négy kötetet, és bár sokáig elidőztünk az ajándékok bontogatásával és az ünnepi vacsorával, utána én még éjfélig olvastam az ágyikómban, és teljesen elvarázsolódtam, örökre beleszerettem ebbe a világba. :)
A könyvmoly lelkem azt szereti a karácsonyban, hogy ilyenkor van egy kis idő nyugiban elücsörögve olvasni, pláne egy szépen feldíszített fa és ünnepi fények közepette. Az sem hátrány, hogy csurran-cseppen némi könyvajándék is általában, de ha mégsem, az ember ilyenkor felhatalmazva érzi magát hogy meglepje saját magát is akár valami kívánságlistás darabbal.

A képek illusztrációk. Forrás: google.

12 megjegyzés:

  1. De jó, hogy te is kitöltötted :))
    A macskavendég közös kívánságunk, és jövőre tényleg elkezdem a Moning sorozatot! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megtetszett, gondoltam lopom. ;)
      A Moningokat tedd vcs-re és máris kész lesz a fele vcs-d egy szempillantás alatt! :D

      Törlés
  2. Ez nagyon tetszett, lehet, még én is kitöltöm!
    Nálunk már megvolt a karácsony múlt héten, kívánságlistám nagyon durván kipipálták. (Rövidebb listákat kell írnom, mert képesek mindet odaadni). Ettől két napig olyan voltam, mint egy becukrozott kisgyerek :)
    Az oroszlán vallomásának a borítója gyönyörű, percekig csak tapogattam, forgattam, szagoltam :)
    Én tavaly kezdtem csak el karácsonyi témájú könyveket olvasni, idén már volt egy, és szerencsére olyat fogtam ki, ami nem volt giccses, és kb tükrözte az én álláspontomat az egész felhajtásról.
    Nagyon boldog karácsonyt! :)
    Ja, és nagyon édes az első kép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vidd csak! :)
      Hűha, micsoda előrehozott, könyves karácsony! :) Remélem tetszeni is fognak a szuper új könyvek. :) Nekem is egyszer képesek voltak megvenni az egész átadott listát, azóta óvatosabb vagyok. :D
      Akkor neked már van oroszlánod?! Dejó! :)
      Melyik volt ez a karácsonyi témájú könyv?

      Törlés
    2. Persze, nem tiltakozom most már, de nekem is vigyáznom kell :)
      Igen, és gyönyörű, alig várom (és a többit is)
      A Karácsonyi ének és a Lily és Dash. Az egyik a régimódi karácsonyt írja le jól, a másik meg rávilágított arra, manapság mi az, ami jó benne, és mi az, amivel érdemes vigyázni. Mondjuk nem a karácsony a fő téma, csak az is téma benne.

      Törlés
    3. Láttam a Lily és Dashről jó értékeléseket, de egy kicsit kiábrándultam a mostani YA-kból, szóval egyelőre nem fogom olvasni. A Karácsonyi ének remek klasszikus, én is szerettem, csak már tényleg rég olvastam.

      Törlés
    4. Én most Tolkien karácsonyát fogom kipróbálni, és talán Agatha Christe-ét. De jövőre is kell hagynom :)

      Törlés
    5. Ez is én voltam, csak rossz e-mail címmel...

      Törlés
    6. Nem baj, már megszoktam. :D :)))
      Tolkien karácsonya az a Karácsonyi levelek? Jó lesz hangolódásnak! :)

      Törlés
    7. Igen, az. A gyerekeinek írta a Télapó nevében, és kirajzolódik belőle az egész története. :)

      Törlés
  3. Kellemes Ünnepeket Pupi! :)

    VálaszTörlés