2016. november 15., kedd

Könyvbár - Harry Potter és a titkok kamrája menü

Budapesten csuda dolgok vannak! :) Például egy Könyvbár & Restaurant nevű étterem, ahol regényeket főznek meg. ;) Nem csalás, nem ámítás, kb. kéthetetnte egy-egy könyv van a porondon, vagyis a terítéken, aminek jellemzőit, jeleneteit, hangulatát próbálják kreatívan visszaadni a séfek a tányérokon. Már korábban is hallottam a helyről, tavaly ősszel meg is céloztam a Harry Potter és a bölcsek köve menüt, de végül úgy alakult, hogy nem tudtam elmenni rá. 
Idén idejekorán foglaltunk asztalt Zakkant bloggerinával, és felfaltuk a titkok kamrája ínycsiklandó és ötletes ételeit. 

A Harry Potter és a titkok kamrája menü a következő volt: 
  • Egyél csigát! (csiga escabeche spanyolosan, amaránttal) 
  • Százfűlé-főzet (parajos zöldfűszer-krémleves, tormás hasé) 
  • Baziliszkusz (Ropogós kacsacomb, sütőtökös tészta, gránátalma jus) 
  • Varázslóüst (Burgundi vaddisznóragu zöldségekkel) 
  • Bogoly Berti féle Mindenízű Muffin (Meglepetés muffin-válogatás két személyre) 

A virágon is egy pókgyűrű csücsül. :)

Még a rendelésünk előtt kaptunk ajándékba egy kis pirítóst, levendulás vajkrémmel, és egy kis kupicányi sütőtöklevest, aminek tökmag és tökmagolaj volt a tetején. Ahh, éljen a gourmand kaja. :D 
A főzet!
Zakkant csigát evett, én pedig a Százfűléfőzettel kacérkodtam - szerencsére nem változtam át macskává, és más muglivá vagy varázslóvá sem. A csigákat nagykarimájú tányérban hozták, és az amarántmagok, meg az egész ízharmónia nagyon rendben volt (megkóstolhattam :D). A Százfűléfőzet pedig sűrű volt, krémes, és nagyon autentikus volt abból a kupából inni. :) 
Főételnek mindketten a Varázslóüstöt választottuk - engem birizgált azért a Baziliszkusz is, de nem bánom, hogy az üst mellett döntöttem, a burgundi, boros húsok nagy kedvenceim. A ragu nagyon finom volt, bőséges, jól fűszerezett és hát a tálalás... pazar! Igazi varázslatot kaptunk! A kis bográcsban tálalt finomság alatt gallyacskákból farakás volt, amit egy szárazjeges trükkel keltett életre a pincér, és az szuper hosszú ideig füstölt nekünk. :) Nagyon misztikus volt, és nekem a Tiltott Rengeteget juttatta eszembe.

A Mindenízű Muffin-válogatást sem hagyhattuk ki a végén, bármennyire tele is voltunk már. A muffinkák aprók voltak és mindet megfeleztük, hogy egyikőnk se maradjon ki az ízorgiából - legyen az sós vagy édes. :) Sorolom milyen ízek voltak: sajtos, vargányás (a tetején bacon), szőlős, málnás, csokis, céklás (ennek a tetején volt torma és wasabi), mákos, narancsos, mandulás és hagymás (a tetején gyöngyhagyma). Középen a tányéron voltak még gumicukrok is, csontváz és macska alakúak, és néhány szem mindenízű drazsé, amit régen lehetett kapni zacsiban. :)

A kis nyúlánk gombák külön tetszettek.

Saját fotók.
A dekoráció is nagyon tetszett. A főhelyen természetesen a kötet angolul és magyarul, fehér baglyocska, pókok, süvegek, tökök mindenütt. :) Volt egy óriási Aragog is a falon a könyvespolcokon. A papíralátéten pedig, ami az asztalokon volt HP és a titkok kamrája idézetek voltak. 

A hangulat és az ételek is csillagos ötöst érdemelnek, igazán fantasztikus, hogy egy ilyen tematikus étterem megvalósulhatott itthon, és ilyen szuperül működik. :) 
Kaptunk egy kvízt is, amivel lehet Könyvbáros utalványt nyerni, remélem nyerünk, de ha nem nyerünk, akkor is visszatérek még - ha másra nem, a következő HP kötetre. ;) Azkabani fogoly-fogást, hippogriff fantázianevű ételt, időnyerő koktélt és a Mézesfalás minden kincsét vízionálom. :D

Köszönjük a varázslatos menüt! :) Éljen a Könyvbár

Zakkant élménybeszámolóját és korábbi cikkét a Könyvbárról a linkeken találjátok. Nézzétek meg, mert ő sokkal jobb fényképeket csinált. :D 

4 megjegyzés:

  1. Jó lenne egyszer eljutni egy ilyenre. :) Az alapötlet annyira klassz.

    VálaszTörlés
  2. Wow! Ez valami csudálatos! Most nagyon irigykedem :)

    VálaszTörlés
  3. Ahhh, a te képeid is szuperek ám :) És köszi a linkeket is! A mostani heti könyves ízek Matildásak, és az is nagyon tetszik. Bakker kéne ilyen bérlet a helyre, vagy lehetnénk tesztkóstolók minden héten, vagy értesíthetnének, hogy megnyertük és mehetnénk újra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, szívesen lennék tesztkostóló! :D Írnánk is mindről, tiszta haszon lenne nekik. :D
      Voltál a Matildán, vagy tervezel menni?
      Még nyerhetünk! :D

      Törlés