2016. április 28., csütörtök

Sarah Andersen: Adulthood is a Myth

Ha az ember válságol, akkor a rövid könyvek valahogy jobban csúsznak, hát még egy képregény... :) Sarah Andersent biztos sokan ismeritek, magyarra lefordítva is szoktam látni képkockákat tőle, és elég felismerhető, hogy ezt vagy azt bizony ő követte el, jellegzetes a kis figurája és a mondanivalója is. A Sarah's Scribbles Collection most könyvben is megjelent, és a nagyon találó Adulthood is a Myth címet kapta. Bookdepositoryról rendeltem meg.

A kötetke csuda-aranyos! Rögtön megéreztem én is ezt az "igazándiból nem növünk fel soha" életérzést, amikor kicsomagoltam és rácsodálkoztam, majd veszettül elkezdtem simogatni a borítót, amin a cím és a pulcsi csíkjai kiemelkednek, és plüssből vannak! :)

Nagyon szeretem a szerző képregény-kockáit, és a stílusát - azt, ahogy tökéletesen megragadja a modern fiatal felnőttek aggodalmait, first world problemjeit, ellenszegülésü(n)ket a komolysággal szemben... Mindezt egy antiszociális karakterek keresztül mutatja be, akivel szerintem sok könyvmoly tud azonosulni. Lerántja a leplet: nem is növünk fel igazából, talán soha. Bemutat cikibbnél is cikibb helyzeteket, amik bizony néha megizzasztanak minket, kifejezetten női problémákat is elénk tár, mint például az állandóan kilógó melltartópántokat, és azt is, amikor Murphy törvényével gyűlik meg a bajunk. Párkapcsolat, barátkozás, hétköznapi ismerős szituációk garmadája kerül elő, amikkel könnyen azonosulhatunk. Az egyik kis kedvencem az volt, amikor meggyőzi magát a lányzó, ha a macskájával fog aludni éjjel, egyedül, akkor a cica majd megvédi... Nemrég én is benn altattam az amúgy kinti macskámat, mert egyedül kellett aludnom... Hát igen, felnőttség, egy illúzió vagy! ;)  
Szórakoztató fél órám volt vele. Igaz, sajnos a rajzok egy részét már ismertem a netről, de nem bánom, hogy megvettem, nagyon jólesett kicsit a humorába temetkezni. 

Egy kis ízelítő, kattintásra megnőnek:








Értékelés: 10/10 


8 megjegyzés:

  1. Annnnyira cuki ez a képregény, élőben is szép lehet, majd ha kicsit lemegy az ára lehet én is beszerznem, mert instant mosolyforrás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is nagyon cuki, szerettem eddig is nézegetni a képeit. :) A plüssös borító meg külön plusz.
      Instant mosolyforrás, igen, meg stresszűző, talán némileg azért is, mert a saját stresszes szituációidat más színben láttatja. :)

      Törlés
  2. Őt ismerem! Nem tudtam h könyv is van :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is mostanában olvastam, nekem is tetszett. A plüssös borító meg állati lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, elérhető e-ben is?

      Törlés
    2. Igen, Amazonon (ott szinte minden elérhető, legalábbis azok közül, amiket eddig néztem). Sajnos a postaköltség meg sokat rátesz, tőlük nem szoktam papíralapon venni semmit, arra ott a Bookdepo.

      Törlés
    3. Nem is néztem e-ben. :) De mondjuk én meg akartam venni ezt papíron, valahogy nem tudok megbarátkozni a "képes" könyvekkel e-formátumban. :)
      Az amazon és a postaköltség, na igen, mindig pakolgatok ezt azt, és mindig meggondolom magam, amikor a végén kétszer annyi lesz az összeg, mint volt. :/

      Törlés