2015. február 18., szerda

Filmadaptációk garmadája

Forrás
Nem igazán szoktam filmes ajánlókat írni, legfeljebb néha befigyel egy-egy előzetes a megjelenéses posztok végén, de most annyi adaptáció érkezik, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellettük, főleg, hogy egy jó része érdekel is, és biztos, hogy meg szeretném nézni. Szeretek én filmezni is, csak valahogy a könyvek mindig csábítóbbak. ;) De amikor könyvből készül film - és olyanból, amit olvastam is -, akkor mindig birizgálja az érdeklődésemet.  

Először is, itt a Love, Rosie, ami Cecelia Ahern Ahol a szívárvány véget ér című regényéből készült. Imádtam azt a könyvet, telis tele van levelekkel, emailekkel, üzenetekkel, és persze érzelmekkel. Gyerekkori levelezésből hogy lesz felnőttkori szerelem?... A könyvet annak idején megsirattam, szerintem a filmvásznon is előcsal majd pár könnycseppet. 


Jön a svéd Engelsfors-trilógiából készült első film, a Kör. A trilógia harmadik része tavaly jelent meg nálunk, még nem olvastam, de az első két kötetet nagyon szerettem különleges hangulatáért, remek karaktereiért. Sajnos feliratos vagy szinkronos előzetest nem találtam, így svédül nézhetjük a trailert. Bár kicsit ijesztőek a képek és a sötétsége, valahogy mégis pont ilyennek kell lennie. 





A Gabo kiadónál jelent meg nemrég a Mortdecai, Kyril Bonfiglioli regénye, amiből Johnny Depp-pel készült film. A könyvet nem olvastam (még), de érdekel, és az előzetes is nagyon szórakoztatónak tűnik, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow és a fent említett Depp - némi humor és bonyodalom: 



Lisa Genova Still Alice című könyvét (Megmaradt Alice-nek) jó másfél éve olvastam, az Alzheimer a téma, és bár száraznak éreztem kicsit a könyv stílusát, érdekel a Julianne Moore-ral készült adaptáció. Imádom Julianne Moore-t. :) Már korábban is hírt adtam a Still Alice-ről, de jöjjön mégegyszer, az előzetes: 


Agatha Raisint is elérte a végzet, és filmsorozattá lett! Hát... vannak kritikai megjegyzéseim, leginkább természetesen az, hogy ki ez a pink, 40-nek kinéző Barbie Agatha helyén, aki egy idősödő, savanyúságra hajlamos nyugdíjas? o.O



Kody Keplinger: The DUFF - A pótkerék című könyvéből is film készült. Bevallom meg se igen fordult a fejemben, hogy elolvassam, de a nem csak ya-ért rajongók körében is elég jó értékeléseket kapott, és nem is tűnik olyan rossznak kategóriájában.


Elindult a BBC The Casual Vacancy (J.K. Rowling) sorozata is, amit hamarosan befejezek könyvben, és bár kapcsolatunk a könyvvel döcögősen indult, nagyon megszerettem, és alig várom, hogy a sorozatba is belepislogjak, még akkor is, ha a számomra undok Michael Gambon alakítja is benne Howardot. :D




Nyárra elméletileg lesz film a Paper Townsból is (John Green), amit én nagyon utáltam, viszont pont azért érdekel, mert azt írtam róla, hogy road-trip movie-nak jó lenne. :D 
Év vége felé pedig Andy Weir A marsi című sci-fijéből is kapunk moziváltozatot - addigra talán el is olvasom. ;) 

Kinek mi tetszik ezek közül, mit vártok legjobban? :) 


>ITT< találtok még több előzetest és érkező adaptációt.

9 megjegyzés:

  1. A DUFF tényleg nagyon jó regény, viszont ez a filmadaptáció elég gagyinak néz ki és totál nem arról szól, a kiindulási pontot és a neveket tekintve, mint a könyv.

    VálaszTörlés
  2. A körről nem hallottam, hogy megfilmesítik, érdekelne, bár még nem olvastam.
    A Mordecai, Still Alice, Agatha Raisin és a Casual nagyon érdekel, a többi szintén ismeretlen :)

    VálaszTörlés
  3. A Mortdecai engem is érdekel és The Casual Vacancy-ben úgy látom, az a néni a főszereplő, aki az egyik Miss Marple :).

    VálaszTörlés
  4. Alice-t láttam csak ezek közül, az egész jó, olyan elmegy kategória. Amit még ezek közül várok, a Casual Vacancy, csak végre nekem is neki kéne esnem :D És talán A marsi. A kör nekem bruá, a Mordecait meg egyre jobban lehúzzák... A Love, Rosie-t biztosan meg fogom nézni, de a te rajongásod után, a könyv nekem csalódás volt, úgyhogy nem várok tőle semmit... :D

    VálaszTörlés
  5. Az Agatha Raisinnek csak az 1. részét olvastam, de nekem se annyira így jött le ez a nő, mint a sorozatban :D
    A Kört azt szívesen megnézném, gondolom biztos eljut ide a győri cinema citybe :D Nem.
    Juj, ez a Paper Towns tényleg ilyen szörnyű basszus? Elolvastam a posztod (a spoilert nem), és hát nem túl bizalomgerjesztő, pedig road trip meg minden... Igaz, nekem a Csillagainkban a hiba se tetszett egyáltalán. A Katherine a köbönt olvastad? az is ilyen utazgatós, és semmiről se szól, elég nagy csalódás volt.

    VálaszTörlés
  6. Lobo, hát igen, sejtettem, hogy kissé el-amerikanizálták. :/ De még így is egész jónak tűnik, szóval a könyv csak még jobb lehet. :)

    Theodora, olvasd, szerintem tetszene! Miamonán kívül mindenki imádja :D

    Andiamo, hmm, igen? Nem is figyeltem, de lehetséges. :)

    Miamona, lehet, hogy neked pont azért tetszene a Rosie, mert nem vársz sokat, én meg majd bemegyek szívecskék közt libegve és koppanok. CV-t tessen olvasni, mert ki akarom beszélni (bár még be se fejeztem)

    Katacita, nagyon nem ilyen Raisin néni :D...
    Nekem nagyon nem jött be a Paper Towns... ahogy leírod a Katherine-t, az is totál ilyen lehet... nem olvastam, csak papert meg tfiost Greentől. Road trip, de semmiről se szól :(

    VálaszTörlés
  7. Still Alice. Mert a könyv is kedvenc...

    VálaszTörlés
  8. hát ez bárki lehet csak agatha nem. pont a karaktere a lényege a könyveknek. hö.

    VálaszTörlés