2014. június 30., hétfő

Zárás és tervek

Tulajdonképpen nem sok mindent tudok felmutatni - ami nem baj, mert talán még egy darabig nem kezdenek el kifolyni az ajtókon és ablakokon a könyveim -, ezért összekötöttem a nyári terveimmel a hónapzárást. 

Forrás
Ebben a hónapban két könyvet szereztem be, amik közül az egyiket merő figyelmetlenségből már beblogoltam az előző  zárásba... 
- Gillian Flynn: Sharp Objects

Utóbbiról már írtam is, egy remek, képregényes meseregény. :) Bookdeporól vettem, és örülök, hogy ezt választottam, mert a Chris Riddell-féle illusztrációk nekem jobban tetszenek. 

Így a júniusi mérleg 2 könyv :) Ez persze csakis annak a szerencsétlenségnek köszönhető, hogy betegen fetrengtem itthon PONT abban a négy napban, amikor a Könyvhét tartott (Hogy tud időzíteni a sors, nem? A kis szemét!). És ezennel indítványozom is, hogy egy könyvHÉT nevű rendezvény, ugyan tartson már hét napig, hogy le lehessen közben győzni holmi baktériumokat, avagy vírusokat az ember lányának. Köszönöm! :D

Térjünk is át a következő napirendi pontra, amik a nyári tervek... amik persze úgyis megborulnak, de sebaj, azért álljon itt egy lista, hogy miket terveztem be a közeljövőre olvasásilag:

- Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
- Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
- Sarah Addison Allen: The Peach Keeper
- David Safier - Pocsék karma 
- Audrey Niffenegger: Her Fearful Symmetry
- Kerstin Gier: Rubinvörös
- Georges Simenon: Maigret és a halott gyémántkereskedő
- On Sai: Calderon 2. 
- Robert Galbraith: The Cuckoo's Calling
- Joe Hill: Heart-Shaped Box

Napvédelem és a drágaszágok ;) 

Tekintve, hogy a június is elég termékeny hónap volt könyvfogyasztásilag (10 olvasott könyv, plusz még kettő májusról befejezett), szerintem simán beleférnek, már kérdés, hogy mennyire lesz még akkor kedvem hozzájuk, és borul-e a terv. Mert persze hirtelen lekapni valami mást a polcról a legjobb :) Mert ugye ott van még a Krumplihéjpités könyv, a Szent Johanna Gimi, egy csomó Jodi Picoult és Sophie Kinsella is, amikre mind rámondhatom, hogy "nyári könyvek" :)

Most olvasom Joanne Harristől a Gentlemen and Playerst, Maggie Stiefvatertől a Forevert, és Jessica Brockmole-tól a Levelek Skye szigetérőlt, ez utóbbiból már nincs sok hátra, nemsokára írok róla :) 

Ezekből ti mit olvasnátok feltétlenül nyáron? :)
Ki mit visz nyaralni, strandolni? 

A többiek bűnözései júniusban: ZakkantNitaPöfivonatTheodóraNikkincs, Amadea, Katacita, Nima.

7 megjegyzés:

  1. Igazán visszafogott hónap volt, még ha a betegségnek is köszönheted.
    Nagyon jókat válogattál össze, a Peach Keeper-re kíváncsi leszek, no meg arra is, hogy a Kakukkszó hogy fog tetszeni - ezeket biztos sorra keríteném most nyáron. A Krumplihéjpitét csak ajánlani tudom, aranyos történet nagyon, ne hagyd ki! :)

    VálaszTörlés
  2. A Niffenegger nekem nagyon őszi, de talán már máshol is olvastam ilyen jellegű véleményt. Ettől függetlenül nyilván lehet nyáron olvasni, de a hangulatából csak úgy árad az ősz.
    A Rowling-krimi évszaktól függetlenül csodálatos, A szív alakú doboz meg nálam is ott a polcon, nem tudom, mikor kerül végre sorra.
    Én egyelőre nem haladok túl jól a nyári terveimmel, szerencsére csak 5 könyvet "vállaltam be". Azért nem fogok a kardomba dőlni, ha valamelyik kimarad:)
    Nyaralni mentek egyébként?

    VálaszTörlés
  3. Nikkincs, valószínűleg összejött volna kicsit több, ha harácsolok a könyvhéten ;) akciós dobozok, a pillanat heve, miegymás :D
    Katacita, igen, Titti is mondta, hogy a Niffenegger inkább őszi, hát majd a nyár végére hagyom legfeljebb. Csak már olyan régóta tologatom, és kedvet kaptam hozzá, majd kiderül, végülis meddig tart a kedv :D A szív alakú doboz is várólistacsökkentős, próbáltam még onnan is válogatni, mert még 5 könyvet kellene a listáról elolvasnom :) ("kellene" - nem akkora kényszer, elég jókat válogattam idén is, és jól haladok :))
    Megyünk majd, igen. De naptej nálunk mindig van otthon, ahogy elkezd sütni a nap, kenjük magunkat - nem tudom megérteni aki nem keni magát és utána csodálkozik, meg siránkozik, hogy leégett - hát bakker, nem véletlenül mondják, hogy milyen erős az uvb, sose fogod érezni, milyen erős, csak rohadtul leégsz, én nagyon féltem a bőröm. Amúgy, ha már beauty content, Vichy-re esküszünk naptej és napozás utániban is, de nemrég a Balcsin pont kifogytunk, és csak Niveát lehetett kapni még a jobbak közül... (de én ebben sem bízom annyira, csak a Vichyben).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor tök jól haladsz a várólista-csökkentéssel!
      Jaj, tavaly nagyon megpirkantam a Balcsin, mert hát egy napom volt kb színt szerezni, gondoltam akkor odacsapok neki, hát, kétszer foszlottam le utána, hipochonderebb napjaimon rámjön a para, hogy remélem nem lett semmi következménye... Idén mindenképp naptejezek, nálam a kókuszos Balea a nyerő, vagyis a márka mindegy, csak kókusszag legyen:D
      De jól teszed, hogy ilyen elővigyázatos vagy, a tavalyi eset után én is az leszek asszem...

      Törlés
    2. Pedig nem vicc, hogy főleg a 11-15 közti időszakban akár 15 perc alatt meg lehet égni :S
      Kókusz :P

      Törlés
  4. A Vámpírok múzsája és a Waverley abszolút nyári könyv.:)
    Én nagy önuralommal csak három könyvet hoztam magammal nyaralni, Az arany cimbalmot, a The Selectiont (amint a Kindle testesít meg) és a Madarak, vadak, rokonokat vésztartaléknak. Ja, és ma egy sort se olvastam még.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nem is sok, a három ;) főleg ha már meg van kezdve :) Persze attól is függ, mennyire aktív típusú a nyaralás ;) Pihenni kell az olvasásban is na :D
      A Vámpírok múzsája napokon belül sorra kerül :)

      Törlés