2014. május 4., vasárnap

Könyves kémjelentés

Apróhírek, amiken lehet örömködni! :) 

- Friss ropogós, és nem utolsósorban érdekes megjelenések az Agavénál: 

Jeff VanderMeer: Kontroll (Déli-Végek 2.) 2014.05.06.


Az első kötetről >itt< olvashattok. 

Georges Simenon: Maigret és az idegek harca 2014.05.?

A Georges Simenon kategóriára kattintva több Maigret és roman dur kötetről is olvashattok. 


Baráth Katalin: Az arany cimbalom (Veron 4.) -  2014.06.12.


Annak idején, A borostyán hárfa olvasásakor én is ötleteltem, mi lesz a következő cím, és bizony, majdnem eltaláltam... bér én Az ezüst cimbalom/A színezüst cimbalom felé hajlottam az arany helyett. :) 

Ááá, csodás borítók, mind. :) A VanderMeer persze most is kivágott lesz. :)

- Megjelent Ransom Riggs Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek második része is (csak korábban elkerülte a figyelmemet, és angolul szeretném majd olvasni), az Üresek városa (Hollow City) a Kossuth Kiadó jóvoltából: 


Az első kötetről >itt< olvashattok.

- Minisorozat készül J.K. Rowling Átmeneti üresedés című regényéből (már hallottuk rebesgetni, de végülis a nyáron el is kezdődik a forgatás): részletek >ITT< és >ITT<.

Forrás
- 2014.07.01-én jelenik meg Maggie Stiefvatertől a Sinner, ami a Wolves of Mercy Falls 3,5-edik része (jó ég tudja miért így, de az és kész), és Cole St. Clair történetét meséli el. 



- Végül pedig, találtam egy nagyon figyelemfelkeltő című és fülszövegű könyvet, Jessica Burton: The Miniaturist. Megjelenés: 2014.07.03. (pont a blog 5. szülinapja! :)) A 17. században játszódó, misztikus regény főszereplője Nella Oortman, aki kereskedő férjével érkezik Amsterdamba. A rejtélyek akkortól kezdődnek, amikor Nella a házuk miniatűr változatát kapja meg Johannestől ajándékba, és elkezdi azt bebútoroztatni egy miniaturistával, akinek apró alkotásai hátborzongató és meglepő módon tükrözik valódi életüket... Ez egy must-have, úgy érzem. :)


Fülszöveg: "On a brisk autumn day in 1686, eighteen-year-old Nella Oortman arrives in Amsterdam to begin a new life as the wife of illustrious merchant trader Johannes Brandt. But her new home, while splendorous, is not welcoming. Johannes is kind yet distant, always locked in his study or at his warehouse office-leaving Nella alone with his sister, the sharp-tongued and forbidding Marin.
But Nella's world changes when Johannes presents her with an extraordinary wedding gift: a cabinet-sized replica of their home. To furnish her gift, Nella engages the services of a miniaturist-an elusive and enigmatic artist whose tiny creations mirror their real-life counterparts in eerie and unexpected ways . . .
Johannes' gift helps Nella to pierce the closed world of the Brandt household. But as she uncovers its unusual secrets, she begins to understand-and fear-the escalating dangers that await them all. In this repressively pious society where gold is worshipped second only to God, to be different is a threat to the moral fabric of society, and not even a man as rich as Johannes is safe. Only one person seems to see the fate that awaits them. Is the miniaturist the key to their salvation . . . or the architect of their destruction?
Enchanting, beautiful, and exquisitely suspenseful, The Miniaturist is a magnificent story of love and obsession, betrayal and retribution, appearance and truth."


Ki min lelkesedik legjobban ezek közül? :) 

12 megjegyzés:

  1. ez a miniaturist nekem is nagyon kellős.
    meg Baráth Kata könyve is. a borító valami eszméletlenül jó.

    VálaszTörlés
  2. A cimbalom és a The Miniaturist! Előbbi kell, utóbbi érdekel.
    A Sinner annyira nem izgat... nemrég jutott eszembe, hogy nekem a Shiver 2. és 3. része se jött be annyira.

    VálaszTörlés
  3. nekem Meg Cabot bejelentései voltak A Könyves Hírek mostanában!!:)

    VálaszTörlés
  4. A Kontroll és Az arany cimbalom mindenképp a polcomra kerül. :)

    VálaszTörlés
  5. Óh engem ez a Miniaturist elkezdett érdekelni! Remélem hogy kiadják majd magyarul is :)

    VálaszTörlés
  6. Juppí, a Kontrollt meg a cimbalmot nagyon várom, ilyen is ritkán fordul elő, hogy ennyire lázba hoz egy (kettő) sorozat!
    Ez a Miniaturist nagyon izgalmasan hangzik, a borító is gyönyörű!

    VálaszTörlés
  7. Jesszus, mennyi komment! :) A Miniaturist kapcsán különösen örülök, hogy benneteket is felcsigázott! :)

    Nima, szerintem az összes Baráth Katalin kötet borító nagyon jól sikerült - én a hárfáét szeretem legjobban, de ez is nagyon szép, élőben pedig biztos még jobb. :)

    Amadea, a Linger nekem tetszett, a Forevert most fogom olvasni, hát hogy kell-e ez a következő is, majd elválik, de szeretem a szereplőit, és Cole St. Clair is egy érdekes figura. :)

    Meg Cabot-nak utána kellett olvasnom, mert bizony még nem hallottam, de köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet! A Neveletlen hercegnő sorozat spin-offokkal folytatódik! Juhúúú :D

    VálaszTörlés
  8. Engem az Üresek városa érdekel a legjobban, Baráth Katalintól még nem olvastam, holnap akarom kivenni a könyvtárból.
    A miniaturist is érdekesnek tűnik. A borítója nagyon jó lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Üresek már megjelent! :) Én is szerettem a Vándorsólyom kisasszony gyermekeit, nemsokára elolvasom a folytatást is, csak angolul.
      Baráth Katalintól A fekete zongora az első :) Hú, remélem szeretni fogod :)

      Törlés
  9. Ajjaj, a Vandermeer meg is jelent. Én úgy emlékeztem, csak későbbre várható, és már megrendeltem az ehavi könyvadagomat... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Már itt is tartom a kezemben, ma hozta a futár! :) :) Olyan szép! Hamarosan olvasom! :)

      Törlés
  10. :-) Az az érzésem, hogy én sem fogok tudni ellenállni, és még ebben a hónapban beszerzem. :-)

    VálaszTörlés