2014. január 16., csütörtök

Agytekervények

Forrás
Tegnap éjszaka valami korszakalkotó poszt-ötletem támadt, és ágyban párnák közt aztán mosolyogva aludtam bele a könyvembe, hogy ajj, de jót fogok én erről írni másnap, és ugyan haloványan rémlik, hogy még a tollam és könyves noteszkám után akartam nyúlni (van nekem könyves noteszkám, ha nincs kéznél internet, oda firkálok az aktuális olvasmányokról kulcsszavakat a posztokhoz), hogy felírjam az ötletet, de végül ezt elvetettem, mondván, úúúúgyis tudni fogom mit akartam.

Első körben ma délután derengett fel, hogy mintha valami tegnap eszembe jutott volna… de vajon mi?! Csupán fél napba, és jópár tegnapi oldal visszaolvasásába került (ami nem vezetett eredményre), hogy egyszercsak derült égből a villámcsapás vééégre előbújjon az egyik rejtett agycellámból a gondolat. Ami persze cseppet sem mondható korszakalkotónak, sőt :D… Érdekes hogy esténként néha más megvilágításba kerülnek a dolgok már az elalvás peremén.
Az jutott ugyanis eszembe tegnap, hogy milyen kényelmetlen a könyv jobb oldalát olvasni a jobb oldalamon feküdve és hogy nahát milyen jó lenne ha lennének csak a bal oldalára nyomtatott könyvek. Erről pedig eszembe jutott, hogy kinek milyen eszeveszett könyves ötletei, kívánságai voltak már gondolatban.
No, hát ez így ugye leírva, és nem a félig öntudatlan félálomba burkolózva totális hülyeségnek hangzik… Micsoda esőerdő és papírpazarlás lenne csak egyik oldalára nyomtatott könyveket olvasni.. másfelől meg hopp, már ott az e-olvasó, az akárhogy nézem csak egy oldalas és állítgatni is lehet hogy ugye merrefelé álljon a szöveg rajta, vagy hogy milyen betűméret legyen és milyen sűrűn, stb. Szóval szinte bármit állítgathatunk rajta :) … szembesültem tehát vele, hogy tulajdonképpen semmi értelmes nem jutott eszembe a tegnapi kényelmetlen olvasásos nyűgösködés közben. :)


Mindezek ellenére, ha már elregéltem a szerencsétlenkedésemet, megkérdezem, hogy nektek támadtak-e már őrült posztötleteitek (vagy akár másféle ötleteitek) éjnek idején, a ködös, szürreális, álomba zuhanás előtti pillanatokban, illetve hogy vannak-e, voltak-e már eszeveszett könyves gondolataitok (hasonlóan a nyomtassunk csak az egyik oldalra képtelen ideájához)?

15 megjegyzés:

  1. Erre szokta anya azt mondani hogy világossal mindent másképp látunk :) pl. ha este kiakadtál reggel már nem tűnik olyan szörnyűnek. Ezek szerint az esti fenomenális ötletekre is igaz ez :D
    Olyan ez mint az egy éjszakás kaland, este még jó ötlet, reggel meg ciki :D Na de én volt hogy verset írtam álmomban még pedig tök jót, reggelre meg elfelejtettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez igaz a rosszabb dolgokra, gondolatokra is, bár azt azért én is tartom, hogy például haraggal nem szabad lefeküdni, hanem le kell tisztázni a veszekedést, de ez megint kicsit más. :)
      Verset már én is "írtam" az álom mezsgyéjén, és naggggyon jó volt, de persze ki tudja, lehet hogy reggel már nem tetszett volna annyira, ha emlékeztem volna rá.

      Törlés
  2. Támadtak, de rendszerint én is mindent elfelejtek... Az esti-éjjeli gondolataim egyébként általában ijesztőbbek, vagyis sokkal aggasztóbbnak látom ilyenkor a világot meg a kisebb-nagyobb problémákat, mint nappali világosság mellett.

    Amúgy az ötleted kapcsán a szakdolgozat jutott eszembe, hogy egyoldalasra kell nyomtattatni, hogy vastagabbnak tűnjön, de az persze pont a jobb oldal :) Erre jó a kindle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nálam is szokott ilyen lenni, hogy szétstresszelem magam valamivel éjnek idején, reggel meg vállat vonok, hogy mi van, ezen akadtam fenn? :D
      Tényleg, a szakdoga ... :D

      Törlés
  3. Éjjel én is másképp gondolkodom, vagy nem is tudom - viszont remek ötleteim szoktak lenni, ha van erőm akkor le is írom őket :)
    Molyon most nézegettem a karcokat és erről a képről te jutottál eszembe :D http://moly.hu/system/statements/normal/statements_316650.jpg?1389952207

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :D bár nem vagyok ennyire csonti, mint a képen a néni :))) de valahogy így szenvedtem én is :D
      Hmm, lehet, hogy vannak rejtélyes agytekervényeink, amik csak éjjel aktivizálódnak :D

      Törlés
  4. Óóó, hát persze, hogy támadnak, mint a szúnyogok. Egyszer én perfekt franciául vezettem idegent buszos kiránduláson, én is írtam már verset, novellát, és nagyon sokszor volt/ van, hogy nappali, döntésképtelen helyzetbe az álomországhatárt féllábbal átlépve születik meg a (legtöbbször) helyes döntés. Vagy ha egész nap gondolkozom valamin, akár apró dolgon, egy dal címén, vagy egész nap kívánok valamit, érzem is az ízét a nyelvemen, de mégsem jut eszembe, ilyenkor szokott kipattanni a szemem egy "Ananász!" vagy "Spice Girls" felkiáltással. :)

    Jó kis dolog ez az éjszaka nappal. Lényegében minden nap egy tiszta lap, egy mini tabula rasa. :)

    A kép pedig annyira cuki, jó kis Nuku háttér lesz belőle :P

    Puszillak aranyom, írjál még sok ilyen sussanatot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szúnyogokról azt hiszem már örökké a Hová tűntél, Bernadette fog eszembe jutni :)
      Óóó, perfekt francia idegenvezetés szerintem menne neked :D egyszer jóóó régen az angliai osztálykiránduláskor nekem kellett iránymutatást kérnem a buszunkon, huh de leizzadtam, annyira azért nem tudtunk franciául :D
      Angolul szoktál még álmodni? :D
      Spice Girls és ananász, na, kíváncsi lennék ezek mire jelentettek választ! :) Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel az éjjeli baglyos gondolkodós és ötletelős dolgommal. :)

      Sussanok majd sussanok, csak jussanak eszembe a sorok ;) :D

      Törlés
    2. Dehogy menne ne nevettess :D Még eladni is el tudnának... :D
      Angolul már csak nagyon ritkán. Utoljára akkor mikor az új helyen kezdtem dolgozni, és ki kellett menni Angliába. Idegen országban álmodni is idegenül illik :D
      Hogy-hogy mire, hát arra, hogy milyen zenét dúdolok egész nap, aminek nem jut eszembe a neve, előadója, és hogy mit kívánok :D

      Sussanak esedbe a sorok sokszor subicám :)

      Törlés
    3. Hát je suis malheureuse ha eladnának minket, ha más nem, megkérdezzük hát hogy parlez-vous anglais? és folytatjuk angolul :D
      Ja értem.*kuncog* Spice Girlst dúdoltál? Ez legalább annyira jó, mint hogy én ma Kelly Familyt hallgattam :D
      Subicadubidúúú :)

      Törlés
    4. Na igen... látszik, hogy nem mai csirkék vagyunk már. unokahúgom már nem tudja mi az az MSN és Beyoncé olyan neki, mint nekünk volt Madonna... :S Ma tuti arról fogok álmodni, hogy öregszünk, és feltalálom az ellenszerét, de mire felébredek elfelejtem.... malheureusement...

      Törlés
    5. Megöregedtünk volna? az msn retró :) pedig nekünk az volt a kezdet!! :)
      Ó, de a ráncok szépek is lehetnek :) meg az ősz mamihaj :)

      Törlés
    6. A ránc a szoknyán szép, az ősz haj meg Richard Gere-en. De rajta is csak addig, amíg fiatal volt :D

      Törlés
    7. Meg Sean Conneryn és George Clooney-n :D

      Törlés
  5. Velem olyan volt, hogy pár szereplő találkozását írtam egy szeretett könyvsorozatomhoz, ami úgy éreztem, nagyon jól sikerült. Persze nem írtam le, így nem tudhatom, tényleg olyan jó lett-e (bár szinte biztos vagyok benne, hogy nem lett az :P). Néha eszembe jut, és akkor kicsit sajnálom, hogy nem jegyeztem le. Azóta (sajnos?) nem volt ilyen.

    VálaszTörlés