2019. május 23., csütörtök

Gyermeteg romantika, avagy mellényúltam


M.C. Beaton: Emily Goes to Exeter (The Travelling Matchmaker 1.)



Valami hangulatos kis semmiségre vágyva nyúltam ez után az apró könyvecske után pár napja. Hívogató  volt a rajzos kis borítója, és a szerző sem volt ismeretlen; az Agatha Raisin sorozat első részét olvastam tőle, és kedveltem is, csak valamiért nem folytattam. Agathához azt hiszem még vissza fogok térni valamikor, de ezt a sorozatát látni sem akarom Beatonnak... Sajnos a nagyon kicsi elvárásaimnak se tudott megfelelni, amit a romantikusoknál szoktam támasztani, hogy könnyed kikapcsolódás legyen... Bárgyú és butus könyv, infantilis szereplőkkel, gyenge és erőltetett történettel. Hannah Pym nem főszereplőnek való, nem tudta elvinni a hátán a könyvet, és még csak nem is szimpatikus... Olvastam értékelésekben, hogy kedvelik őt, de számomra semmi megnyerő nem volt benne. Pláne hogy egy cseppet olvasásellenesnek is lett megírva: 

"She firmly believed that reading novels was a very bad thing for a young, impressionable girl to do."

Ilyen borítóval meg
aztán rá se néztem
volna. :/
A cselekmény szakadozott, kényszeres, a kitalált játékokat épeszű felnőtt emberek szerintem sose kezdenék el játszani... Színdarabot adnak elő, meg levélíró versenyt rendeznek? Atyaúristen... Tudom, hogy ez egy másik kor akar lenni, de azért megpróbálhatta volna helyén kezelni az ilyenkor szokásos dolgokat. Italozás, kártyázás, beszélgetés, oké, de meg kell vallani, még a beszélgetés részét is sikerült helyenként istenesen agyoncsapni: 

"Conversation became general. Everyone began to talk about how they would like to die."
És ez még mindig jobb volt egy fokkal, mint amikor az éjjeliedények ürítése volt a téma... 

Sajnos csalódás volt, nem tudott elszórakoztatni, mert ahol nem untatott halálra, ott csak felidegesített... Csak azért nem hagytam félbe, mert rajta volt a várólista csökkentős listámon, és szerencsére nagyon rövidke. 

Magyarul Miss Pym és a menekülő menyasszony címen jelent meg, három kötetet adtak ki a sorozatból az Ulpiusnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése