2018. április 9., hétfő

Márciusi zárás Primark túrával és ír könyvecskékkel

Forrás.
A márciusi zárás ezúttal kicsit rendhagyó lesz. Azon túl, hogy ismét megkésve tudom csak nektek prezentálni a havi olvasások, beszerzések és könyves-blogos egyebecskék érdekfeszítő (khm) arzenálját, lesz benne könyvajánlás is, valamint beszámolok még egy remek élményről is, ami Dublinban esett meg velem a múlt hónapban. Merthogy milyen üzlet van Dublinban? Hát Primark! (Csak valamiért Pennies-nek hívják ott) Nagy bánatom volt ősszel, hogy Amszterdamban nem jutottam el a Primarkba, de most tudtam, hogy ha a fene fenét eszik is, én akkor is megejtek egy bevásárlótúrát ott. Frusztrációmon nem sokat javított, hogy a Storm Emma miatt az első három (!) napban csak a Pennies leredőnyözött, bezárt kirakatát tudtam sóváran bámulni... Szerencsére aztán mégis kinyitottak, és beszabadulhattam... :)

Aki nem hallott még erről a helyről, annak elmondom, hogy a Primark egy európai üzletlánc, aminek sajnos nincs online vásárlós felülete. Különlegessége, hogy többek közt telis-tele van remek Harry Potteres merchandise-zal, méghozzá fillérekért! :D Egy HP-rajongónak maga a tejjel-mézzel folyó kánaán a Primark HP-részlege. :) A pizsamáktól, melegítőktől, papucsoktól kezdve a díszpárnákon és bögréken át az ágyneműig és nesszeszerekig minden van. Természetesen elérkezvén ehhez a kis "oltárhoz", én is átmentem zombi "fogyasztóba", és bizony jól bevásároltam... ;) De nem bánom egy percig se az itt elköltött eurókat, mert egy nagyon régóta várt élmény vált valóra ezzel, és a szerzemények mindegyikét nagyon szeretem és használom is. :) 

Az üzlet tényleg egy kánaán a rajongóknak, nézzétek csak, egy falnyi Harry Potter cucc az ágyneműktől a díszpárnákon és bögréken át a plédekig... :


Ruhák, sapkák, hátizsákok és más táskák:  




És íme az én összes Primarkos HP-s szerzeményem egy képen: póló, hálóing, nesszeszer, otthoni papucs, zoknik, csokibéka, mindenízű drazsé, bögre, és egy kis kiakasztható tábla "Clean up after yourself, house elves don't work here" felirattal. :)

A képek kattintásra megnőnek.
A hálóingből a Hollóhátast választottam, lévén, hogy a Teszlek süveg is oda osztott be, és hát nem volt elhanyagolható az a tény sem, hogy ezen kívül még Hugrabugos volt, és slussz. :D Egy Griffendélesnél meginogtam volna, lehet. Ezt a kis klasszikus szabású, hosszított inget azóta is sokat hordtam már, a színei is nagyon tetszenek. Egy mérettel nagyobbat vettem belőle, hogy kényelmesen lehessen benne aludni. Készítettem róla néhány közelit is, a részletei miatt. Egy C. Chang címke is található benne, és kívül és belül is bele van írva, hogy "Property of Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry".



A bögre üst alakú, a papucson pedig Platform 9 3/4 olvasható. ;)
Az Eason a hóesésben - itt még zárva volt.
Ami a márciusban beszerzett könyveket illeti, ezek egy része szintén Írországhoz kötődik, ahol betévedtünk az Eason nevű óriási, többemeletes könyvesboltba, és zsákmányoltam magamnak két apró kötetet. A harmadik márciusi beszerzés még egy februári Bookdepository-s rendelés, ami csak most érkezett meg, és amiről Heloise tehet... :) A posztjában olyan lelkesen írt, és olyan gyönyörű  fotókat csinált az új Harry Potter kiállítás anyagát feldolgozó és bemutató csodás albumról, az A History of Magicről, hogy tudtam, nekem is kell egy ilyen itthonra. :)  


A két kis ír "zöldikét" már el is olvastam. :) A Keep Calm Sure It'll Be Grand instant szerelem volt, egy abszolút impulzusvásárlás, de egy pillanatig sem bánom! A kézbevaló, aprócska gyűjtemény remek szórakozást nyújtott, nagyon élveztem az ír mondásokat, átkozódásokat, pohárköszöntőket olvasni benne, a sok Oscar Wilde és Yeats idézetről nem is beszélve. Nagyon tipikus, nagyon bohókásan életigenlő, nagyon ír! :) Megnevettetett, elgondolkodtatott, és néha kedvem támadt volna táncra perdülni a kis zöld könyvvel, annyira nosztalgikus vagy épp vidám érzés kerített hatalmába tőle. Pont erre volt szükségem most.


Kedvenc soraim belőle:

"The only thing that has to be finished by next Friday is next Thursday." 
/Maureen Potter/

"Nostalgia isn't what it used to be." 
/Anonymous/

"No life is so hard, that you can't make it easier by the way you take it." 
/Ellen Glasgow/

"I wouldn't mind the rain if it wasn't for the wet." 
/Jim Shanahan/

"Happiness makes up in height what it lacks in length."
/Robert Frost/

"Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar and fat."
/Alex Levine/

"If you can find a path with no obstacles, it probably doesn't lead anywhere."
/Frank A. Clark/

"We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all we need to make us really happy is something to be enthusiastic about."
/Charles Kingsley/

A Colin Murphy és Donal O'Dea által jegyzet The Book of Feckin' Irish Sayings sem volt rossz vásár. Kis vicces jelenetek képein keresztül ismertet meg jellegzetes ír szófordulatokkal. Sajnos nem hiszem, hogy egy átlapozástól sok minden rögzült volna belőlük, de nagyon jól szórakoztam közben. :) A "feckin' eejits"-et pedig fixen megtanultam már a dublini tartózkodás alatt is (fucking idiots). :D 

Forrás.
Az olvasási statisztikám márciusban nem volt túl jó még mindig, vagy már megint: 4 befejezett könyv, ezek közt van ugye a zöld kiskönyv is, egy képregény, és egy vékonka útikönyv is, szóval betűket tekintve nem olyan sok... A posztok száma is nagyon gyér lett, mindössze 3, de hát nem éltem rá ennyi élés közben a klaviatúrát is verni. ;)
Életre szóló élményeket szereztem márciusban, és ennek egy része könyvekhez is kötődik, hiszen találkoztam, beszélgettem és dedikáltattam Karen Marie Moninggal és voltam a méltán híres Long Roomban is a Trinity College-ban, ami olyan bámulatosan gyönyörű, mint egy katedrális. Ahogy beléptem, könnybe lábadt a szemem tőle. :') Egy szó mint száz, nem épp a blogolás és olvasás töltötte ki a gondolataim és az időm javarészét most.

Mindenesetre ígérem pótolom a lemaradásaimat, és áprilisban többet fogok olvasni és blogolni is, mert már kezdtek azért elvonási tüneteim jelentkezni. ;) 

A többiek márciusa:
Dóri, Heloise, Amadea, Nita, Nikkincs, Sister


12 megjegyzés:

  1. Olyan jó volt ezt a posztod olvasni - nagyon szuper hónapot tudhatsz magad mögött, örülök neked! <3 A HP-s cuccok is nagyon jók, én két éve voltam a Primarkban, de akkor nem fogott a választék (talán egy polcnyi HP-s cucc volt).
    Áprilisra jó könyves élményeket - is - kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Igen, tényleg nagyon kimaxoltam a márciust, minden szempontból. :)
      Lehet, hogy némelyik Primarkban több a HP-s áru. Ez mondjuk egészen nagy volt, meg ha jól tudom Dublinban volt először ilyen üzlet.
      Köszönöm, neked is! :)

      Törlés
  2. Ó, anyám, ez a HP-s részleg! :O De beszabadulnék egyszer. :D

    Nagyon jók az idézetek, és az ír szófordulatos könyv is érdekes lehet.

    Jaj, nekem a havi 4 könyv már nagyon jó hónap. :D

    Jó volt olvasni ezt a posztot, hogy ennyi minden jó dolog történt veled. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?! Nagyon szuper hely ez, és kellene nekik terjeszkedni online felületre is. :) És még olcsó is... az az üst alakú szép bögre pl. csak 6 euró volt. Meg van egy csomó minden más is, pusheen cicás dolgok, meg rengeteg jó minőségű ruha, kötöttáru, kozmetikum.

      Az az idézetes könyv jó befektetés volt, engem is feldobott, pedig először azt ott akartam hagyni, illetve utána elajándékozásra gondoltam, de menthetetlenül beleszerettem, és enyém marad. :))

      A havi négy könyv nem rossz valóban, de mivel ezek olyan kis semmiségek voltak, és tudom mennyire nem olvastam rendes könyvet, ezért aztán mégsem annyira jó...

      :*

      Törlés
    2. Igazán lehetnének online, szerintem iszonyatosan pörögne.

      Jó, hát most van más fontos az életedben, majd beáll az egyensúly. :) ;)

      Törlés
    3. Talán valamikor megvalósul. :) Vagy legalább lehetne közelebb is hozzánk - mert jelenleg a legközelebbi is Graz.

      Így van. :)

      Törlés
    4. Valóban, igazad van, efelett valahogy elsiklottam. :O :)

      Törlés
  3. Jó volt olvasni a sok szép élményt! Azért megnézném én is Dublint, főleg hóesésben.
    Egyforma bögrénk van! Szeptemberben mi ugyanilyen vettünk a londoni óriási üzletben. Mondjuk mi csak azt vettük, állati erősek voltunk :) (Meg segített a tudat, hogy pár nappal később mentünk a stúdióba...)
    Mennyi ideig tartott az utad?
    Jó, hogy visszajöhet, már nézegettem, merre lehetsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök! :) Dublin szuper város, csak ajánlani tudom, akár hóban, akár csak simán esőben (mert az alap :D).
      Ez a bögre nagyon jó design lett, nem csoda, hogy nektek is megtetszett. ;)
      1 hetes volt a kiruccanás. :)
      Ó, hát van az úgy, hogy kissé néha eltűnik az ember, de visszaszivárgok most már a blogos életbe. ;)

      Törlés
  4. Hú, én ahol voltam Primarkban Londonban, nem volt ekkora HP-részleg, ez azért elég impozáns. :) Az a neszesszer különösen tetszik nekem, meg a zoknik. :)
    Néha az élés is kell, a könyvek megvárnak. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, a londoni nem ilyen impozáns? Meglepő infó. :)
      Jaj az a nesszeszer nagyon szupi. :)
      Ez (is) a jó a könyvekben! :D

      Törlés