2017. május 20., szombat

Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life

Kinsellás kikapcsolódásba vetettem bele magam, mert kicsit nehezebben csúsztak az aktuálisan olvasott könyveim, sőt, kettőbe bele is tört a bicskám és inkább félbehagytam őket. Nos, legközelebb majd figyelmeztetem magam, hogy Kinsellát is inkább hanyagoljuk, hacsak nem hoz valamit, ami a Finding Audrey-hoz hasonló.
Kifulladt úgy érzem, vagy csak én nőttem ki belőle. Nem nagyon tud újat mutatni. Ugyanúgy túlírt, hiányzik az eredetiség, és meg kéne húzni a szerkesztőnek vagy 100 oldallal rövidebbre.

Katie Brenner csak sikeres és menő életet akar Londonban, ez az álma, és bár úgy tűnik meg is valósult minden, azért igazából eléggé pokollá teszi a mindennapjait a szörnyű és szétszórt főnöke, az alacsony fizetése, és a munkába való tömegközlekedés napi kínjai... Arról már ne is beszéljünk, hogy görcsösen próbálja prezentálni a remek londoni életét az instagram profilján is, és egy hazugság az egész... Amikor aztán váratlanul kiteszik az állásából, visszamegy vidékre a szülőkhöz, akik épp egy kempingezős vállalkozásba akarnak fogni. Katie, mivel ért is valamicskét a dologhoz segít belendíteni a vállalkozást. Na de mi van akkor, amikor megjelenik a szörnyella de frász főnök a birtokon mint vendég, családostul?!

Pedig meg kell hagyni, van ebben most azért bőven pozitívum is: 
- Katie Brenner, a főszereplő csajszi végre egy elfogadhatóan intelligens csaj, nem a szokásos szerencsétlenkedő, butuska fruska. Katie-nek van azért sütnivalója, feltalálja magát, okos, értelmes, ez abszolút örvendetes volt, mert néha elég hajtépősek a Kinsella-lányok. :) 
- Somerset mint helyszín, a londoni, nagyvárosi nyüzsgés után, és úgy egyáltalán az egész somerseti, vidéki etap nagyon jó volt. Tetszett a vállalkozás felépítése, a jópofa programok és a még jópofább ál-programok a szívatáshoz. :) 
- laza, nem kell rajta gondolkodni, totál agykikapcs

Ugyanakkor jöttek a negatívumok is, a már fent említett túlírtságon kívül (már azt hittem sosem fejeződik be valahogy), a gonosz főnöknő eléggé koppincs, és sajnos hiteltelen is, gyenge másolata egy Miranda Priestly-nek, sőt, valahogy fel sem tudtam fogni, hogy lehet egy ilyen gyenge kisugárzású nő, akinek semmi karizmája nincs, magas beosztású, és gyűlölt-félt személy. Nem klappolt. Kis magyarázatot persze aztán kapunk rá, de nekem még ez sem volt elég. Demeter (igen, tényleg így hívták és nő) egy gyenge lábakon álló karakter szerintem, ehhez képest elég sok minden épült rá. 
Kevés volt a humor is, sokkal több kacagtató jelenetet elbírt volna a könyv. A reggeli zsúfolt tömegközlekedéses jelenet számomra egyébként teljesen semmilyen volt, pedig többen írták, hogy mennyire vinnyogósan jó az az epizód. Egyfelől tehát elég sótlan maradt a sztori,  a szerelmi szál viszont gejl és hihetetlen. 

Szódával elmegy azért, éljen Somerset! :) 


Szó-tár (ezúttal rövid):
glamping - kempingezés 

9 megjegyzés:

  1. Hát igen, azt hiszem, én is kinőttem belőle, vagy már tényleg nem ír olyan jól. Nem tudom, ezt a könyvét még nem olvastam, de nem is mostanában fogom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy lesznek még jobb könyvei, de nem hiszem, hogy kísérletezgetek. Egyébként van még itthon tőle két olvasatlanom, meglátjuk, mikor kap el megint, hogy valami nagyon limonádé kell sürgősen, akkor szóba jöhetnek. :)

      Törlés
  2. jaj én is annyira akartam szeretni ezt a Sophie Kinsellát, még soha semmit nem olvastam tőle, amikor hallottam vele egy podcast interjút, amin érdekesen és intelligensen beszélt erről a könyvről, szóval elkezdtem... hát, vagy 60 oldalt bírtam. azt hiszem, hogy még mindig inkább Jojo Moyest vagy vmi YA-t választok, ha vmi szórakoztatót akarok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy látszik akkor jól bírtam, nem adtam fel 60 oldal után. :D Nem bánom a jó részei miatt, de azért elég kevés volt, és hát a vége az kukába való.
      Ó, Jojo Moyest majd akarok én is olvasni! :) Nagyon jókat hallottam róla.

      Törlés
  3. őszintén szólva el sem tudom képzelni, hogy hogy bír bárki is kinsellát olvasni... :D
    Pupi, sztem kinőttél belőle.

    VálaszTörlés
  4. Írhatnál egy listát az általad legjobbnak tartott könyvekről. Vegyesen minden, klasszikus, mai, stb. Válogatnék belőle magamnak.

    VálaszTörlés
  5. Vezethetnél a főoldalon egy listát az általad legjobbnak tartott könyvekről. Vegyesen minden, klasszikus, mai. Csemegéznék belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Örülök, hogy szeretnél szemezgetni innen! Egyelőre csak a címkék közt a "kedvenc" és "tizes" kategóriát tudom ajánlani, de meggondolom, hogy csináljak esetleg egy állandóan látható toplistát. :) Ezt a két posztot ajánlom még a témában, itt is eléggé a legjobbak listázására mentem rá:
      https://pupillaolvas.blogspot.com/2016/06/konyvek-amelyek-gyakran-eszembe-jutnak.html
      https://pupillaolvas.blogspot.com/2015/10/top-10.html

      U.i.: Ha régebbi bejegyzéshez írod a kommentet, azt bekapja a spam-szűrő, és fel kell külön engednem, hogy megjelenjen. :)

      Törlés