2016. július 8., péntek

Wreck This Journal - kreatív napló kinyírás

A Wreck This Journalra én 2011-ben figyeltem fel, és egy kecsegtető akciókor meg is rendeltem magamnak, hogy kicsit kreatívkodhassak és vandálkodhassak is egyben kedvemre. Ez a fajta kikapcsolódás akkor még nem robbant be a piacra igazán, bár külföldön már ekkor is több ilyen "élménykönyv" akadt, nálunk mégis évekre volt szükség a trend megjelenéséhez is. Sőt, először a felnőtt színezők érkeztek meg, és csak azután kezdődött (kezdődik?) az egyéb scrapbook-szerű és más feladatokat kínáló, tulajdonképpen felnőtt-foglalkoztatónak nevezhető kiadványok megjelenése.

Bár már jó rég óta nem vettem elő az én kis Wreck This Journalomat, most apropót szolgáltat a mutogatásra hogy a Maxim Kiadónál megjelent Keri Smith könyve magyarul is, Nyírd ki ezt a naplót címen.



A könyvecske tele van kreatív feladatokkal, amiket teljesen szabadon lehet értelmezni. Vandálkodásra is buzdít, ami egyeseket elborzaszthat, de ez pont az a könyv, amit nem kell sajnálni, amit földhöz lehet csapkodni, le lehet önteni kávéval, szét lehet szurkálni tollal, sőt még fel is lehet adni magadnak postán. Vannak benne kissé lehetetlennek tűnő feladatok is, de nem kell mindent megcsinálni, vagy szó szerint érteni, és persze sorban sem muszáj haladni velük. Az enyém még most is csak félkész, de jó ideje nem is foglalkoztam vele. Meg nekem inkább a ragasztgatás jön be, rajzolni, művészkedni alig művészkedtem benne igazán. De lehet bármelyik oldalra firkálni, rajzolni, akár magát a feladat képzeletbeli végrehajtását is meg lehet alkotni. 

A neten rengeteg ötletet lehet találni a különböző feladatok izgalmas megoldásaira, érdemes böngészni képeket, videókat róla.

Itt egy egyszerre vandál és művész megoldás például a kávékiöntős feladatra:

Forrás.
Ujjnyomos oldalmegoldás: 

Forrás.
Így is fel lehet emelni a naplót... egy kis Wingardium Leviosa mindig jól jön! ;) 

Forrás.
Pozitív gondolatos oldal - ismét befigyel a HP: 

Forrás.
Karikák, máshogy: 

Forrás
Plusz >itt< és >itt< és >itt< is találtok még számtalan ötletet. De ha csak a google-ba pötyögitek be a wreck this journalt, akkor is rengeteg új ötletforrásos oldalt találhattok. Persze lehet saját kútfőből is, meg hát úgy az igazi. ;) 

Ez a videó nagyon-nagyon szuper, a lányzó kétszer is kinyírt egy-egy ilyen naplót néhány év különbséggel. :) (>itt< van egy rövidebb verziója, ahol nincs narrálás, csak végiglapozza)



A Maximtól >itt< lehet magyarul megrendelni.

És íme az én kreálmányaimból is egy kis ízelítő:
















Így néz ki most az én naplóm, pedig csak félig van "kinyírva": 



Remélem tetszett az összeállítás. Kreatívkodásra fel! ;) 

3 megjegyzés:

  1. Én is most ezzel töltöttem az estémet, az a videó nagyon jó, tényleg művésziek tudnak lenni ezek a naplók :) Annyira lenyugatat engem is, és örömet ad, hogy mit hozok ki belőle.

    VálaszTörlés
  2. Tetszik! Van egy ilyen Alexandrás dísznaplóm, még nem írtam bele semmit. LEhet, inkább széttrollkodom :D

    VálaszTörlés