2015. február 28., szombat

Február '15

Forrás
Elég gány hónap volt ez a február, és bár rövid, úgy érzem már hónapok óta csak szemerkél az eső és még mindig sötét van, bár már öt óra utána megy le a nap elvileg - gyakorlatilag nem látom a napot, mert borús minden, és ez a hangulatomra is rányomja a bélyegét. Egy szó mint száz, nagyon várom a tavaszt, hiába jó ez az idő a bekuckózós, forró kávés olvasáshoz, nekem ebből már elegem van és pokrócon akarok heverni a füvön, csíkos szívószálas limonádét kortyolva. Pont. :)

A beszerzések ebben a hónapban így alakultak: 

- Neil Gaiman: The Sleeper and the Spindle - Bookdepo rendelés, gyönyörű a könyv, a képen látszik az áttetsző borító is. Heloise bűne egyébként ez a vásárlás, aki remek kedvcsináló posztot rittyentett róla :) 
- Georges Simenon: Maigret és a beharangozott gyilkosság - Agave reci
- Martin Pistorius: Néma üvöltés - Athenaeum reci
- Monique Roffey: The White Woman on the Green Bicycle - Bookdepo vásárlás, bevallom ez szinte teljes mértékben egy olyan vásárlás, hogy megtetszett, jöjjön, na de még mindig jól állunk, és ilyenből kevés lesz idén. :) 





A februári mérleg tehát: 4 könyv, ebből 2 reci, 2 vásárlás, 2 angol nyelvű és 2 magyar. :) 

A többiek beszerzései: Theodora, Katacita, Tekla, Amadea, Nikkincs, Nita, Zakkant.

14 megjegyzés:

  1. De szép példányok :) Kell az impluzusvásárlás is, nekem is össze kéne raknom a februárt, de elég rövidke lesz. Mondjuk ez nem baj, csak én is azt vártam már hogy végre véget érjem a hónap.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy neked se jött össze a február.:( Nekem is baromi elegem van a hidegből, a sötétből, a depis időjárásból. Süssön már a nap, tegyük el a téli göncöket és legyen vidámság, mert az nagyon nem akar összejönni.
    Szép kis könyveket szedtél össze.:)

    VálaszTörlés
  3. Zakkant, köszi! Igen, néha kell, de a lényeg, hogy nem vigyem túlzásba. :) Nem baj, ha rövidke lesz, sőt, akkor ügyes voltál! :D

    Amadea, hát nem tudom, az egész hónapot egy nagy sötét luknak érzem ami beszippantott, és most átköp a márciusba... Ennek örömére ágyneműt húztam és szellőztetek és étterembe megyünk, szóval mindent megteszek, hogy frissen és jól induljon a hónap :)
    Köszi, szerintem is nagyon szépek, egytől-egyig. :)

    VálaszTörlés
  4. Na, remélem a március sokkal-sokkal jobb lesz neked!
    A beszerzéseid nagyon jók, a Gaiman egyszerűen gyönyörű!! :)
    Én is megírtam a bejegyzésem, én még mindig nagyon jó kislány vagyok. :)

    VálaszTörlés
  5. Totál el voltam tévedve, 4 beszerzős posztot nyitottam meg egyszerre, és azt hittem, Theodoráét olvasom, és rohadtul nem értettem :D Meg az elején gondoltam is, hogy na akkor egy harmadik ember is van, aki szerint szar volt a február. :)
    Ez az időszak (meg igazából januártól kezdve) már messze nem az, amikor élvezném a kuckózást meg a meleg teát, nekem az inkább az ősz meg a december. Akkor még izgalmas, most már inkább van mehetnékem meg én is inkább fagyiznék és vinném le a Lajost pórázon a tóhoz, hogy randizzanak a Bagett malaccal :)
    Ez a bicajos könyv tök jól néz ki! Kíváncsi vagyok, belül milyennek találod majd.

    VálaszTörlés
  6. Úgy látom, hogy akkor kollektíve van elegünk már ebből az időjárásból. Ahogy Katacita írta is, ez még buli, amikor kezdődik a tél és mindenki bevackolja magát, de most már több hónapja ez van és még mindig csak a szürkeséget látjuk... Valamikor - kb két hete talán - kisütött a nap és csicseregtek a madarak és már annyira örültem, erre tessék, figyiszt mutat továbbra is a tél... No de, majd annál jobban örülünk a tavasznak. Már én is mennék ki a parkokba olvasni és végre jegeskávét inni :)
    Hú, az a Gaiman könyv, az valami csodálatos, bár én vele kicsit hadilábon állok :)

    VálaszTörlés
  7. Nita, én is remélem, köszi! :) Gyönyörű, és belül is, az illusztrációk is.

    Katacita, hehe, zárós posztok vihara dúl! De tényleg sokan panaszkodtunk a februárra, jobb, is, hogy vége. ;) Engedi Lajos a pórázt? Ilyen kis kezesbárány? És kicsoda a Bagett malac, egy cica ő is?
    A bicajos könyv egy szerelem, majd igyekszem hamar elolvasni, hogy kiderüljön, milyen a belseje :D

    Nikkincs, igen, kollektív szaridő-utálás van... Március örömére ma ittam limonádét csakazértis! :) De szürkeség van most is, és már sötét :( Én is örültem a kósza napsütéses napoknak, de még hóra számíthatunk a jövő héten is, wáá.
    Gaiman engem sem mindig győzött meg, meglátjuk ez igen vagy nem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pfff, dehogy kezes :D Egyszer adtunk rá eddig pórázt, de nem voltam ott, a pasim mondta, hogy kb 20 perces meccs volt. Amikor nagyobb hó volt, le akartuk vinni, akkor sem én próbálkoztam vele, de az eredmény véresre karmolt kéz.. :D Mindegy, nemérdekel, rá akarom szoktatni, szerintem jó lenne neki kint néha.
      Bagett a tengerimalac, akit néha kölcsönkapunk, ő is itt lakik az utcánkban,
      úgyhogy beszéltük a barátnőmmel, hogy majd levisszük őket együtt, jóban vannak.

      Törlés
    2. Meg is lepődtem volna, ha csak úgy hagyja :D :D
      Mondjuk nem akarok okoskodni, de ha csak benn tartjátok, akkor nem olyan jó neki kimenni, mert azonnal felszedi az ismeretlen bacikat, a mancsocskájára, amit ugye full lenyal. Nekünk volt benti cicánk akárhányszor kivittük lett valami baja :S
      A mi macsekjaink közül az egyik kinti teljesen, a másik bejöhet, de amúgy kinn alszik csak. De ők ugye megszokják a koszt.
      Bagett, ez milyen jó név, elteszem talonba későbbi háziállatokhoz :D :D

      Törlés
    3. Nem veszem okoskodásnak :) Ebben van valami, az biztos, mondjuk be van oltva minden ellen, tudom, ettől még bacik jöhetnek... egyszer vittük le eddig és akkor ült egy helyben, meg se mozdult, olyan kis nyomi :D
      https://instagram.com/p/tDcDZ2xgAg/?modal=true

      Törlés
    4. De édes :D :D Hát, igen, sajnos elég sok ismeretlen dolgot összeszedhet, én legalább a mancsait áttörölném vizesen amikor hazajöttök, persze ha hagyja. Az enyém hagyja hogy letörölgessem (ha sarasan-vizesen jön be), még a hátsóról is, bár nem szereti, de nem karmol meg soha. :)))

      Törlés
    5. Akkor a tied nagyon jófej, szelíd kisállat lehet :) Én szerintem vérezni fogok :D

      Törlés
  8. Én itt vagyok, és jelentem nem volt olyan rossz a februárom, de már jöjjön a tavasz!! :D Ohh az a Gaiman könyv de szép, meg biciklis is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dóri, ha nem sikerülne posztolnom, helyettesíts, kérlek! :D Amúgy örülök, hogy neked nem volt olyan rossz, és hát igen, jöjjön már! :)
      Jaj, nagyon szépek, igen :)))

      Törlés