2014. december 20., szombat

Torben Kuhlmann: Lindbergh

... - Egy repülő egér kalandos története


"Merészség egy kisegértől – nagy lépés a repülés történetében. 


A kalandokkal teli, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló mesét Ifjabb Charles Augustus Lindbergh, amerikai pilóta hőstette ihlette, aki 25 évesen a Spirit of St. Louis nevet viselő, egymotoros repülőgépével közbenső leszállás nélkül, egyedül repülte át az Atlanti-óceánt. 



A könyv 2014-ben megnyerte a legszebb gyermekkönyv díját Németországban."

Lindbergh-gel igen egyszerű a történetünk... meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Már a neten való találkozás meggyőzött, de amikor könyvesboltban is megcsodáltam, eldöntöttem, ez amolyan magamtól magamnak ajándék lesz karácsonyra. A szerencse is kedvezett nekem, és egy felajánlott "aki kapja marja"-kupon révén a netes kedvezményen túl még 1000 Ft-tal kevesebb lett az ára. (Köszönöm Baba082-nek!)
Nem bántam meg a vásárlást. Gyönyörű könyvecske, aminek a szerzője maga az illusztrátor is. 

Szöveg nem sok van, és a történet is nagyon egyszerű, de a rajzok részletessége, a repülő egér környezetének aprólékos megteremtése, a sok-sok kétoldalas kép kárpótol. 

Forrás

Értékelés: 10/9 Szemet gyönyörködtető, és szívmelengető egy ilyen meseszép kiadású mesét olvasni és nézegetni. :) Külön tetszett a tudományos ismeretterjesztő apróság a végén. 


Forrás

2 megjegyzés:

  1. Ahhh, de jó neki, illusztrálni is tudja! De irigylem! :) Én úgy látom, már csak a képekért is megérte megvenni. Remélem egyszer majd beleleshetek ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd kölcsön-lesed! :) Igen, gyönyörűek, tényleg érdemes, csak a képekért is. :)

      Törlés