2014. november 18., kedd

Tuck Everlasting


Natalie Babbitt: Tuck Everlasting


1975-ben jelent meg először ez az ifjúsági regény, és bár nálunk kevéssé ismert, külföldön szinte "klasszikus". Tavaly az Európa adta ki magyarul is, Örök kaland címen. Hogy miért Örök kaland? Mert a témája a halhatatlanság. De nem kell semmi nagyívűre gondolni, ez a kisregény az marad, ami, egy varázsos ifjúsági regény, egy forrással, rejtélyes erdővel, egy családdal, akik örökké élhetnek, egy kapzsi rosszakaróval, némi bonyodalommal, és egy végkifejlettel, ami tulajdonképpen meglepő... 

Jesse és és Winnie egy kifejezetten aranyos páros a világirodalomban. Kár, hogy nem ismertebbek. 
Aki egy kicsit misztikus, ártatlan, nem szerelmes, elgondolkodtató, de nem súlyos mesét szeretne olvasni, ne hagyja ki.

A könyvből 2003-ban (és korábban 1981-ben is) film is készült, amiben a Szívek szállodájából ismert Rory Gilmore, vagyis Alexis Bledel alakítja Winnie-t. 


Értékelés: 10/7 Könnyű, egy délutános meseregény az öröklétről, és arról, kell-e ez nekünk. Nem lesz nagyon maradandó, de nem bánom, hogy elolvastam. Lehet, hogy a filmet is meglesem majd. 

Forrás


2 megjegyzés:

  1. Fú, nagyon szép ez a borító! A könyv szimpatikus lett, lehet, hogy egyszer elolvasom. A film teljesen feledhető semmiség volt... csak arra emlékszem, hogy unatkoztam rajta, nagyon. De a könyvhöz most meghoztad a kedvem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon szép lett a felső borító. A magyarért kár...
      Hát, lehet, hogy pont annyira feledhető, mint a film, de örülök, ha kedvet kaptál. :)

      Törlés