2012. október 5., péntek

Sally kalandjai

P.G. Wodehouse: The Adventures of Sally


Ritkán hagyok félbe könyvet, de ez a stílus, az eseménytelen történettel, unalmas szereplőkkel, és a maga túlontúl kifinomult britségével betette a kaput. Thanks awfully, van most jobb olvasnivalóm is!
Hangoskönyvként próbáltam elfogyasztani, különféle házimunkák közben, de még a házimunka is izgalmasabb volt nála, így hát letettem róla, hogy megismerjem. P.G. Wodehouse pedig állítólag vicces figura. 

Ez valahogy túlontúl régi is. Színdarabok, kalapok, estély, az nem is baj, csak, úgymond: poros. 
Kerestem róla valami leírást, hogy mi lesz ebből, de még abban sem sok minden sül ki az egészből, mintha elspoilerezni sem lehetne, annyira nincs benne semmi. 

A legidegtépőbb pedig a felolvasó, aki minden "h" betűt arisztokratikusan kimondott az olyan szavakban, mint a where, why, white stb. 

Nem tudok többet kisajtolni magamból, untam. A vicces jeleneteknél kellene figyelmeztető tábla, hogy észrevegyem, a könyv feléig nem találtam egyet se.
A könyv feléig az elért pontszám: 10/2

3 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg nem a legjobb Wodehouse könyvek egyike, plusz a felolvasás szerintem ennek az írónak nagyon rosszat tesz (egyszer belehallgattam egybe). A humorához pedig kell az, hogy a szárazabb, nagyon angol poénokat is szeresse az ember, különben tényleg unalmasnak tűnhet a könyv.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valószínűleg annyira nem jó ez hallgatva... Olvastam már Wodehouse-t, a Dinamit bácsit, mondjuk már ezer éve volt, de az sem hagyott olyan nagyon mély nyomot, bár az kétségtelenül viccesebb volt. :)

      Törlés
  2. Connie moly voltam az előbb, csak éppen féligálom üzemmódban vagyok, és nem jelentkeztem át a jó guglis fiókomba.:D

    VálaszTörlés