2018. november 6., kedd

Cosmopolitan Blogger Days 2018 - élménybeszámoló

Bár külön nem akartam bejegyzést írni róla, közkívánatra most mégis jöjjön akkor egy kis élménybeszámoló a Cosmopolitan Blogger Days 2018-ról, és arról, hogy is keveredtem én oda, és miért. :)

A Cosmopolitan Blogger Days-t október 26-27-én tartották a Groupamában. Az első nap inkább szakmai program volt (jelentsen ez bármit is :D), a másodikon pedig előadások és díjátadó az év ez-az-amazának. Az egész az igazán nagy és befolyásos bloggerek, vloggerek, influencerek körül forgott persze, mi kis könyvesbloggerek csak celebnézőbe mentünk, mondhatni. A programokat Steiner Kristóf és Sabján Johanna (Cosmo főszerkesztő) konferálták a nagy, virágos díszletek közt.

Egyébként ami miatt rábólintottam Anettnek a Blogger Daysre, az Szabados Ági előadása volt, aki a 12 hónap, 12 könyv, "nincs időm olvasni"  programjával igen nagy népszerűségre tett szert, és szuper, hogy az olvasásnépszerűsítéssel ilyen lelkesen foglalkozik. Elmondása szerint híradósként nem köthet akármilyen megállapodásokat, és így a kiadókkal sincs kapcsolatban, minden könyv és téma a saját ötlete és választása, amitől még eredetibb az egész, hogy nem befolyásolja semmi (én elhittem, de persze lehet ebben kételkedni). A Librinél jön november 15-én egy olvasónapló, ami szintén a Van Nincs időm olvasni nevet viseli, én kíváncsi leszek rá, mert talán ez jobban a hazai közönségre lesz szabva, a külföldi hasonló kitöltögetős jegyzetfüzetekhez képest.

Steiner Kristóf, az egyik házigazda szemkápráztató ezüst nadrágban :D
Tatár Csilla előadás közben.
Boroznaki Gergő.

Szabados Ágnes.
A Szabados Ági fele
Olvasónapló
Szabados Ági előadásán kívül érdekes volt még a délelőtti szekcióban Forgács Mariann, aki a Blogger vs. influencer  - Ki számít minőségi véleményvezérnek? című előadást tartotta (és nagyon csinos, Envy nadrágban volt - nem, sajnos nem szponzorál az Envy, pedig imádom a ruháikat :D), Tatár Csilla, aki arról mesélt, hogy, s mint gyárt most televíziós tartalmakat a youtube-ra (amúgy ő is nagyon csinos volt), és Boroznaki Gergő, aki a magyar instagramozási szokásokról mutatott különféle érdekes statisztikákat, és adott tanácsokat. Nekem nincs instagramom, de szerintem fogok csinálni. Na nem mintha ez amiatt lenne, hogy influenceri (tényleg szörnyű szó) babérokra törnék... (Ezt az élménybeszámolót akkor már minimum aznap este meg kellett volna írnom, meg nyomnom róla az instastory-t is. :D) A blogger days jó móka volt, de azért látszik, hogy ez mennyire a reklámokról szól. Tele volt minden szponzorstandokkal, ezerwattos mosollyal való fotózkodással, és a díjátadó sem az olyan lelkes kis könyvesbloggerekről szól, mint mi vagyunk, hanem a nagy nevekről: Viszkok Fruzsi, Dancsó Péter, Nánásiék nyertek pl. díjakat, meg egy csomó, számomra teljesen ismeretlen vlogger és gasztrós  vagy utazós vonalon mozgó blogger.

Kerekasztal-beszélgetés.
Virágok mindenütt!
A díjátadó előtt volt egy kerekasztal-beszélgetés is, ahol Rubint Réka és a lánya is ott voltak többek közt, azt csak azért néztem meg, hogy lássam őket élőben. :) A musical.ly sikeréről volt szó, amit azóta egyébként már nem így hívnak, hanem TikToknak, és eddig is tudtam, hogy ez egy tátogós-mozgóképgyártó akármi, de az értelméhez nem jutottam közelebb. Ez a tinik terepe. A délutáni előadásokon pedig már nem maradtunk, elég szakmainak tűntek egyébként is (influencer CV, anyukás social media, influencer charity stb), beültünk inkább a Zoskába harapni valamit. Egyébként az 1500 Ft-os jegy ellenére rengeteg mindent kaptunk, a kis repicuccoktól kezdve az ingyen kávé-tea-üdítő-reggeli-sőtmégalkoholis beletartozott, fogyaszthattál bármit (promopromopromo persze), és a ruhatár is ingyenes volt.

Ilyen hatalmas virágos fejdíszeket
viseltek akik beléptettek minket
a rendezvényre.
Dióhéjban ez volt nekem a Blogger Days, egy színes-szagos-virágos kis forgatag, ahol bepillantottam egy kicsit azoknak az életébe, akik a netes tartalomgyártás a statisztikák és a szponzorszerződések körül forognak mindig, mert ebből is élnek.
Jó volt élőben látni egy-két embert, akinek néztem már a videóit (pl. Viszkok Fruzsi, vagy a hormonmentes-ről ismert Janka, de még Szabó Lucát, Hermione magyar hangját, és néhány Luxusfeleséget is láttam. :D) A Blogger Awards nyertesek közül nekem sokaknak a neve nem mondott semmit, mert nem sok "véleményvezért" követek neten, én leginkább csak a megszokott könyvesblogokat olvasgatom, néha-néha kitekintve a vlogokra, de azok sosem tudnak igazán lekötni.

Az eseményt nekem egyetlen elkapott képkocka összegezte egyébként: az egyik ismert vlogger ült egy rajongóval (?) egymás mellett, egy szponzorautó előtt, és művigyorral várták a kép elkészültét, és azt a kérdést csíptem el, fogak közt szűrve csak: "ugye benne van az autóóóó?"...

Szóval akkor most, hogy kis kitérőnket megtettük a celebes-csillogós blog- és vlogszférába, nemsokára hozok megint könyves posztot. ;) Nem kell like-olni meg feliratkozni! :D Olvassatok! Könyves blogokat is, de leginkább könyveket. ;)


2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen az élménybeszámolót! Nagyjából valami ilyesmire számítottam. Asszem, jól megleszek nélküle a továbbiakban is, annál is inkább, mert nálam az influencerek inkább fordított hatást szoktak elérni. Vagyis minél inkább próbálnak rám tukmálni valamit, én annál inkább tartom magam távol attól a valamitől. És a végére egy aljas kérdés: Rubint Réka tényleg rondább élőben, mint a fotókon? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! :) Érdekes kiruccanás volt, de elég is volt. :)
      Szerintem elég szolidan volt öltözve Réka és visszafogottan is viselkedett, meg nem sokat beszélt azért, abban a részben úgyis a fiatal lányoké volt a terep, nem vette el előlük a rivaldafényt. :) Egy ujjatlan felső volt rajta testszínű kardigán, meg egy széles szárú nadrág, szóval nem is villantott semmit se. :)

      Törlés