2017. augusztus 21., hétfő

Hírek kakukktojásokkal

Ismét hoztam néhány megjelenést, illetve apróhírt, bár az összeállítás kicsit sántít, abból a szempontból, hogy nem mindegyik könyv érdekel, de mégis van kapcsolódási pontom velük. Kezdjük is ezzel a két kakukktojással:

Az egyik a Fellside, ami 2017. szeptember 15-én jelenik meg a Kossuth Kiadónál A Fellside börtön címmel. M.R. Carey ezen regénye számomra igen nagy csalódás volt - már ameddig elolvastam. A félbehagyásról írt posztot >itt< találjátok. A szerző előző könyvét viszont nagyon szerettem. 



A másik az Egy sötétebb mágia következő része, a Gyülekező árnyak  (A Gathering of Shadows), ami 2017. szeptember 28-án jelenik meg. Az első rész eléggé nagy bukta volt nekem, így már nem érdekel a folytatás, de sokan várjátok biztosan, az előző rész népszerűségéből ítélve. 



Ezeken kívül viszont van még pár egyéb érdekesség is, például a Mesél az erdő sorozat újrakiadása. Tony Wolf csodás rajzai, állatkáinak részletes ábrázolása része a gyerekkorunknak. Most újra beszerezhetőek lesznek a kötetek, amiket elrongyoltunk. :) Az első, a Mesél az erdő az állatokról... már meg is jelent. 


 A régi borítók

És az új kiadás
Ugyan szegény Stieg Larsson már nem tudta folytatni, de David Lagercrantz átvette a Millenium sorozatot, és a már általa jegyzett negyedik rész (Ami nem öl meg) után most 2017. szeptember 7-ére érkezik az ötödik epizód Mint az árnyék címmel. Én még elmaradásban vagyok, de szeretném megnézni magamnak, méltón folytatta-e a Larsson által elkezdett utat Lagercrantz. 


Szuper hír még, hogy a Fumax bejelentette, hogy Sarah Andersen Magyarországra érkezik szeptember 26-án! :) Az Adulthood is a Myth (Felnőni kiábrándító) és a Big Mushy Happy Lump (Puha boldog puffancs) szerzője-rajzolója néhány napot tölt majd itt, és lesznek vele programok.

A szerző, és a híres Sarah's Scribbles figura - persze fordított sorrendben. :) 

Megérkezett egy rövidke, de hangulatos trailer a Kakukkszó BBC-s sorozatához, >ITT< tudjátok megnézni. :) Augusztus 27-én lesz a premier, az mindjárt itt van! :)
>ITT < és >ITT< pedig van egy rövid klip Robin és Cormoran első találkozásáról.


És végül, most akadtam rá véletlenül Fredrik Backman új könyvére, ami a Björnstad (Beartown vagy The Scandal) második része. Vi mot er a svéd cím, és 2017. augusztus 21-ei megjelenéssel érkezik, vagyis pont ma. Bizonyára hamarosan fordítják is. Nem is tudtam, hogy a Beartown sorozat lesz, ti tudtátok?



Ti minek örültök ezek közül leginkább? 


12 megjegyzés:

  1. Én a Strike sorozatnak :D
    Sarah Andersen látogatásáról a hétvégén hallottam én is, jó lenne elmenni találkozni vele :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézni fogom én is, amint lehet! :)
      Tervbe vettem Sarah-t én is, aztán majd meglátjuk sikerül-t. Mindkét képregénye angolul van meg, szívesen dedikáltatnám őket.

      Törlés
  2. Jaj ebből kettőnek is nagyon örülök, a Strike-ot meg a Millenium 5-öt is úgy várom, mint más a karácsonyt. Utóbbit elő is rendeltem már, hogy azonnal olvashassam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yeah! Ezt jó hallani, akkor neked bejött a 4. is már (bocs, de nem emlékszem hogy olvastad, vagy a posztra most hirtelen), biztató. :)

      Törlés
  3. Éljen Strike és a Millenium - csatlakozom Katához! :)) Mindkettőt várom, bár ez utóbbival én is elmaradásban vagyok, de addig majd pótolom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egységes az álláspont, mindenki ugyanazt várja leginkább. :D

      Törlés
  4. A Mesél az erdőnek, és az új Backman könyvnek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg is veszed a Mesél az erdő könyveket? Megvolt neked is a régi kiadásuk?
      Backmanról is örvendetes a hír, egyik könyv a másik után. :)

      Törlés
    2. Szeretném, igen. Kiskoromban szerintem nem volt meg mind, csak az óriásos és törpés, azt nagyon szerettem. Nem tudom hova lett, pedig nagyon sok gyerekkori könyvem őrzöm a mai napig...
      Igen, Backmant mindig nagyon várom én is.
      Idén még a Big Little Lies-t várom magyarul, meg a következő Emma Donoghue könyvet, a Wondert. Plusz reménykedem a Jég, mint tűzben, és az azkabani fogoly illusztrált kiadása is kötelező. De ennél többet nem engedélyezhetek magamnak, úgyhogy remélem, nem sok újdonság jön, ami ennyire várós :)

      Törlés
    3. Ó tényleg, a Jég mint tűz is lehet, hogy jönni fog még idén... Jó lenne. :) Az azkabani is kötelező persze. Nem hiszem, hogy olyan szerencsénk lesz, hogy semmi másra nem ácsingózunk majd. ;)

      Törlés
  5. Én asszem hamarosan nekiállok a Kakukkszónak, és utána megnézem majd a minisorozatot is. Amúgy az a durva, hogy mostanság minden sorozat alapja könyv. Az Amerikai isteneket már megnézem (majd írok is róla vmikor) a Szolgálóleányból, de a Mr. Mercedesből is csináltak sorozatot. Szóval ez mindenképen érdekel Cormoran is, de előbb el szeretném olvasni. A Mesél az erdő mekkora kedvencem volt gyerekkoromban. A padláson valahol meg is van a könyv <3 Vajon Sarah dedikáláson mennyien lennének? Én szívesen aláíratnám vele a képregényemet, mert olyan jó volt mindkettő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez végülis nem egy rossz tendencia szerintem, mármint hogy mindenféle könyvből film vagy filmsorozat készül. :) Remélem tetszeni fog a Kakukkszó! Azért készülj az első kötetnél lassabb építkezésre. A második és harmadik részek ütősebbek és pörgősebbek lesznek.

      Szerintem jó sokan lesznek Sarah dedikálásán! :D

      Törlés