2015. január 8., csütörtök

Hírek kávé mellé

Forrás
Nem mindig vagyok up-to-date a megjelenésekkel kapcsolatban, és elég sporadikusan jön tőlem poszt arról, hogy mire kéne épp lecsapni, de most sikerült összeraknom egy kis kupacnyi hírt, természetesen könyveset, ami engem is érdekelne. 


Először is, mutatom az Agave legújabb Maigret-kötetét, a Maigret és a beharangozott gyilkosságot, ami január 29-én jelenik meg. Remek borítótervet kapott: 

Fülszöveg
"Holnap, délután ötkor megölöm a jósnőt. Picpus
Ki lehet ez a Picpus? És milyen jósnőt emleget? Vajon miért jelenti be a valószínűtlen bűntényt? Maigret széleskörű ellenőrzést rendel el a levél nyomán, kockáztatva, hogy nevetségessé válik, így életében először azt várja, bárcsak valóban megtörténne a gyilkosság. Mikor végül kihívják a bűntény színhelyére, egy idős urat talál a konyhába zárva. A gyilkos után kutatva a felügyelőnek nem csak a gyanakvó rokonokkal és üzletfelekkel gyűlik meg a baja, hanem a vizsgálóbíróval is, akinek merőben más elképzelései vannak az eredményes nyomozás módszereiről, mint a felügyelőnek.
A regény először folytatásokban jelent meg a Paris Soir-ban, 1941 decembere és 1942 februárja között. A kéziratát 1943-ban elárverezték, a bevételt a hadifoglyok megsegítésére fordították."

Kis lemaradásban, de mutatom, hogy Alan Bradley Flavia de Luce rejtélyei sorozatának megjelent a második része is magyarul A titokzatos bábjátékos címen, és állati a borítója, szerintem hangulatos és nagyon Wednesday Addamses. Idén tervezem az első részt befalni végre, a vcs-be is betettem. 


Sarah Addison Allen egy nagyon kedves szerző számomra, bár még csak két könyvét olvastam, birtoklom a többit is. Kedvencem tőle (és egyébként is egy kedvenc könyvem) a The Sugar Queen
SAA-tól magyarul is angolul is van új megjelenés, magyarul A barackfa titka címen jött ki a The Peach Keeper, az egyik eredeti, szép borítótervvel: 



Fülszöveg: "A harmincéves Willa Jackson – egy generációkkal korábban anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként – kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami annak idején az észak-karolinai Walls of Water legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a szerencsétlenség és a botrány jelképe. Willa megtudja, hogy volt osztálytársa – a nemesi származású Paxton Osgood – kívülbelül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást. A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, amely a mai napig hatással van az élők sorsára."

Angolul pedig a First Frost érkezik, január 20-án, ami A csodálatos Waverley-kert szereplőinek sorsába enged betekintést, annak kvázi folytatása. 

Gyönyörű borítók :)

Hopp, Update, a középső az egy uncorrected, bound manuscript, most vettem észre, hogy rá van írva. De van még egy harmadik külső, amivel megjelenik, mutatom:


Lesz új Meg Cabot regény is, A neveletlen hercegnő sorozat 11. részeként Royal Wedding címen érkezik a nem várt folytatás. Ez adult novelként fut, nem ya-ként, elméletileg. 

Fülszöveg: "From the #1 New York Times bestselling author of the Princess Diaries series, comes the very first adult installment, which follows Princess Mia and her Prince Charming as they plan their fairy tale wedding–but a few poisoned apples could turn this happily-ever-after into a royal nightmare.
For Princess Mia, the past five years since college graduation have been a whirlwind of activity, what with living in New York City, running her new teen community center, being madly in love, and attending royal engagements. And speaking of engagements. Mia's gorgeous longtime boyfriend Michael managed to clear both their schedules just long enough for an exotic (and very private) Caribbean island interlude where he popped the question! Of course Mia didn't need to consult her diary to know that her answer was a royal oui.
But now Mia has a scandal of majestic proportions to contend with: Her grandmother's leaked „fake” wedding plans to the press that could cause even normally calm Michael to become a runaway groom. Worse, a scheming politico is trying to force Mia's father from the throne, all because of a royal secret that could leave Genovia without a monarch. Can Mia prove to everyone–especially herself–that she's not only ready to wed, but ready to rule as well?"

Sophie Kinsella meg pont ellenkezőleg, a chick-litekből lép a ya-felé egy új kötettel, amiről >itt< olvashattok. A címe Finding Audrey lesz, több infóval még egyelőre nem szolgálhatok. 


Ami persze a legfontosabb megjelenés és már ebben a hónapban a kezünkben tarthatjuk, az nem más, mint *dobpergés* Karen Marie Moning Burned-je, (Fever #7) Visszatér Mac és Barrons végre, és nem semmi titkokra számíthatunk szerintem. Én bízom Moningban, és nagyon várom ezt a kötetet is. Január 20-án jelenik meg. 

Ez után a korábbi hírekkel ellentétben még két installáció lesz, Feverborn és Feversong címmel, így összesen végül 9 részesre duzzad a sorozat. 



És egy filmes hír a végére! Theodora blogján van egy remek filmadaptációs friss egyveleg, amiből a Still Alice ragadta meg a figyelmemet. Tavalyelőtt év végén olvastam a könyvet, és nem is tudtam, hogy szó lenne a megfilmesítésről. Alice szerepében Julianne Moore, szerintem remek lesz. Az USÁba jan. 16-án érkezik a film.
Íme a trailer:


Kinek mi a legcsábítóbb ezek közül? :) 

13 megjegyzés:

  1. az almás first frostnak nagyon jó a borítója.
    és burned <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az a borító tetszik a legjobban :P A másik kettőről nem is tudtam :O Bár a bookstationnél rákerestem SAA regényekre, és ott a harmadik, nagyonteles borítóval lehet kapni jópénzért a könyvet.

      Törlés
    2. Jó hogy mondjátok, eddig baracknak néztem az az almát... :) Nekem az első és a harmadik is tetszik, a középső nem annyira. Most találtam még bookdepón ezt a verziót, ez keménykötéses: http://www.bookdepository.com/First-Frost-Sarah-Addison-Allen/9781628994674 Hát szép ára van itt is, az almás meg 21,49 euro.

      Törlés
    3. Szép, szép, de nem az igazi. Hogy lehet, hogy négyféle borítóval jelenik meg szinte egyszerre? Mindegyik más-más kiadótól jön?

      Törlés
    4. Az árára mondtam, hogy szép :D amúgy az a negyedik nekem sem tetszik, viszont most jöttem rá, hogy a zsineges középső csak valami kéziratos, talán ARC példány lehetett, rá van írva hogy uncorrected bound manuscript.
      Hát, külföldön nagyobb a könyvpiac, plusz ugye pl, angol neylvű könyvnél jellemző, hogy megveszi egy UK, egy USA és egy ausztrál kiadó is. Ahogy nézem most a három ami kijön a Hodder & Stoughton, a Center Point és a St. Martin's Press kiadóktól érkezik. (nem néztem utána, melyik milyen országhoz tartozik)

      Törlés
    5. Én meg a borítóra :D Az árára szavak sincsenek :D
      Hm, köszi az infót :) Szegény Ausztráliát mindig elfelejtem.

      Törlés
    6. Ja, oké :D Hát az ára... kész rablás tényleg... :(
      Szegény Ausztrália :D Nekem eszembe jut, mert Jodi Picoult könyveinél mindig posztolgatja, hogy az ausztrál milyen lesz, meg ott mikor jönnek stb.

      Törlés
  2. A First Frost nagyon érdekel, bár először a Lost Lake-et szeretném megkaparintani :P
    A Maigret borító pedig most is csodálatos. Jut is eszembe, hogy nyár óta várakozik a polcomon az egyik regénye... bele kellene kezdeni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is! És hasonlóképp, még a Lost Lake is kellene. :) De a Waverley-t sem olvastam még, jajstenem, nagyon le vagyok maradva a tbr-listával! :)))
      Én idénre sok Maigret-t tervezek, még elmaradt az újak közül A gyilkos és a Maigret és a furcsa idegen is, ezeknek is kékes borítók vannak... Plusz ez a beharangozott, és még a Maigret nyaralni megy is, most kaptam meg karácsonyra, mint kollekcióm hiányzó darabját. :)
      Melyiket fogod olvasni?

      Törlés
    2. Majd pótlod :) Én meg újra szeretném olvasni, de csak angolul :D
      Ó, én a Maigret könyvekkel vagyok nagyon elmaradva. Még csak két kötetet olvastam tőle, és a harmadik lesz majd A kísértetek. Nem tudom, miért tartok tőle, pedig rémlik, hogy hangulatosak a regényei.

      Törlés
    3. Eddig mindent angolul olvastam SAA-től, de a Waverley magyarul van meg... Meglátjuk. :) Persze, pótlom, tavaly vcs-ben is benne volt, de végül elmaradt (megint).

      Ó, A kísértetek jó, de az nem Maigret-s, hanem roman dur. De tényleg hangulatos. :) Bár én aztán elfogult Simenon-fangirl hírében állok :D

      Törlés
    4. Mondjuk a magyar kiadás nagyon szép! :D

      Nem Maigret? Na, látszik, mennyire vagyok képben :D Pedig tényleg, eszemben is volt nyáron, mikor megvettem, de hát látszik, mennyire jó a memóriám :D

      Törlés
    5. Igen, tényleg nagyon szép a kmk-s. :)
      Nem :D De Maigret nélkül is jó feszült hangulatot tud teremteni, és érdekesek a karakterek abban. Kachoudas-ra még mindig emlékszem.

      Törlés