2014. április 27., vasárnap

Könyvfesztivál 2014

Forrás
Az idei Könyvfesztiválra ismét szombaton látogattam ki, és nagyon jól sikerült, de a végére alaposan el is fáradtam. Az időjárás kicsit tréfálkozó kedvében van, egyik nap esik, a másik nap nyár lesz hirtelen, így azt se tudtam mit vegyek fel, mit vigyek magammal. Persze határozottan jobbnak tűnt hurcolászni a kabátot-sálat és az esernyőt, mint megfázni vagy elázni. Ezt az elképzelést csak a végére bántam meg... Ugyanis elindultam három könyvvel (olvasnivaló és dedikáltatni valók), és hazatértem tizenöttel, plusz egy rakás magazinnal és szórólappal. :) A vállam leszakadt a végére, pedig felkészültnek éreztem magam a két vászonszatyor és kényelmesnek hitt cipő kombóval (köszönöm a két vízhólyagot a kényelmesnek hitt lábbelinek! :D), sőt, egy időre még a ruhatárat is igénybe vettem, amivel jól meg is tévesztettem néhány embert, hogy haha, de könnyen vagyok, nem is vettem semmit. De most aztán tényleg megfogadom hogy lapos cipő, hátizsák a jövőre nézve. :) 

A programot az On Sai dedikálással kezdtem a Könyvmolyképző standjánál, amibe nagy szerencsésen elsőre belebotlottam, mert idén az oldalsó bejáraton mentem be. Megvettem a belépőt, gyorsan átcsoportosítottam a feleslegesnek bizonyuló esernyőmet és egyéb cuccaimat, és mondom akkor meg kell keresni a D1-et. Felpillantok és a D1 előtt álltam :D... 
On Sai nagyon kedves és szimpatikus volt élőben is, mindenkivel beszélgetett, kérdezgetett és nagyon örülök, hogy végre találkoztunk, és nem csak a neten-blogokon kommunikáltunk egymással. Tőle származik most az első olyan dedikált könyvem, amibe a blogos nickem került. A Calderon 1-et vittem magammal, de ígéretemhez híven a másik két On Sai kötetet is hamarosan olvasni fogom. :) 

On Sai által dedikálva. Kattintásra megnő.

Tényleg szerencsésen tájoltam be magam a D-pavilonnál, mert rögtön a Főnix is egy karnyújtásnyira volt, akikről el kell hogy mondjam, szerintem a legjobban csinálják az egész könyvfesztiválozást, mind az ajándékokat, mind az akciókat (alap a 30%, ami nem sok standnál van sajnos, és ha sok könyvet viszel, gyakorlatilag ezresével viheted :)) tekintve, és a kicsi, de barátságos személyzettel felszerelt standhoz többször is visszatértem - bár már elsőre sikerült jól kifosztanom. Elhoztam két recit: Mike és Rachel Grinti: Karmok és Victoria Schwab: Felszabadulás című könyvét, a linkeken már olvashattok ezekről a könyvekről a blogon. Amiket pedig megvásároltam: Victoria Schwab: Az archívum (mert eddig csak kölcsönben olvashattam), Kieran Larwood: Rémségek (mert megláttam hogy viktoriánus kori Anglia, és úgy éreztem ez kell nekem), Kristen Kittscher: Paróka az ablakban (mert megtudtam, hogy ezt is Bridge fordította, és nagyon humoros) és J. R. Johansson: Álmatlanság (mert a kedves fiatalember, akivel már két éve találkozom, de még mindig nem tudom a nevét shame on me... szólt, hogy most már ugyan nem akarok-e még egyet választani, mert csak 5000 Ft volt 4 könyv együtt. :) - dehogynem akartam...) Mindenhez járt passzolós könyvjelző, és a könyvborítók képeivel ellátott tea is. Később Bridge-hez is visszatértem beszélgetni, meg vittem még pár vevőt :D Egy kedves könyvszerető barátnőm aznap reggel ugyanis sms-ben kapta meg az ukázt: a Schwab könyvek beszerzendők, és szegény, amikor összefutottam vele, mondta hogy csak azt nem említettem hol keresse... :) 

A Főnixes szerzemények. Katt.

Ebédidőtájt még nem volt nagy tömeg (csak délután, brr) és könnyen gyorsan körbe lehetett járni, bogarásztam, nézelődtem, és persze vásároltam is még. Az Ad Astrás kedvezmény érdekében összeálltunk többen, így lett egy Paolo Bacigalupi: Hajóbontók kötetem is, féláron (1500 Ft, hát ez mondhatni ingyen volt). A Librotrade standjánál pedig megláttam a Bridget Jones 3-at (Mad About the Boy), és igaz, hogy large print volt, amit nem annyira szeretek, mert hatalmas, de olyan olcsó volt, hogy nem találok szavakat... Eleve 1800 Ft volt a teljes ára, ebből a fesztiválos 20% jött le, és itt jutott eszembe levásárolni a belépőmet is, így kvázi kevesebb mint 1000 Ft-ért lett egy új Bridgetem, ráadásul angol :) Turkáltam a többi angol könyv közt is, de nem találtam más fogamra valót most. 

Magazinok, brossurák, kattintásra megnő.
Az Atlantic Presshez is benéztem, ahol végre találkoztam személyesen Blankával, de több szerzőjük, szerkesztőjük is ott ült a standnál. Nagyon jót beszélgettünk az Én és az iszlámról, ami nekem nem tetszett annyira, de igazán jólesett, hogy ettől még gond nélkül lehetett róla eszmét cserélni. :) Itt kaptam két szép könyvecskét, mindkettőt Kálmán Mari írta: Talyigás Irma és az Ürdög, Ecetudvar.

A begyűjtött recik. Katt.

A könyvek kiterítve.
És kupacolva.
A másik dedikálás amire feltétlen el szerettem volna menni természetesen ismét Csernus doki volt, akiért továbbra is nagyon rajongok. Vittem neki egy még aláfirkálatlan könyvet, és ellátogattam a Jaffa Kiadó standjához. Kockás ing (tudtam, hogy az lesz), megnyerő pillantás, egy gyors szemezés, hogy hozzá várok-e és hát persze hogy hozzá... és végre idén egy kézfogás is, illetve rögtön kettő. Meleg és erős kézfogása van, és mellé a szokásos szexi szuggesztív tekintet... :) Mondtam neki hogy mindig hozok egy könyvet, amíg lesz még dedikálatlan példányom, említettem, hogy találkoztunk már tavaly is, de akkor hiányoltam a kézfogást (mondjuk én voltam hozzá nyuszi, most határozottan odanyújtottam a kacsómat), és hogy láttam a Ridikül című műsorban néhány napja (erről lehet, hogy írni fogok egy külön bejegyzést is) és tetszett, amit mondott, pedig már majdnem aludtam, de ahogy meghallottam, hogy ő a vendég, rögtön felébredtem. :) Kedves volt és közvetlen, és beszélgettünk még egy kicsit. Remélem jövőre is megismételhetjük, lassan hagyomány lesz, nagyon szeretek vele találkozni. :) 

A Ridikül friss száma és a frissen dedikált kötet. Katt.

Aki matekozott közben, annak kiegészítésképp elmondom, hogy a maradék két vásárlásom ajándék lesz apukámnak, és nem szeretném elárulni mik is azok a szerzemények. ;)
Azt viszont még el kell mesélnem, hogy könyveken kívül milyen fantasztikus jó cuccokat vettem a Petőfi Irodalmi Múzeum standjánál. Híres írók kézirataiból vett részletekből, vagy épp gyerekkori képeikből készített fülbevalók, nyakláncok és karkötők, a szignóikkal ellátott pólók, vicces ceruzák és Adys vagy Kosztolányis poháralátétek garmadája várt, és szemezgettem is közülük egy párat. :) 

A póló és az ékszerek a Petőfi Irodalmi Múzeum standjáról.

Az ékszerszett közelebbről. A medálon József Attila, a fülbevalón Arany János kézírása.

Örülök, hogy megint kijutottam, és hogy ennyi mindenkivel találkoztam most először vagy sokadjára, nagyon jól éreztem magam veletek: Zerge, Pöfi, Titti, Amadea, Vicomte, Sztimi, Szávitri, Light, Bridge, Abstractelf, Nita, Jeffi, SzAngelika, Zakkant, Gabye, Sicc, Chiara, Sister, Bozs, Kvzs. Ha kihagytam valakit, elnézést. :) 

Jövőre ugyanitt, áprilisban, csak, ahogy mondottam: hátizsák, lapos cipő. :) 

A szerzemények.

11 megjegyzés:

  1. Szuper szerzemények - a könyvek, újságok minden. Most ahogy olvasgatom az élménybeszámolókat meg cikkeket, bánom, hogy sok standot kihagytam, meg sok találkozást is. Na de majd jövőre! (nekem is fáj a bal csuklóm pedig csak három könyvet lóbáltam egy szatyorban :D, nem semmi mennyit könyvet cipeltél haza! :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nekem is volt pár stand ami kimaradt, mert késő délután olyan szintű túlzsúfoltság volt, hogy már kellemetlen volt benn lenni, nézelődni meg egyáltalán nem lehetett. :( Az Üresek városával pl. nem találkoztam, pedig meg akartam lesni (Ransom Riggs könyve).
      Huhh, ne is mondd, nehéz volt cipelni :)

      Törlés
  2. Nagyon jókat szereztél be, a könyvjelzők nagyon jól néznek ki.
    Én tavaly a Könyvhéten voltam szombaton, élveztem. Még két külföldit is útbaigazítottam, akik a Nagy Gatsby-t keresték. :)
    Könyvhétre kimész idén?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, akkor találkozhatnánk. :) Szerintem én is viszek egy hátizsákot - tavaly szatyrot vittem -, és már most elkezdek gyűjteni rá.

      Törlés
    2. Igen, jó lenne! :) Tavaly én csak végigrohantam a Könyvhéten, és bezsákoltam kb. ugyanennyi könyvet, de idén rendesen szeretnék azon is körülnézni :)

      Törlés
  3. Valószínű az egyen kanapénk:D
    Kár, hogy idén nem találkoztunk:( jót beszélgettünk tavaly! Könyvhét?:)
    Szép bevásárlás:D

    VálaszTörlés
  4. Majdnem úgy volt, hogy megyek, de aztán mégse... Tudtam, hogy téged olvasva majd bánni fogom, és így is van. Bár Csernusért nem rajongok, azt bírom, ahogy te rajongasz érte. :) A Petőfis csecsebecséket ugye lehet máshol is kapni? Nekem tuti kell!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petófis csecsebecséket én eddig csak könyvfeszten és könyvhéten láttam, ha jól rémlik. Nem tudom sajnos hol lehet még kapni :(
      Nézheted legközelebb, ahogy odafutok Csernushoz és lobog a hajam :D :D

      Törlés