2014. március 13., csütörtök

Mese, habbal

Szabó Magda: Sziget-kék

... avagy Valentin és az állatok története. A Sziget-kék egy antropomorfizált állatokkal teli mese, akikkel Valentin, a főszereplő kisfiú a "képesség" révén tud kommunikálni. Az állatok segítenek Valentin anyukájának gyógyírt találni a betegségére, ami miatt kórházban van. 

*sóhaj* Szeretem Szabó Magdát. És szeretem a meséket. De most valahogy nem esett olyan jól, nem volt annyira kedvem hozzá. Szép is, jó is, kicsit emlékezteti is az embert a gyermekkori fantáziavilágára (pl. ahogy az állatok állatiskolába járnak), és van benne némi varázs is. 
Elspájzoltam gyerekkel meghallgat(tat)ni, esetleg felolvasni. 

Kedvenc név: Kandúrka, a macska, Lavínia néni, Ginevra. 
Ugyanakkor a Cocó nevű ló és a János nevű mókus miatt kissé felvontam a szemöldököm. :)

Az utószó nagyon megható, és szomorúsága ellenére felfelé görbítette a szám. 

10/6,5

4 megjegyzés:

  1. ÓóÓóÓóÓó... A minap kérdezted tőlem a Tündér Lalát. Azt se olvasd mostanában, ha nem vagy mesére hangolva, mert azt "muszáj", hogy szeresd. Én imádtam. Akkor még nem olvastam a HP-t, de olyan érzésem volt, hogy kicsit hasonlít rá, és meghozta hozzá a kedvem is. :)
    Én most majd a közeljövőben ifjúságit szeretnék tőle olvasni, mondjuk az Álarcosbált. :)
    A Lavínia néni nekem nagyon ismerős valahonnan... Olyan Váratlan utazásosan hangzik. :)
    A borító meg nagyon illik hozzád :P Cicukám :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezért kérdeztem a Tündér Lalát is :) De nem most akarom azt is elolvasni :) Ez sem rossz, de most nekem túl mese volt, ahogy volt, valahogy nem erre vágytam, csak nem éreztem elsőre. :)
      Lavínia nem a Váratlan utazásban volt (emlékeim szerint), hanem A padlásszoba kis hercegnőjében. :)

      Törlés
  2. Én anyunak vettem meg mert most gyűjtjük ezeket a szép színes európás kiadásokat és a születésnap meg a mondják meg Zsófikának már megvan csak rossz rossz nyanya vagyok és nem írtam róluk mikor olvastam. Anya imádta szóval már alig várom hogy én is olvashassam csak időm az nincs :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Mondják meg Zsófikának-ot nagyon szerettem, olyan szép :) a Születésnap viszont még kimaradt (meg még jópár, de szépen sorban pótolgatom őket)
      Jó ez is, csak nem voltam annyira ráhangolódva éppen.

      Törlés